[Włocławek] domek szuka kota

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 28, 2012 21:37 [Włocławek] domek szuka kota

Jestem chętna do adopcji kota. Nigdy wcześniej nie miałam styczności z tymi zwierzakami,oprócz kilku dzikich kociaków,które urodziły się na moim tarasie. Było to kilka lat temu,a kotki już dawno znalazły się w nowych domkach. Od zawsze marzyłam o kotku i dopiero teraz rodzice zgodzili się sprezentować mi go na 18 urodziny. Pomyślałam więc,że dobrze byłoby dać domek potrzebującemu kociakowi. Wolałabym,aby kot był dorosły gdyż zależy mi na charakterze. Mam w domu psa i królika,więc kot musiałby się z nimi dogadać. Pies jest neutralny,obojętnie mu co się dzieje,nigdy nie bywa agresywny,więc nie stanowi zagrożenia dla innych podopiecznych. Kot powinien być łagodny,aby nie zrobił krzywdy królikowi. W domu jest też 9 letnie dziecko.

Poszukuję kota z Włocławka i okolic. Marzy mi się długowłosy,bardzo łagodny,jestem zakochana w Ragdollach,ale nie mogę sobie na takiego pozwolić,chodzi mi głównie o ich charakter więc byłoby cudownie,gdybym znalazła kotka o podobnym usposobieniu.

tysia5

Od: Czw lut 07, 2008 14:20

Post » Pt gru 28, 2012 23:21 Re: [Włocławek] domek szuka kota

Mam kocurka takiego, jak piszesz- bardzo łagodny, chodząca ciapa, łagodność i pacyfizm :) Kocha ludzi, żyje przytulaniem i głaskaniem. Toleruje inne zwierzęta, nie boi się psów. Na królika mogę sprawdzić, bo mam:) Ale kocin nie jest długowłosy, do ragdolla też mu daleko, więc musiałabyś określić, czy zwykłe kociaki też mogą być:)
Jakie warunki proponujesz? Kociak nie jest z Włocławka, ale zazwyczaj na tym forum transport nie jest problemem:)
Tu fotka mojego kochanego przytulaka:
Obrazek
Obrazek

asia-lodz

Od: Śro sie 08, 2012 12:35

Post » Sob gru 29, 2012 9:15 Re: [Włocławek] domek szuka kota

czasami wystarczy dobrze poszukać a marzenia można spełnić :wink:
np tu :arrow: http://www.ragdollclub.fora.pl/adopcje-ragdolli,19/
zazwyczaj wymaga to trochę czasu ale ragdolle też czasami szukają domów :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob gru 29, 2012 10:41 Re: [Włocławek] domek szuka kota

Podane Forum przeglądam bardzo często,ale biorę pod uwagę również "zwykłe" kotki. Chodzi mi głównie o charakter,jestem zakochana w białych i czarnych,ale tak naprawdę nigdy nie wiem co mnie chwyci za serce.
Mieszkamy w domku jednorodzinnym,z ogródkiem,piętrowy,nie mamy zabezpieczonych okien ale w okresie zimowym nie są otwierane,a w lato tylko uchylane i tylko wtedy kiedy ktoś znajduje się w danym pokoju.
Poza tym obiecuję kochać bezwarunkowo :)

tysia5

Od: Czw lut 07, 2008 14:20

Post » Sob gru 29, 2012 12:40 Re: [Włocławek] domek szuka kota

Z kotków o niezwyklej sile spokoju oglaszam 2 mlodziezowe kocurki od pani Krystyny spod Zamoscia - Kociarza Roku 2010 :)
Biały 5-6 miesieczny, powolny, spokojny, misowaty, jakby dobrze ulozony, gdyby koty dawaly sie ukladac ;) Nie rozrabia, nie gania jak wariat z innymi, sila spokoju, lagodnosci, grzecznosci. I 6-7 miesieczny czarnulek, tez typ "nie ma kota", absolutnie spokojny, mily. Koty zyja w wiekszej gromadzie kotow i psow, nie sa jeszcze zaszczepione alni wykastrowane. Wyjatkowo spokojne kocurki. Transport zalatwiamy.

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Post » Sob gru 29, 2012 14:09 Re: [Włocławek] domek szuka kota

tu jest czarny koliberek viewtopic.php?f=13&t=149365
eneda pisze:Obrazek
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780