monochromatycznie! założyliśmy nowy wątek

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt gru 28, 2012 7:07 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

Obrazek Obrazek

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pt gru 28, 2012 9:17 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

Bubulko :1luvu: Miałaś piękne święta!

My w drugi dzień świąt pojechaliśmy odwiedzić Lolę, wrosła w Ingi rodzinę bardzo. Za Rastkiem lata, dźwięki domu zna na pamięć, wie kiedy lecieć do kuchni i papusiać jak kot zrzuci miskę :lol: No i pałaszuje ugotowane przez Wujcia obiadki. Najbardziej mnie jednak zdziwiła jej niechęć do bywania na dworze - bo ona wiecznie by mogła na podwórku siedzieć - i stwierdziłam, ze chyba się tą wolnością u Ingi przesyciła i jej się znudziło.
U nas za to po mału ruszają przygotowania do urządzenia sypialni - czeka nas trochę pracy i trochę nakładu finansowego ale po przeszczepie muszę mieć niedostępną dla zwierząt. Wywalamy więc wszystko z małego pokoju i musimy wymienić drzwi i kupić materac, pomyć ściany i wysprzątać na błysk. Trochę to pracy, trzeba zdążyć przed końcem stycznia.
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pt gru 28, 2012 20:24 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

CoolCaty- piękne zdjęcia :1luvu: Bubcia ślicznie wygląda i najwidoczniej podoba Jej się na koloniach u Cioci ;) Widok Buby w poduszkach może jednak nieco zniechęcać do porannego wstawania :lol:

Magija pisze:U nas za to po mału ruszają przygotowania do urządzenia sypialni - czeka nas trochę pracy i trochę nakładu finansowego ale po przeszczepie muszę mieć niedostępną dla zwierząt. Wywalamy więc wszystko z małego pokoju i musimy wymienić drzwi i kupić materac, pomyć ściany i wysprzątać na błysk. Trochę to pracy, trzeba zdążyć przed końcem stycznia.

Madzia jak będzie potrzebne wsparcie to daj znać- zrobimy zrzutę na materac. Jak utrzymasz tempo gromadzenia kg to powinnaś narzucić do końca stycznia jeszcze z 65kg... No! To już będzie niezły wynik :mrgreen:
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Pt gru 28, 2012 22:08 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

Slonko_Łódź pisze:Madzia jak będzie potrzebne wsparcie to daj znać- zrobimy zrzutę na materac. Jak utrzymasz tempo gromadzenia kg to powinnaś narzucić do końca stycznia jeszcze z 65kg... No! To już będzie niezły wynik :mrgreen:

Wsparcie na pewno się przyda, może już zacząć zbierać, nowy materac to ładne kilkaset zł.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt gru 28, 2012 22:28 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

możecie na mnie liczyc jak zbórka się zacznie , obserwuje watek

anka22

Od: Wto wrz 09, 2008 11:47

Post » Pt gru 28, 2012 22:44 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

Ja się tez chętnie dorzucę na materacyki - tylko hasło do zbiórki potrzebne :ok:

Jeszcze kilka zimowych Bubek :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CoolCaty

Post » Sob gru 29, 2012 8:42 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

kochani! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
na prawdę dziękujemy ale poradzimy sobie, mamy na te inwestycje środki z wyprzedaży mojego salonu i tak ma pozostać i tak jesteśmy Wam wszyscy bardzo wdzięczni za pomoc naszym zwierzakom :1luvu:
Bubulka zimowa niezadowolona, ona bardzo nie lubi śniegów, jest to typowo ciepłolubna bestyjka.
Lola wczoraj chciała ugryźć Ingę, zmartwiło nas to bardzo bo to przyjaciel całego świata, mam nadzieję, ze to po prostu jedna z jej zabaw.
Jeszcze pewnie z 2 miesiące i wszyscy będziemy razem, może kilka dni dłużej?

Wczoraj w gazecie artykuł o niechcianych zwierzęcych prezentach i Maciej z Sonią w roli gównej. Sonia szuka domu już tak dlugo :( Nikt nie chce, bo "stara" - ma ponad 9 miesięcy, bura i do tego jedynaczka - zabieramy ja na Nowy Rok i zobaczymy, a nuż zmieniła zdanie?
http://expressilustrowany.pl/niechciane ... 10#zdjecie
Obrazek

Magija

Post » Nie gru 30, 2012 6:50 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

Magija pisze:Bubulka zimowa niezadowolona, ona bardzo nie lubi śniegów, jest to typowo ciepłolubna bestyjka.

No wiem. Powiedziałam to mojej babci i zobacz - ciągle nakrywała Bubkę jakimiś ręczniczkami "bo sama mówiłaś, że jej zimno" :roll:
Obrazek

Ale nie martw się Madzia - Buba nie była ciągle smutna. Poniżej zachowanie Buby mniej więcej 10 minut po przybyciu do domu babci - czyli Bubka polazła do kuchni i miała nas w dupie:
http://www.youtube.com/watch?v=5eulCC9EiqM&feature=youtu.be

CoolCaty

Post » Nie gru 30, 2012 10:17 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

CoolCaty pisze:
Magija pisze:Bubulka zimowa niezadowolona, ona bardzo nie lubi śniegów, jest to typowo ciepłolubna bestyjka.

No wiem. Powiedziałam to mojej babci i zobacz - ciągle nakrywała Bubkę jakimiś ręczniczkami "bo sama mówiłaś, że jej zimno" :roll:
Obrazek

Ale nie martw się Madzia - Buba nie była ciągle smutna. Poniżej zachowanie Buby mniej więcej 10 minut po przybyciu do domu babci - czyli Bubka polazła do kuchni i miała nas w dupie:
http://www.youtube.com/watch?v=5eulCC9EiqM&feature=youtu.be

Ania, Babcia jest superowa:) A Bubulka widzę, że chętnie by u Babuni została co? Babcie tak super gotują :D
Dziękuję Wam bardzo!
Obrazek

Magija

Post » Nie gru 30, 2012 10:25 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

Matko, jak tak oglądam te fotki Buby z kolonii u Ani i czytam relacje to mnie po prostu zazdrość zżera. Ja też chcę na takie kolonieee :cry:.
Ubiorą w super łachy, dają extra żarcie, wygłaszczą, wynynaja, wszyscy się zachwycają, no po prostu rewelacja. I Babcia jest, najcudowniejszy wynalazek świata. a ja już żadnej nie mam od stu lat.
Ania, może byś rozszerzyła ofertę kolonijna na ludziów ? :roll:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie gru 30, 2012 10:40 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

pisiokot pisze:Matko, jak tak oglądam te fotki Buby z kolonii u Ani i czytam relacje to mnie po prostu zazdrość zżera. Ja też chcę na takie kolonieee :cry:.
Ubiorą w super łachy, dają extra żarcie, wygłaszczą, wynynaja, wszyscy się zachwycają, no po prostu rewelacja. I Babcia jest, najcudowniejszy wynalazek świata. a ja już żadnej nie mam od stu lat.
Ania, może byś rozszerzyła ofertę kolonijna na ludziów ? :roll:

ja się właśnie też tak zastanawiam czy ja bym po przeszczepie nie mogła chwilę u Ani posiedzieć :lol:
Obrazek

Magija

Post » Nie gru 30, 2012 11:14 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

Nie wiecie co mówicie. Parę dni ok, ale potem człowiek ma już dosyć tego dogadzania i w ubrania się nie mieści.
Jeszcze pokażemy, że nie tylko babcia pokochała Bubunię :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu łóżeczko, które specjalnie na Bubunię czekało u mojej siostry w domu. Przyjechało oczywiście z Bubą do nas, tylko, ze koty jej zajęły :roll:
Obrazek

CoolCaty

Post » Nie gru 30, 2012 11:17 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

jejku :1luvu:
ja to się zastanawiam co też w tej Bubulkowej głowie się dzieje od tego dobrobytu :lol:
pewnie mysli: no, w końcu ktoś zauważył, że to JA jestem jedynym na świecie psem a nie żaden gizek. Bubulka rulez!
Obrazek

Magija

Post » Nie gru 30, 2012 12:39 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

Magija pisze:
Lola wczoraj chciała ugryźć Ingę, zmartwiło nas to bardzo bo to przyjaciel całego świata, mam nadzieję, ze to po prostu jedna z jej zabaw.

więcej Ci się nie przyznam, choćby mi Lolka rękę odgryzła :twisted: dostała świra jakiegoś po Waszej wizycie, kręciła się bez celu, podgryzała koty, posłuszeństwo gdzieś jej się ulotniło na dwa dni i tyle. Skoczyła znienacka, leżąc obok mnie na kanapie, chlast i już. Małpi rozumek blondynki... Dostała baaardzo kulturalny opitol i półgodzinną karę więzienia w kociej wieży i zaraz po niej już chodziła jak w zegarku, o! :lol:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Nie gru 30, 2012 15:34 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

zapraszam na swój pchlitargowy bazarek wyprzedażowy viewtopic.php?f=27&t=149455 artykuły zoologiczne
Obrazek

Magija

[poprzednia][następna]