Broszka & Company cz.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 28, 2012 11:08 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Taaaa, sylwestrowe fajerwerki... :(
Kiedyś mnie zachwycały...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt gru 28, 2012 13:37 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Przepraszam za OT, ale wolę ostrzec:
Na FB pojawiło się fałszywe ogloszenie o spaleniu kociarni w Legnicy z ukradzionymi zdjęciami kociaków od Budryska, kociarni Animal Security z Poznania i spalonego domu. Nie wysyłajcie tam broń Boże pieniędzy ani nie likujcie:
https://www.facebook.com/events/554826834545537/
i ogłoszenie że to fałszywka:
https://www.facebook.com/events/581141665244633/
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt gru 28, 2012 13:57 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Alienor pisze:Przepraszam za OT, ale wolę ostrzec:
Na FB pojawiło się fałszywe ogloszenie o spaleniu kociarni w Legnicy z ukradzionymi zdjęciami kociaków od Budryska, kociarni Animal Security z Poznania i spalonego domu. Nie wysyłajcie tam broń Boże pieniędzy ani nie likujcie:
https://www.facebook.com/events/554826834545537/
i ogłoszenie że to fałszywka:
https://www.facebook.com/events/581141665244633/

8O oszuści są wszędzie... :(
dzięki Alienor za ostrzeżenie :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt gru 28, 2012 14:00 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Możliwe, ze to po prostu dzieciaki się nudziły - ale tak czy siak zasługują na karę. Nie powinno się robić takich rzeczy, bo potem jak ktoś będzie potrzebował pomocy, to 3 razy się ludzie zastanowią zanim pomogą.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pt gru 28, 2012 14:28 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

JUŻ tam poleciałam. Ale ogłoszenie, że to fałszywka mi sie nie otwiera - w tym miejscy są wszystkie zawiadomienia do mnie o wydarzeniach.. :?
Wpisałam komentarz na samym wydarzeniu o podpaleniu.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt gru 28, 2012 16:56 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Niech szlag trafi wyprzedaże w sklepach :twisted:
Matka wyciągnęla mnie po jakąś marynarkę, która faktycznie by mi się przydala, a jej nie mialam. "Przy okazji" kupila sobie sweterek (którego nie ma gdzie schować, bo z szaf jej się wysypuje) i spodnie (które trzeba będzie przerabiać) :roll:
Zmierzylam chyba z tuzin różnych kubraczków co w dzisiejszych czasach udają marynarki, jedną kupilam, choć nie jest to, co naprawdę by mi się podobalo i mam serdecznie dość :evil:
A na parkingach paranoja :twisted: :twisted: :twisted:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt gru 28, 2012 17:10 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

felin pisze:Niech szlag trafi wyprzedaże w sklepach :twisted:
Matka wyciągnęla mnie po jakąś marynarkę, która faktycznie by mi się przydala, a jej nie mialam. "Przy okazji" kupila sobie sweterek (którego nie ma gdzie schować, bo z szaf jej się wysypuje) i spodnie (które trzeba będzie przerabiać) :roll:
Zmierzylam chyba z tuzin różnych kubraczków co w dzisiejszych czasach udają marynarki, jedną kupilam, choć nie jest to, co naprawdę by mi się podobalo i mam serdecznie dość :evil:
A na parkingach paranoja :twisted: :twisted: :twisted:

Ale czy choć rzeczywiście taniej kupiłyście? ;)
Bo te wyprzedaże często są pozorne i ceny takie same jak przed a ludziska kupują bo pisze że ileś tam procent taniej :twisted:
Jak dobrze że mam za daleko do sklepów i mnie nic takiego nie kusi :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt gru 28, 2012 17:18 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Niby bylo taniej, ale moim zdaniem, i tak drogo.
Na dodatek odnioslam wrażenie, że wykończenie ciuchów za mniej niż trzy stówy, wyraźnie wskazuje na to, że szmata ma być jednorazowa :evil:
Widzialam taką sztruksową, co mi się faktycznie podobala i od razu widać bylo, że wykończona porządnie, ale cena po obniżce 750 :strach: Gruba przesada - kiedyś takie coś kosztowalo polowę tej kasy i nie bylo towarem luksusowym :roll:
Broszka pisze:Jak dobrze że mam za daleko do sklepów i mnie nic takiego nie kusi :mrgreen:

Mnie też nie kusi - wściekla jestem po pól godziny w centrum handlowym :evil:
A moja mama miala siedzieć w domu i czytać książki, które dostala pod choinkę. Zamiast tego pól dnia spędzila lażąc po sklepach ze szmatami, a potem będzie kwękać, że nie ma kiedy odpocząć :roll:

felin

Post » Pt gru 28, 2012 17:19 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Nawet nie wiedziałam, że już sa wyprzedaże... :? Jakoś mnie to nie kręci - jak nie potrzebuję, to nie potrzebuję, żeby nawet za 1zł było.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt gru 28, 2012 17:32 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Za złotówkę kupiłabym nawet nie potrzebując, dlatego cieszę się że nie mam takich pokus :wink:
Ale 750,- byłoby mi szkoda na marynarkę wydać - zaraz bym przeliczyła ile za tą kwotę kupiłabym żarełka dla zwierzaków :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt gru 28, 2012 18:11 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Jakbym miala kasy więcej niż rozumu, to pewnie bym tą konkretną kupila, bo byla w moim ukochanym ślicznym czerwonym kolorze :wink: Chociaż nie wiem czy bylby to dobry wybór na ciuch do pracy, bo tlumacz wszak nie powinien się specjalnie w oczy rzucać :?
Natomiast na porządną kurtkę narciarską albo buty zjazdowe, wydalabym bez wahania, ale akurat nie potrzebuję.

felin

Post » Pt gru 28, 2012 18:43 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

No tak, czerwona marynara u tłumacza to chyba trochę faux pas :twisted:

Obiecałam parę fotek po remoncie :)
Obrazek Obrazek Obrazek

odnowiona przedwojenna sofa w jadalni
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt gru 28, 2012 19:50 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

No, Broszka... Aleś dopracowała te wnętrza. I przestrzeń masz oszałamiającą :D I meble w pięknym kolorze...
Tylko kotów nie ma :roll:
Za to masz fotel ! :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Pt gru 28, 2012 20:34 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Pięknie! :D
I jaka wiosna za oknem... :)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt gru 28, 2012 20:47 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Pięknie masz Broszko po remoncie :1luvu: .
Nie przepadam za wyprzedażami, preferuję lumpki - dziś kupiłam sobie choli(ta super-krótka bluzeczka hinduska) do saree które nabyłam jakiś czas temu, choli dla Ali (nareszcie w któreś weszła) i japońskie haori (narzutka na kimono) - miało być dla koleżanki, ale się waham, bo nie zauważyłam małej dziurki wypalonej na rękawie. Dzięki tej przyjaciółce mam śliczne spodnium od Issey'ego Miyake - też kupiła na ciuchach. I torebkę do kimona pasującą do moich kimon i obi:D .

Alienor

[poprzednia][następna]