K-ów, życie toczy się dalej ale czas na zmiany ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 22, 2012 16:43 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

I Pszczółka też? :cry:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Sob gru 22, 2012 16:44 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Niestety :cry:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob gru 22, 2012 20:00 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Dojechały Miron (cudo!!!! :1luvu: ) i Skrzekota, są na kwarantannie. Miron je tylko swoje suche, Skrzekota ma seniora. Mokre może jeść jakiekolwiek. Miron ma własny grzebyczek, można go czesać, jak pozwoli.

Przeniosłam też Clinta - olbrzym skamieniały ze strachu. :cry: Może jak będzie sam , to zacznie jeść. Saga dostaje tylko suche, bo nadal rozwolnienie. Dla Filipa przyniosłam pasztety gourmeta, trzeba mu kupić po świętach gourmeta za pieniądze od opiekuna wirtualnego, on bardzo je lubi.
Kicia też trochę gourmeta pasztetu zjadła i miziała się bardzo. Kiedy ona idzie do domu? W sobotę po świętach?
Gryzelda dziczy i syczy, a Milusia się przymila. Weszła mi na kolana i mruczała. No normalnie kota nie poznaję 8O
Felix z Orestem szaleją. Cezarek spokojny, tylko znowu z oczek się leje. :(
Obrazek

miszelina

Post » Pon gru 24, 2012 9:02 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

W kociarni z rana powitał mnie chór głodnych kocich brzuszków i oczywiście sycząca Gryzelda. Bozita i gourmet zostały pochłonięte w okamgnieniu. Saga już ok, dałam jej tez mokrego, co zostało przyjęte z wdzięcznością.
Niestety są też i gorsze wieści: Orestowe oczko gorzej, sugeruję zakraplanie tobrexanem. Apetyt na szczęście mu dopisuje. Kicia i Skrzekota znowu mają problemy z kuwetą i znowu laktuloza z parafiną - zwracajcie proszę uwagę na tę kwestię u kotów klatkowych. One mają mało ruchu. Miron miauczy cały czas, domaga się głaskania.
Dla Kici i Filipa przyniosłam obiecane gourmety, poza tym też saszetki miamora. No i tę łopatkę dla Clinta - on już zaczyna kocurzyć, kiedy ciach?
Obrazek

miszelina

Post » Pon gru 24, 2012 14:07 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

a co to za nowy nabytek, Mirooooon?
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Pon gru 24, 2012 15:17 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

To kot na hotelowaniu. W typie forla
Obrazek

miszelina

Post » Wto gru 25, 2012 14:50 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Miron jest cudny :P

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw gru 27, 2012 11:50 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Kochani, pozwólcie, że troszeczkę pospamuję w słusznej sprawie. Zagłosujcie, proszę, na Kocią Arkę Noego. Dla nas to tylko 5 minut czasu,a dla 60 kotów z KAN może oznaczać być albo nie być.
kociamysza pisze:
Kicia.Yoda pisze:Obrazek

Radomczańskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami bierze udział w konkursie KRAKVET. RTOZ Radomsko to Kocia Arka Noego obecna forum miau.

viewtopic.php?f=1&t=143656

Instrukcja do głosowania

1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum
2. wciskasz link Rejestracja
3. wyskakuje regulamin rejestracji, a Ty zaznaczasz: Akceptuję
4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, dwa razy e-mail, dwa razy hasło oraz rozwiązujesz zadanie - potwierdzenie rejestracji
i wciskasz"wyślij"
5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link
6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło
7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk"
8.wybierasz wątek "Poznajmy się"
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... 51ee6e7637
i wpisujesz jeden post uprawniający do głosowania w ankiecie, wystarczy zwykłe 'witam'
9.dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - grudzień 2012”
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16076
10.wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz pozycję nr 1 (pierwsze miejsce w ankiecie) - Radomszczańskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami (Radomsko) klikasz pod ankietą „wyślij”
11.Podajesz nr telefonu komórkowego ( dziewięciocyfrowy), smsem dostajesz kod weryfikacyjny, który wpisujesz i zatwierdzasz oddanie głosu.

Jeśli kiedyś już głosowałeś i jesteś zarejestrowany w KRAKVECIE i pamiętasz nick oraz hasło zaczynasz od punktu nr 6!

UWAGA!

W przypadku trudności z zagłosowaniem ( np informacji "Oddano już głos z Twojego komputera") NIE PODDAWAJ SIĘ ! Spróbuj głosowania przez przeglądarkę Internet Explorer lub Opera.

W imieniu radomszczańskich kotów DZIEKUJE z calego mego kociego serducha

Dodam może jeszcze link do głównego wątku Arki viewtopic.php?f=1&t=143656.
Tam dom Twój, gdzie kot Twój.

wasza asia

Od: Sob wrz 01, 2012 19:29

Post » Czw gru 27, 2012 15:48 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

kto ma dyżur w piątek piątego stycznia? rano i wieczorem - wieczorem to mi bimba, rano mam wf na piastowskiej i przejeżdżam w okolicy. znaczy rano jak rano, więc tu zależy, o której ktoś z Was będzie na kociarni.

chcę podrzucić trochę orijena (ok. 1kg), bo u mnie zwietrzeje, i trochę puszek gimpeta.

i chętnie się wtedy pomiziam z kotami.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Czw gru 27, 2012 15:55 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Maupa pisze:kto ma dyżur w piątek piątego stycznia? rano i wieczorem - wieczorem to mi bimba, rano mam wf na piastowskiej i przejeżdżam w okolicy. znaczy rano jak rano, więc tu zależy, o której ktoś z Was będzie na kociarni.

chcę podrzucić trochę orijena (ok. 1kg), bo u mnie zwietrzeje, i trochę puszek gimpeta.

i chętnie się wtedy pomiziam z kotami.

Piątek to 4 stycznia. Dyżur rano ma Basia, nie ma jej na forum. Podam Ci na pw jej telefon. Wieczorem jest mahob.
Obrazek

miszelina

Post » Czw gru 27, 2012 15:56 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

faktycznie, źle spojrzałam w kalendarz. jeśli Basia ma dyżur do 11 (wystarczy spytać), tzn jak będzie tak długo, to wtedy poproszę o telefon. jak kończy wcześniej, a pewnie tak, to po prostu złapię Mahob.
dzięki.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Czw gru 27, 2012 15:59 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Z tego, co kojarzę, to ona przychodzi dość wcześnie, ale nie jestem pewna. Zadzwoń do niej.
Obrazek

miszelina

Post » Pt gru 28, 2012 15:30 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

mahob pisze:Miron jest cudny :P

Miron rzeczywiście robi wrażenie ze swoim długim, ciemnym futrem i zielonymi oczami. W dodatku jest miziasty i mruczący :1luvu: . Bardzo miło było mi też znowu zobaczyć (i wymiziać) Skrzekunię :1luvu: . Koty ok, tylko oczka Oresta nie najlepiej: prawe mu zakropiłam, ale potem zaczęło mu bardzo łzawić lewe- nie wiem, czy też mu to trzeba kropić czy wystarczy przemywać solą. Skrzekotka i Orest trochę syczą na siebie nawzajem, ale tak z daleka i niegroźnie. Gryzelda i Clint będą dzisiaj ciachane. Gryzelda jeszcze trochę syczy, a Clint to straszny syfiarz: zrobił sobie w klatce chlew, jakiego dotąd nie widziałam. Saga nieśmiało zagaduje człowieka, ociera się o pręty i mruczy przy głaskaniu :D . Postuluję, żeby nie wypuszczać więcej z klatki Milusi (vel Diablicy). Chyba zmarnowała już wszystkie swoje szanse :? .

wasza asia

Post » Pt gru 28, 2012 15:36 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Ja osobiście wpuszczałabym mu do obu oczek kropelki. A jak nie pomoże, to po nowym roku trzeba będzie do weta.
Cieszę się, że Sagunia coraz bardziej proludzka.
A Milusia sobie posiedzi :evil:
Obrazek

miszelina

Post » Pt gru 28, 2012 15:39 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

miszelina pisze:Ja osobiście wpuszczałabym mu do obu oczek kropelki. A jak nie pomoże, to po nowym roku trzeba będzie do weta.
Cieszę się, że Sagunia coraz bardziej proludzka.
A Milusia sobie posiedzi :evil:

Ok, zakropię mu jutro oba oczka.

wasza asia

[poprzednia][następna]