Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 24, 2012 0:04 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Skądinąd wiem od osoby z Białegostoku, że już od dawna to znaczy od kilku tygodni szukane są domy dla tych kotów.
Tylko może trzeba było wcześniej wyjść szerzej. Nie wiem.
Szkoda, że wiadomość na forum doszła tak późno:( Może udało by się wcześniej coś załatwić.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon gru 24, 2012 0:11 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Lidka pisze:Skądinąd wiem od osoby z Białegostoku, że już od dawna to znaczy od kilku tygodni szukane są domy dla tych kotów.
Tylko może trzeba było wcześniej wyjść szerzej. Nie wiem.
Szkoda, że wiadomość na forum doszła tak późno:( Może udało by się wcześniej coś załatwić.

Wcześniej były szukane domy dla kotów z podobnego miejsca, z ul. Żółwiej. Też masakra, ale udało się. Z tym, że było wówczas więcej czasu. No i koty przeszły na własność miasta.
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pon gru 24, 2012 0:16 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

O! Jeżeli faktycznie domy dla tych kotków i psiaków są szukane od kilku tygodni, to zmienia to postać rzeczy i wycofuję propozycję nocy na mrozie.

Bazowałam na pierwszym poście i informacji, że:
Ona wiedziała trochę wcześniej, ale myślała, że problem rozejdzie się po kościach.

Po prostu zrozumiałam, że niemal do ostatniej chwili nic się w kwestii tych zwierząt nie działo.
Aczkolwiek - jak się domyślam po poście Aga&2 - chyba jednak się nie działo. :(
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Pon gru 24, 2012 0:38 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

issey32 pisze:Zgłosił się ktoś z Poznania chętny na PA dla Edzi?

Wyszukałam osoby z Poznania , jeżeli masz czas to może warto napisać do nich na PW:
Botwinka, grajda, jerzykowa, Avian, moorland,kotkins, MałgochaPe, oxygen_78, anna57, cairo, MartaK,
kasia_500, aga9955, Petka
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Pon gru 24, 2012 7:53 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Słupek pisze:...Chodzi mi o teraz i o brak wyjścia. Takie decyzje eksmisyjne nie zapadają z dnia na dzień, więc pani Ewa miała wystarczająco dużo czasu, by o pomoc prosić. O tym, że zwierzęta stracą dom (schronienie, jedzenie, wodę i poczucie bezpieczeństwa) powiadomiła sześć dni przed określonym terminem przeprowadzki. Mając dla siebie lokum zapewnione i wiedząc, że ich zabrać nie może. Gdyby nie prolongata, to od przedwczoraj te koty i psy by zamarzały. Już by zamarzły ... Dlatego na jedną noc...

Proszę zrozumieć, że nie wszyscy ludzie są tak samo skonstruowani i mają taką umiejętność przewidywania. Ewa jest dobrym człowiekiem, z wielkim sercem dla zwierząt, ale tak trochę "normalnym inaczej". Dlatego bardzo proszę nie rozważać już, co powinna zrobić Ewa, bo gdyby normalnie myślała, to nie znalazłaby się w takich warunkach w jakich żyje. Ona nawet nie wiedziała, że może udać się do urzędu i dostać jakąś pomoc.

Życzę wszystkim obecnym na tym forum dużo, dużo zdrowia, szczęścia i wytrwałości, słoneczka na niebie, a w sercach radości,aw nadchodzącym Nowym Roku jak najmniej smutnych i trudnych do rozwiązania problemów.
WESOŁYCH ŚWIĄT
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Pon gru 24, 2012 8:14 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Ależ ja rozumiem, a przynajmniej się staram.

I bardzo przepraszam za tę dyskusję - faktycznie nie na miejscu. Ale pokazuje ona, że polskie prawo jest bezduszne nie tylko dla zwierząt, ale i dla ludzi. Obiecuję, że już nie będę tego tematu kontynuowała.

Czy mogę jakoś pomóc? Tzn. adopcja żadnego z podopiecznych pani Ewy nie wchodzi w moim przypadku aktualnie w rachubę (ani DT), na FB mnie nie ma, ale poproszę siostrę, żeby powiesiła u siebie i rozpowszechniła, gdy będzie potrzeba finansowa - np. zapłacenia za przewóz któregoś futrzaczka do nowego domu, to się chociaż trochę dołożę.
Co jeszcze mogę zrobić?

Spokojnych i magicznych Świąt życzę.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Pon gru 24, 2012 9:36 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Słupek, pewnie, że możesz pomóc i nie tylko Ty, bo jeśli ktoś ma gdzie porozwieszać papierowe ogłoszenia, to zapraszam do częstowania się i rozwieszania, lub przesyłania ze świątecznymi życzeniami przyjaciłom, znajomym, sąsiadom (tym, którzy jeszcze chcą otrzymywać od Was prośby o pomoc), no wiecie wszędzie, gdzie się da. Tylko akcja informacyjna może pomóc.

issey32 pisze:http://84765.file4u.pl/download/3430900/Koty_z_Bialegostoku_www.file4u.pl.doc

Opisy Kotów w Wordzie i ogłoszenie do wydruku do pobrania z powyższego linku.
Rozwieszajcie, rozsyłajcie wśród znajomych, niech jak najwięcej osób się o tym dowie.
Na hostingu nie trzeba się rejestrować, wystarczy wpisać pojawiające się hasło. Ogłoszenie jest poniżej opisów kotów.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Pon gru 24, 2012 14:38 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Pani Kasia Pisarska z "Psich adopcji" udostępniła wydarzenie na swoim Facebooku. Poprosiłam również o zamieszczenie piesków na PSYgarnij również na fb. Mają ponad 20 tyś fanów, więc może coś się ruszy.

Tymczasem Spokojnych i Radosnych Świąt życzę. Żeby mróz trochę odpuścił...
Obrazek Obrazek

agni3szka1

Od: Nie wrz 26, 2010 15:16

Post » Wto gru 25, 2012 2:29 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Edzia, Pieszczoch, Rumcajs, Murka, Lusia, Pierścionek, Magda, Snieżynka - ogłasza sylwia1982

Pirat, Bury, Burasek - ogłasza CatAngel

Czarusia, Ród Prączków, Chytrusia - ogłasza issey32

do ogłaszania zostają jeszcze koty:

1. Bunia
2. Siwek
3. Bella
4. Dżerry
5. Cwaniak
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Wto gru 25, 2012 11:06 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

1. Bunia
2. Siwek
3. Bella
4. Dżerry
5. Cwaniak
ogłasza CatAngel

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro gru 26, 2012 10:26 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Zaoferowano domy tymczasowe dla piesków w Warszawie!
PSYgarnij z facebooka zaproponowali, że dziś przyjadą po pieski. Rozumiem, że termin jakiś szybki.
Co odpowiedzieć?
Obrazek Obrazek

agni3szka1

Post » Śro gru 26, 2012 13:38 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

agni3szka1 pisze:Zaoferowano domy tymczasowe dla piesków w Warszawie!
PSYgarnij z facebooka zaproponowali, że dziś przyjadą po pieski. Rozumiem, że termin jakiś szybki.
Co odpowiedzieć?

Na FB nic o tym nie ma, nikt nie pisał i nie dzwonił, czy ktoś zna tych ludzi?proszę o jakiś kontakt.

Przez święta dzwonili wyłącznie w sprawie Edzi i Tuptusia. Dla Edzi wydaje się sensowny ten dom w Poznaniu - czekamy na Dużą Von Fochę i jej PA, a jak dom będzie niefajny, to czeka drugi w okolicy Otwocka, też sensowny (chcą tylko białą Edzię).

Dla Tuptusia będzie wizyta PA na wsi w okolicy Białegostoku, ale to bardzo niepewne, więc jeśli byłby sensowny DT, to wolałabym go posłać do DT.
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Śro gru 26, 2012 13:47 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Kurcze, no właśnie nie mam konkretów. Poprosiłam o wystawienie piesków na stronę PSYgarnij, w odpowiedzi dostałam: "psy mozemy jutro zabrać do DT do warszawy". Pieski pojawiły się również na stronie i mają mnóstwo udostępnień. W każdym razie napisałam maila z prośbą o kontakt podany w ogłoszeniu, czyli chyba do Pani.
Jak tylko dostanę jakąś odpowiedź powiadomię telefonicznie.
Jedyny kontakt, jaki teraz posiadam to info@psygarnij.pl
Link do piesków na ich stronie : http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 166&type=1

Jakby co na facebooku jestem Agnieszka Arciszewska, dołączyłam do wydarzenia, tak może będzie się łatwiej kontaktować.
Obrazek Obrazek

agni3szka1

Post » Śro gru 26, 2012 13:52 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

no to czekam na jakiś kontakt
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Czw gru 27, 2012 2:21 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

EDZIA biała koteczka o żółtych oczach, około roku, córka Magdy

Obrazek

często się zdarza, że białe koty są głuche, czy Edzia nie ma problemów ze słuchem? :roll:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

[poprzednia][następna]