Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Post » Sob gru 22, 2012 23:28 Re: Filozof i reszta futer/głosujcie na KAN z Radomska w Kra

Szlag może trafić. Już zaczęłam pytać dziadka googla jak się robi mydło. Wychodzi na to, że jedyne nie zwierzęce jest glicerynowe.

A tak swoją drogą to testowanie jest gó..zik warte. Sama kupuję najtańsze kremy, ale czasem dostaję w prezencie takie z wyższej półki. Szybciej od prezentu dostaję po nim parchów na pysku :roll:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie gru 23, 2012 8:44 Re: Filozof i reszta futer/głosujcie na KAN z Radomska w Kra

Tak, wiemy. Dlatego jeśli chodzi o sprzątanie to jest to łatwe stosunkowo do ogarnięcia, gdy się decydujemy na używanie naturalnych, podstawowych produktów.
Z kosmetykami gorzej, ale trzeba śledzić składniki - jeśli kiedyś nawet były już przetestowane, to teraz mogą już nie być. Im mniej składników, brak środków zapachowych itp. tym większe prawdopodobieństwo, że jest OK. Nawet sama gliceryna mogła być testowana jeśli jakis pseudosadystycznynaukowiec miał potrzebę napisania jakiejś pracy albo się nudził.
Takim przykładem jest ive rocher, który zawsze się reklamował jako nie testujący, ale właśnie m.in. dziewczyny z wizażu dotarły do info, że weszli w układ z Chinami i teraz już sa na czarnej liście.
Najtrudniej z farbami do włosów - jak do tej pory namierzyłam Herbatint. Drogo. Szampony - firmy polskie, produkty ziołowe. Mydła Alterry w rossmanie, albo z naturalnych składników z prywatnych firm.
Do pyska i reszty człowieka - olej kokosowy ! :mrgreen: Drogo, wydajny, ale drogo :(
Dla mnie nie testowanie jest priorytetem, dopiero potem patrzę na parabeny czy ich brak.
Konkluzja moja - im bardziej będziemy zwracać uwagę, nie na przeszkody, tylko na poszukiwanie rozwiazań, głosować portfelem i głośno mówić , tym lepiej dla wszystkich.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie gru 23, 2012 11:05 Re: Filozof i reszta futer/głosujcie na KAN z Radomska w Kra

Zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia, spędzonych wśród najbliższych, tych ofutrzonych i tych mniej, a także Mikołaja, który podaruje Wam wymarzone prezenty :s4:

Przepraszam za mały OT, ale może jest tu ktoś z Poznania: viewtopic.php?f=1&t=149283

I jeszcze w kwestii kuchni Jamiego Olivera. Dwa miesiące temu ukazała się książka jak przyrządzić danie w 15 min. Dla wszystkich na bakier z gotowaniem...

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie gru 23, 2012 11:18 Re: Filozof i reszta futer/głosujcie na KAN z Radomska w Kra

Dziękuję za poruszenie tematu firm, testujących na zwierzętach. To daje do myślenia...
Człowiek to najgorszy szkodnik tego świata.
A odnośnie Tove - dostała w prezencie na urodziny. Jest pięknie wydana i nie mogę się doczekać, kiedy dorwę się do lektury, ale najpierw muszę skończyć pożyczone książki.
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pon gru 24, 2012 2:28 Re: Filozof i reszta futer/głosujcie na KAN z Radomska w Kra

Obrazek

Życzę Zdrowych, Radosnych i Szczęśliwych Świat Bożego Narodzenia, wielu wspaniałych chwil w gronie rodzinnym, wewnętrznego spokoju i wytchnienia od codzienności.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Pon gru 24, 2012 8:22 Re: Filozof i reszta futer/głosujcie na KAN z Radomska w Kra

WESOŁYCH ŚWIĄT

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Pon gru 24, 2012 15:13 Re: Filozof i reszta futer/głosujcie na KAN z Radomska w Kra

Świętego spokoju dla dwunożnych i najlepszego dla ogoniastych! Dobrych Świąt :rudolf:
Obrazek

tinga7

Od: Czw gru 13, 2012 11:14

Post » Pon gru 24, 2012 15:48 Re: Filozof i reszta futer/głosujcie na KAN z Radomska w Kra

My tu gadu gadu, a tu Fistasz niedawno obchodził pierwszą rocznicę przybycia do naszego wariatkowa.
Ponieważ zwierza są zajęte oblizywaniem...
Obrazek

... co prawda Fistasz też...
Obrazek

Jednakowoż, jako rocznicowiec został wydelegowany do złożenia ciotkom (i wujkom...?) świątecznych życzeń. Co niniejszym czyni. :s1:

Natomiast ja mam komunikat.
Drogie ciocie, kilogram suchego, zmielonego maku, to jest STRASZNA ilość maku. Jeśli kiedyś nabędziecie taką kilogramową torbę maku w Realu, to pamiętajcie, że to jest NAPRAWDĘ strasznie dużo maku. I wcale niekoniecznie trzeba zużyć to na raz i wcale nie wychodzi z tego jeden placek makowy.
Bynajmniej. :?
Wychodzą trzy keksówki, dwie formy szarlotkowe i jedna nieduża tortownica...
Koniec komunikatu.

Obrazek

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto gru 25, 2012 9:54 Re: Filozof i reszta futer/głosujcie na KAN z Radomska w Kra

Widzę, że u Ciebie Święta pełną parą, ale masz tyle łap do pomocy :s1:

Kropkaa

Od: Pon sie 20, 2012 22:23

Post » Wto gru 25, 2012 10:40 Re: Filozof i reszta futer/głosujcie na KAN z Radomska w Kra

I jęzorków do pomocy w zmywaniu. :mrgreen:

Spokojnego trawienia życzę. :wink:
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Wto gru 25, 2012 16:10 Re: Filozof i reszta futer/głosujcie na KAN z Radomska w Kra

kamari pisze:Szlag może trafić. Już zaczęłam pytać dziadka googla jak się robi mydło. Wychodzi na to, że jedyne nie zwierzęce jest glicerynowe.

Zajrzałam teraz z doskoku na wątek i zauważyłam ten wpis, nie wiem bo nie mam czasu sprawdzić co było pisane na ten temat wcześniej - ale może się jakoś nie powtórzę - bardzo polecam to mydło:
http://www.mydlarnia.info/mydlo-oliwkowo-laurowe-z-aleppo-50--cat-226-id-484.aspx

Roślinne, nie glicerynowe, super działa na skórę.
W momencie spłukania mydła skóra jest taka troszkę dziwna w dotyku (w pierwszym momencie mnie to zaskoczyło), ale po wyschnięciu super gładziutka :)

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Wto gru 25, 2012 21:27 Re: Filozof i reszta futer/głosujcie na KAN z Radomska w Kra

Blue pisze:
kamari pisze:Szlag może trafić. Już zaczęłam pytać dziadka googla jak się robi mydło. Wychodzi na to, że jedyne nie zwierzęce jest glicerynowe.

Zajrzałam teraz z doskoku na wątek i zauważyłam ten wpis, nie wiem bo nie mam czasu sprawdzić co było pisane na ten temat wcześniej - ale może się jakoś nie powtórzę - bardzo polecam to mydło:
http://www.mydlarnia.info/mydlo-oliwkowo-laurowe-z-aleppo-50--cat-226-id-484.aspx

Roślinne, nie glicerynowe, super działa na skórę.
W momencie spłukania mydła skóra jest taka troszkę dziwna w dotyku (w pierwszym momencie mnie to zaskoczyło), ale po wyschnięciu super gładziutka :)

Niespodziewanie włączyło mi się myślenie :roll: Wcześniej nie zastanawiałam się nad pochodzeniem kosmetyków. Ale nie czas na to.

Pozadrościłam Fistaszkowi. Jeśli ci Megana zostanie trochę tego maku, to go chętnie zeżrę :ok: I liczę na super szpiegowską opowieść po świątecznych ekscesach :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto gru 25, 2012 22:37 Re: Filozof i reszta futer/głosujcie na KAN z Radomska w Kra

Z PAMIĘTNIKA STAREGO FILOZOFA
Państwo to mają źle w głowach, mówię wam. :?
Pańcio ciągle chory, Juniora zabrał Młody do Lublina, więc państwo tak siedzą w domu i leczą się grzanym winem. Znaczy pańcia leczy pańcia, bo pańcia jak wiecie, nie choruje z zasady. Pańcio jakby ogłuchł na chore ucho, więc pańcia zrezygnowała z występów wokalnych, natomiast od kilku godzin państwo roztrząsają poważne problemy historyczne.
Nie, żebym nie chciał się dokształcać. Ale państwo się obłożyli słowem pisanym, bo pańciowi nie chce sie laptopa odpalać i dyskutują... znaczy dyskutowali o tym, który moment w historii kraju najbardziej schrzanił dalszą część dziejów. Trochę się powytrząsali nad Śmiałym, potem pańcio darł włosy nad pięcioma legalnymi córkami Kazimierza Wielkiego ( i trzema nielegalnymi synkami), potem państwo się zastanawiali, czy jakby niejaka Jadwiga nie umarła z okazji porodu to Jagiełło byłby lepszym królem, potem o tym, czy Jakub Sobieski byłby lepszym królem niż Korybut Wiśniowiecki i w ogóle o synach wybitnych ojców, potem pożałowali Batorego, a potem pańcio znalazł mapę Litwy z 12 wieku i doznał jakby szoku, a dramatyczne pytanie "Ku...wa, skąd oni sie tacy wielcy wzięli???" zawisło w powietrzu. Pańcia akurat wkroczyła z kolejnym garnkiem zagrzanego wina i oświadczyła, że z tego co pamięta, to od Mendoga. Pańcio zagłębił się w studiowaniu historii Litwy i doszedł do Gedymina, a że pańci się znudziło, to powiedziała coś w rodzaju "na świętego Gedymina mróz jest abo go ni ma" no i chyba teraz pańcio wyciera podłogę w pokoju, a pańcia ma czkawkę i chyba każe pańciowi przeczytać całego Jasienicę...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto gru 25, 2012 23:03 Re: Filozof i reszta futer/głosujcie na KAN z Radomska w Kra

Oj, Meg, chyba muszę się do Was wybrać, żeby się poduczyć historii :D
Może i grzanego wina uda mi się trochę wlać w gardziel, żeby ta historia łatwiej do głowy wchodziła, zwłaszcza daty....
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Śro gru 26, 2012 0:07 Re: Filozof i reszta futer/głosujcie na KAN z Radomska w Kra

To rzeczywiście poleciałaś szpiegowską opowieścią :mrgreen:
Zawsze byłam noga z historii i nie mam bladego pojęcia o czym piszesz. Jedyna data którą pamiętam, to bitwa pod Issos, rok 333 8)
Obrazek
Obrazek

kamari

[poprzednia][następna]