KOTY z RUDY ŚL. Wysypisko niechcianych zwierząt.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 22, 2012 16:46 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

Rybnik potrzebny dt
kicikicimiauhau pisze:Prystojniak to 2,5 -letni wykastrowany kocur. Do tej pory zawsze miał schronienie w dzień i pełną miskę w salonie urody w centrum Rybnika, jednak jego "opiekunka" (współwłaścicielka) zdecydowała, że w niedługim czasie zawiezie kota do schroniska, gdyż "przez niego odeszły jej dwie klientki". Jakoś przez ponad dwa lata nikomu nie przeszkadzał, był ich pupilem. Druga współwłaścicielka mówi, że "nie przyłoży ręki do jego wywozu, ale jak już się tak stanie, to po niego nie pojedzie". Przecież dla niego to WYROK. Salon jest całym jego życiem, rano czeka na otwarcie, wieczorem wychodzi i radzi sobie sam, śpi prawdopodobnie w piwnicy. Jest kotem bardzo towarzyskim, rozmownym, kocha człowieka, noszenie na rękach, mizia, barankuje. Jest pięknym biało-szarym kotem, ma pistacjowe oczy bez oprawy rzęs, ma firanki na twarzy, nie ma zębów, ale świetnie radzi sobie z jedzeniem suchej karmy. Jest zdrowy, wykastrowany, gruby, wyjedzony. Taki przytulas.

Przystojniaka poznałam rok temu, dowiedziałam się, że przyszedł do nich mroźną zimą dwa lata temu jako małe kocie dziecko. Od małego siedzi w tym salonie, leży na wycieraczce, siedzi na kocykach. Nie wiem, dlaczego radykalnie zmienili zdanie, dlaczego ten kot im przeszkadza. Nie załatwia się w środku, jest kotem typowo domowym. Nie wiem, ile mam czasu, aby znaleźć mu dom :cry: . Stanowczo decyduję, aby osoba, która zapragnie dać mu dom, podpisała UMOWĘ ADOPCYJNĄ, nie chcę, aby jego przyszłość znów stanęła pod znakiem zapytania. Ja nie mogę mu pomoc, mam już swoje koty i psa. Bardzo proszę w imieniu Przystojniaka: podaruj mu dom pod choinkę. Będę wieszać też ogłoszenia i pisać do fundacji, może znajdzie się ktoś, kto odmieni życie tego pięknego kota. Jestem w stanie dowieźć go na teren Rybnika i okolic, proszę, podnoscie wątek, pytajcie ludzi, może znacie kogoś, kto by chciał takiego niewyklego kota!
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Sob gru 22, 2012 17:05 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

Piankaa pisze:mamy jeszcze jednego persa

co wiadomo o tym kocie, w jakim jest stanie, gdzie przebywa?
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Sob gru 22, 2012 18:40 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

andrzej780 pisze:

ten też juz ma dom, duzy był odzew z ogłoszeń

Piankaa

Od: Czw wrz 11, 2008 9:33

Post » Sob gru 22, 2012 18:49 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

Piankaa pisze:
andrzej780 pisze:

ten też juz ma dom, duzy był odzew z ogłoszeń

super :D
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Sob gru 22, 2012 20:06 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają dt

wątek o Przystojniaku: viewtopic.php?f=13&t=149266 . Nie musi to być dom w Rybniku, może być w okolicach Katowic, Gliwic. Nie posiadam samochodu, ale jakoś sobie poradzę.
kicikicimiauhau

Post » Sob gru 22, 2012 22:05 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają dt

kicikicimiauhau pisze:wątek o Przystojniaku: viewtopic.php?f=13&t=149266 . Nie musi to być dom w Rybniku, może być w okolicach Katowic, Gliwic. Nie posiadam samochodu, ale jakoś sobie poradzę.

zdjęcia Przystojniaka

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us[/
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Pon gru 24, 2012 22:13 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

Wątek poszedł w zapomnienie,ale to nie znaczy,że sytuacja jest lepsza :(

Zajrzyjcie prosze :(

To znowu u mnie, 2 koty marzną na dworze,a ich pani jest w domu opieki
viewtopic.php?f=1&t=149308

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pon gru 24, 2012 22:14 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

justyna8585 pisze:Wątek poszedł w zapomnienie,ale to nie znaczy,że sytuacja jest lepsza :(

no niewiem :evil: bo ja jak tylko napiszesz zagladam
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon gru 24, 2012 22:23 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

MarKotek pisze:
justyna8585 pisze:Wątek poszedł w zapomnienie,ale to nie znaczy,że sytuacja jest lepsza :(

no niewiem :evil: bo ja jak tylko napiszesz zagladam

Wiem,wiem, zawsze można na Ciebie liczyć.

spasowałam troche, tyle miesięcy męczenia się z leczeniem Dina dały popalić i to jeszcze wszystko na daremno.O ile królik lepiej,to teraz znowu moja Aga.
Nie wiem nawet jak sytuacja z kotami w schronie...

Moi sąsiedzi zamontowali sobie takie prawdziwe barierki oddzielające 2 bloki od siebie.Nie wolno przekraczać granicy...Niedługo przeczytacie w gazecie o moich sąsiadach,bo to już naprawde jest przegięcie.teraz jak już nie ma Dina,to słyszałam plotki,że go oddałam do schroniska.Nienawidze tych ludzi...z całego serca...

justyna8585

Post » Pon gru 24, 2012 23:15 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

współczuję Justynka tych wszystkich problemów. a sąsiadów naprawdę masz masakrycznych :/ może znajdzie się jakieś miejsce dla tych koteczek

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Wto gru 25, 2012 17:45 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

Na wszelki wypadek zawiadamiam że Kyo czyli Wielki Ryży Kretyn, który odmówił zamieszkania ze mną (na DT) ma się dobrze. Nadal. I się nieco oswoił - tzn. jak leżał głaskany przez karmicielkę i ja podeszłam to nie zwiał od razu -dopiero po moim drugim głasknięciu.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon mar 11, 2013 22:50 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

Szukam tymczasu dla najprawdopodobniej kotki, biało-burej,niewielkiej.Dzisiaj odgoniłam od niej wielkiego głodnego psa z kawałkiem łańcucha.Już dawno nie czułam takiej bezradności.Kotka jest oswojona,nie mogłam nic zrobić ani dla niej,ani dla psa :(

justyna8585

Post » Wto mar 12, 2013 13:30 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

podniosę... :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto mar 12, 2013 23:06 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

Pies podobno dalej biega,dzieciaki mówiły,ale nie widziałam dzisiaj ani jego,ani kotki.

Za to musze znaleźć dom dla 5 małych chomików.Wie ktoś gdzie szukać chętnych?

justyna8585

Post » Śro mar 13, 2013 17:26 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

Nie mam zielonego pojęcia...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

[poprzednia][następna]