Szczęśliwie zakocona - dzień zero s. 55

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie gru 23, 2012 13:42 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Bo tamte dwa to były nietypowe okazy. Potworki z niewinnymi minkami. O Cffaniaku można by książkę napisać.

Teraz też mam kociaki i powoli odbudowuję kwiatową populację.
Jedna malutka doniczka została przez Gabi przewrócona (niechcący, ogonem). Żadnych strat.
Są koty i koty :mrgreen:

A jak sobie przypomnę chwilę, kiedy wchodzę od pokoju i widzę podłogę zasłaną ziemią i drobniutkimi listkami dorodnej paprotki, a w tym wszystkim wylegujące się z zadowoleniem dwa dranie, to jeszcze teraz śmiać mi się chce. Choć wtedy bliżej mi było do wywalenia drani :wink:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Nie gru 23, 2012 14:03 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

MariaD pisze:Halo! Mam mnóstwo roślin doniczkowych. Wszystkie żyją. Wszystkie są w dobrej formie i nie są molestowane przez koty. 8)
Ja też mam wiele kwiatków :D ,a le tylko w miejscach w których nie przeszkadzają Frydze :oops: przy przeprowadzce najważniejszye była NAJPIERW ustawić kwiatki i liczyć na to,z ę jaśnie pani zaakcptuje :roll:

Gosiak104 pisze:
Basia_Blue pisze:właśnie mi się przypomniało, że element hardware'u, którego nie zakupiłam to ustrojstwo do obcinania pazurków :oops: Coś takiego da rade?

Da, spokojnie, chociaż ja osobiście wolę taką http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl& ... 80&bih=685
Da rade i jedne i drugi - ja jeszcze z czasów świnki morskiej miałam każdy dostępny rodzaj obcinaczek, a okazało się,z e kotu najwygodniej mi się zwykłymi cążkami do paznokci obcinać :mrgreen: ostatnio nawet podrośnięty miot bengali tak obskoczyłam - w sumie 12 łapek 8)

Basia_Blue pisze:odkryłam bardzo niedaleko pracy sklepik zoologiczny <jupi> Już wiem, gdzie będzie szła moja pensja :lol:
Popowiem, ze w necie jednak taniej :) i na wystawach bywają czasem zniżki :D

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Nie gru 23, 2012 16:33 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

ewkaa pisze:
Basia_Blue pisze:odkryłam bardzo niedaleko pracy sklepik zoologiczny <jupi> Już wiem, gdzie będzie szła moja pensja :lol:
Ojj tam, ale w takim sklepiku można sobie pooglądać, pomacać, pogadać z panią/panem zza lady - to fajniejsze niż kupowanie przez internet :D
No i nie trzeba się użerać z kurierami moim zdaniem warto to robić przy ciężkich rzeczach, ale po co przy lekkich?
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Od: Wto lip 31, 2012 13:23

Post » Nie gru 23, 2012 17:27 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Basia_Blue pisze:
ewkaa pisze:
Ojj tam, ale w takim sklepiku można sobie pooglądać, pomacać, pogadać z panią/panem zza lady - to fajniejsze niż kupowanie przez internet :D
No i nie trzeba się użerać z kurierami moim zdaniem warto to robić przy ciężkich rzeczach, ale po co przy lekkich?
Przy lekkich cenowo też się opłaca - jak w sklepie stacjonarnym zapłaciłam ostatnio o 1/3 więcej za pastę odkłaczającą dla kotów, to mi sie odechciało sklepów nie internetowych :| i nawet taką jedna lekką rzecz będę zamawiać :wink: W animalii akurat nie chandryczę się z żadnymi kurierami przy małych zamówieniach bierzemy odbiór osobisty w lecznicy i już :D

ewkaa

Post » Nie gru 23, 2012 17:45 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

ewkaa pisze:
Basia_Blue pisze:
ewkaa pisze:
Przy lekkich cenowo też się opłaca - jak w sklepie stacjonarnym zapłaciłam ostatnio o 1/3 więcej za pastę odkłaczającą dla kotów, to mi sie odechciało sklepów nie internetowych :| i nawet taką jedna lekką rzecz będę zamawiać :wink: W animalii akurat nie chandryczę się z żadnymi kurierami przy małych zamówieniach bierzemy odbiór osobisty w lecznicy i już :D

Do animalii się zraziłam, kiedy moja przyjaciółka kupiła tam przeterminowaną karmę :evil:
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Post » Nie gru 23, 2012 17:45 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Oj to prawda,jeden zwirek potrafi kosztowac z sklepie tyle co poltora opakowani8a przez net-przekonasz sie ,ze tak jest wygodniej :lol:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie gru 23, 2012 18:00 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Basia_Blue pisze:
ewkaa pisze:
Basia_Blue pisze:
ewkaa pisze:

Do animalii się zraziłam, kiedy moja przyjaciółka kupiła tam przeterminowaną karmę :evil:
No ja karmy akurat nie kupuje to się nie wypowiem, zdarza mi się żwirek w promocji (wtedy niezmiennie zachwycają mnie kurierzy animali dowożący o każdej porze :mrgreen: ) i przeważnie drobiazgi z odbiorem osobistym właśnie. Teraz będę testować KAR-MA, bywają na wystawach, a ostatnio otworzyli sklep stacjonarny tuż koło mnie jesli bedą w nim mieli taki sam asortymen albo bedzie można odbierac zamówienia to będzie super :D

ewkaa

Post » Nie gru 23, 2012 18:05 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Basia_Blue pisze:Do animalii się zraziłam, kiedy moja przyjaciółka kupiła tam przeterminowaną karmę :evil:

Myślę, że jakieś niedopatrzenie.
Przed chwilą sprawdziłam. Kupuję u nich od 2007. Regularnie. Zero niespodzianek.
W zooplusie kupowałam tylko raz. Towar sprowadzali chyba z Marsa. Nigdy więcej. I żwirek w paczce się rozleciał.
Animalia zabezpiecza wszystko idealnie.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Nie gru 23, 2012 19:02 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

MaybeXX pisze:
Basia_Blue pisze:Do animalii się zraziłam, kiedy moja przyjaciółka kupiła tam przeterminowaną karmę :evil:

Myślę, że jakieś niedopatrzenie.
Przed chwilą sprawdziłam. Kupuję u nich od 2007. Regularnie. Zero niespodzianek.
W zooplusie kupowałam tylko raz. Towar sprowadzali chyba z Marsa. Nigdy więcej. I żwirek w paczce się rozleciał.
Animalia zabezpiecza wszystko idealnie.

OK, punkt dla animalii - żwirek z zooplusa i do mnie dotarł w uszkodzonej torbie. Szkoda, że chwilę wcześniej skończyłam odkurzać :evil: Wypróbuję zatem następnym razem animalia, ale i tak będę chodziła się ślinić do sklepiku koło pracy :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Post » Nie gru 23, 2012 19:38 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Przy jednym kocie to mozna i po sklepikach...ale pozniej sobie podliczysz :lol:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie gru 23, 2012 20:18 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

moś pisze:Przy jednym kocie to mozna i po sklepikach...ale pozniej sobie podliczysz :lol:

Ale chodzenie do takiego sklepiku... bezcenne :lol:
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Post » Pon gru 24, 2012 15:51 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

:rudolf: Wesołych, szczęśliwych oraz futrzastych i miziastych Świąt życzy wszystkim miłym podczytywaczom, komentatorom i doradcom Basia_Blue (jeszcze sama, ale już bardzo niedługo) :rudolf: :rudolf:
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Post » Pon gru 24, 2012 16:32 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Basia_Blue pisze:właśnie mi się przypomniało, że element hardware'u, którego nie zakupiłam to ustrojstwo do obcinania pazurków :oops: Coś takiego da rade?

po wypróbowaniu pierdyliona obcinaczy do pazurków kotkowych - szczególnie jak kotek jest wyrośniętym kociskiem ze szponami zamiast delikatnych pazurków polecam to
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... BA&dur=410
jedyne jakie się sprawdza
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon gru 24, 2012 16:34 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

dalia pisze:

po wypróbowaniu pierdyliona obcinaczy do pazurków kotkowych - szczególnie jak kotek jest wyrośniętym kociskiem ze szponami zamiast delikatnych pazurków polecam to
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... BA&dur=410
jedyne jakie się sprawdza

Mi też wygodnie tymi zwyklymi.
A że lepsze wrogiem dobrego, nawet nie próbuję innymi.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon gru 24, 2012 16:36 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Zdrowych i spokojnych Świąt :s5:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

[poprzednia][następna]