Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 23, 2012 9:58 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

http://84765.file4u.pl/download/3430900 ... e4u.pl.doc

Opisy Kotów w Wordzie i ogłoszenie do wydruku do pobrania z powyższego linku.
Rozwieszajcie, rozsyłajcie wśród znajomych, niech jak najwięcej osób się o tym dowie.
Na hostingu nie trzeba się rejestrować, wystarczy wpisać pojawiające się hasło. Ogłoszenie jest poniżej opisów kotów.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie gru 23, 2012 10:20 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Poszukujemy chętnego do wizyty PA dla Edzi: viewtopic.php?f=1&t=149283

issey32

Post » Nie gru 23, 2012 11:18 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

issey32 pisze:Dziewczyny, normalnie przygotowania przedświąteczne pełną parą :D

Zostawcie coś dla mnie do ogłoszeń, bo tak się czuję bezużytecznie :roll:

Bierz 8)
Tyle że od jutra nie ma co dodawać ogł (bo one raczej spadną niż ktoś je zobaczy) 27.12 można dodać :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie gru 23, 2012 11:27 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

A które zostały do ogłaszania?

issey32

Post » Nie gru 23, 2012 11:32 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Nie gru 23, 2012 11:52 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

issey32 pisze:A które zostały do ogłaszania?

Ja nie wiem dokładnie :) zabierz któreś a ja puszcze te co zostaną. Jest już Pirat, Bury, Burasek, Rumcajs, Edzia, Śnieżynka, Pieszczoch, Magda, Murka, Lusia i Pierścionek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie gru 23, 2012 13:02 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

To ja biorę Chytrusię, Ród Prączków i Czarusię.

issey32

Post » Nie gru 23, 2012 13:10 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

issey32 pisze:To ja biorę Chytrusię...

Za każdym razem odczytuję jej imię jako Chrystusia... :oops:

Będzie to paskudne, co napiszę, ale nie mogę się powstrzymać.
Chętnie bym panią Ewę razem z jej bratem na jedną noc na mróz wystawiła, żeby wiedzieli, jaki los zgotowali swoim podopiecznym.
I ewentualna nieporadność nie ma w tym momencie nic do rzeczy, bo ich zwierzaki - niestety - wcale bardziej "poradne" nie są.

Dobrze, że jesteście, bo bez Was nie miałyby szans.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Nie gru 23, 2012 14:06 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Słupek pisze:Będzie to paskudne, co napiszę, ale nie mogę się powstrzymać.
Chętnie bym panią Ewę razem z jej bratem na jedną noc na mróz wystawiła, żeby wiedzieli, jaki los zgotowali swoim podopiecznym.
I ewentualna nieporadność nie ma w tym momencie nic do rzeczy, bo ich zwierzaki - niestety - wcale bardziej "poradne" nie są.

Dobrze, że jesteście, bo bez Was nie miałyby szans.

Ech, wiem wiem. Trudno bronić tych ludzi. Ale ja raczej bym się zastanowiła gdzie "odpowiednie służby" - żaden pracownik społeczny tam nie był? nie widział jak żyją ci ludzie? NO i nie trzeba być specjalistą żeby wiedzieć, że z tymi zwierzakami prędziej czy później będzie problem :roll:

A co do was to respekt. Kochane jesteście. Te teksty ogłoszeniowe - piękne. Mogę pożyczyć na kotkowo, plisss???
Jesteście :1luvu: :1luvu: :1luvu:
NO i nasz kochana kassja która porzuciła pierogi i kapustkę na rzecz niezapomnianych wrażeń węchowych :1luvu: :1luvu:
Bo wiecie, to tak się wydaje, ale tam NAPRAWDĘ jest nieprzyjemnie. I serce podpowiada żeby pakować te zwierzaki NATYCHMIAST i wiać stamtąd. Tylko że serce nie chce zrozumieć, że narazie nie ma dokąd :(
Jak narazie Kassja zawiozła przebadać 2 kocurki i koteczkę. Narazie wszystko ok, tj bez wirusówek, nawet bez pcheł. Kto by się spodziewał :)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Nie gru 23, 2012 14:31 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Wprowadziłem w google,,hotele dla zwierząt Białystok,,-ukazało się 1 ogł..Bardzo drogie 25 zł doba..Co będzie z tą suką?z psem?z kotami?Czy bierzecie pod uwagę hotel gdzieś np.na Mazowszu?Dysponujecie np.samochodem?
Nie jest sztuką przygarnąć np.kilkanaście psów tylko problem będzie np.za co utrzymać itd.. :o Ech.
W/E/R
Elżbieta

Post » Nie gru 23, 2012 19:07 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Proszę uprzejmie częstować się tekstami. Nie roszczę sobie praw autorskich 8)

issey32

Post » Nie gru 23, 2012 20:18 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Zgłosił się ktoś z Poznania chętny na PA dla Edzi?

issey32

Post » Nie gru 23, 2012 23:19 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Słupek pisze:
Będzie to paskudne, co napiszę, ale nie mogę się powstrzymać.

Nie zgadzam się z Tobą. Wszystkie zwierzaki zostały przez panią Ewę przygarnięte w potrzebie, pomimo jej trudnych warunków życiowych i braku kasy. Pomimo tych warunków nie są wychudzone, gotuje im i dba jak ją na to stać. Gdyby nie jej wrażliwość pewnie większość z nich już by nie żyła. Teraz pani Ewa nie ma wyjścia, jej los też nie oszczędza, gdyby mogła zabrałaby je wszystkie ze sobą.

Fajnie jest posiadać jednego, dwa koty, mieć zabezpieczenie finansowe, dach nad głową, itp.- choć to też nie gwarantuje, że naszym zwierzakom sami zapewnimy byt do końca ich życia.
A co mają robić ludzie, którzy żyją w nędzy, kiedy widzą słaniające się z głodu koty, porzucone szczeniaki? - pomagają im na miarę swoich możliwości, póki mogą i tyle.

Duża Von Focha może zrobić pa w przyszły weekend, bo jest na wyjeździe. Póki co szukajmy dalej.
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Nie gru 23, 2012 23:48 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Rando - obawiam się, że nie do końca mnie zrozumiałaś. :(
Naprawdę nie chodzi mi o to, by pani Ewa z zimna albo głodu umarła. I doczytałam, że co najmniej część zwierzaczków od śmierci uratowała (no, może nie np. całą kocią rodzinę Prączków, bo to raczej mało prawdopodobne). Chodzi mi o teraz i o brak wyjścia. Takie decyzje eksmisyjne nie zapadają z dnia na dzień, więc pani Ewa miała wystarczająco dużo czasu, by o pomoc prosić. O tym, że zwierzęta stracą dom (schronienie, jedzenie, wodę i poczucie bezpieczeństwa) powiadomiła sześć dni przed określonym terminem przeprowadzki. Mając dla siebie lokum zapewnione i wiedząc, że ich zabrać nie może. Gdyby nie prolongata, to od przedwczoraj te koty i psy by zamarzały. Już by zamarzły ... Dlatego na jedną noc.

Aga&2 - piszesz o pracowniku społecznym ... Generalnie w Polsce jest niestety tak, że pomoc społeczna jest udzielana po spełnieniu określonych wymogów na wniosek potrzebującego pomocy. Ośrodki pomocy z urzędu mogą pomocą objąć, ale nie muszą. Przy tak dużej ilości zwierząt i braku schroniska dla kotów w Białymstoku - jeśli nie wpłynął do MOPSu wniosek od pani Ewy o udzielenie pomocy, to nawet jeśli pracownik pomocy społecznej zauważył problem, to wolał go pewnie nie widzieć.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Pon gru 24, 2012 0:02 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Zaznaczam :?
Lza sie w oku kreci...ze smutku :crying: ale i ze wzruszenia...jak jestescie KOCHANE i jak sprawnie dzialacie walczac o kazde kocie zycie :ok: :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

[poprzednia][następna]