Rokokowe Kokoty- phi!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 15, 2012 12:21 Re: behawior czyli Bandella w opałach

anieli pisze:Nie każdemu by się chciało. Kochasz tę kotkę - to widać :kotek:
inwestuję w przyszłość, ktoś mnie musi grzać na starość przeca :lol:

Kiepsko Ci wychodzi udawanie takiej wyrachowanej :wink: :ryk:

anieli pisze:Bandella - ma cudowny "czarny wąsik" .... jak Chaplin oraz malutką "kozią bródkę" - urokliwa koteczka :kotek:

poprawiasz mi statystyki :D
do tej pory:
90% ludzi jak ją widzi mówi Hitler
8% Chaplin
2% muszkieter

Dla mnie ktoś kto widzi w Twojej koteczce podobieństwo do hitlera, to nie lubi kotów albo .... wielbi hitlera :wink:

anieli pisze:gdybym była, to bym wcześniej widziała co się dzieje i podjęła stosowne kroki :?
ale teraz nadrabiam i staram się jak mogę :pig:

Cały czas się uczymy :D
Najważniejsze są chęci, TY CHCESZ jej pomóc, a to juz bardzo dużo

:ok: :ok: i powodzenia
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Sob lis 24, 2012 8:16 Re: behawior czyli Bandella w opałach

:D :D
Co tu tak cicho ?
Jak tam Bandella ?
Czekamy na wieści, na dobre wieści :D
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Post » Nie gru 23, 2012 18:38 Re: behawior czyli Bandella w opałach

ANIELI !!!!
Gdzie jesteś ? Co z Bandellą ?

Najlepsze życzenia z okazji Świąt Bożego Narodzenia - rodzinnych, spokojnych, radosnych i szczęśliwych oraz niezapomnianych prezentów

Obrazek
Obrazek

Kotina

Post » Nie gru 30, 2012 2:32 Re: behawior czyli Bandella w opałach

zdrowie mi się posypało i parę innych rzeczy :? jak ogarnę tą swoją kuwetę to dam znać co i jak.
Dziękujemy za pamięć i życzenia :kotek:

anieli

Od: Czw paź 25, 2012 16:11

Post » Nie gru 30, 2012 12:08 Re: behawior czyli Bandella w opałach

:ok: :ok: :ok:

Oby w Nowym Roku było lepiej :D pod każdym względem :dance2: :dance:
Obrazek

Kotina

Post » Sob sty 05, 2013 18:46 Re: behawior czyli Bandella w opałach

Jestem "przelotem", tak na szybko napiszę, że po sylwestrze miałam nadzieję, że Noce Łazienkowe już się skończyły. Trzy dni Kociane przespało/przchodziło na mieszkaniu, była towarzyska, ponownie się interesowała mną, zabawą.
Teraz wróciła do punktu wyjścia. Od wczoraj znów śpi w łazience, nie ma apetytu, z dawki 80g/dobę zjada może 20-30?
Fizycznie nadal jest wszystko w porządku, co najważniejsze- nie sika (tfu tfu).
Rozważamy dokocenie, bo jest podejrzenie niedoboru kociego towarzystwa.
Zbudowałam jej drapak na filarze i baaardzo jej się podobało. Dostala też jadalnię na lodówce i sypialnię na szafie, ale teraz po "dwrocie", albo przesiaduje w łazience, albo (tu chyba powinnam się cieszyć)na szafie.
Skontaktowałam się ponownie z behawiorystą. Czas pokaże, co będzie dalej.

anieli

Post » Sob sty 19, 2013 12:27 Re: behawior czyli Bandella w opałach

anieli pisze:Jestem "przelotem", tak na szybko napiszę, że po sylwestrze miałam nadzieję, że Noce Łazienkowe już się skończyły. Trzy dni Kociane przespało/przchodziło na mieszkaniu, była towarzyska, ponownie się interesowała mną, zabawą.
Teraz wróciła do punktu wyjścia. Od wczoraj znów śpi w łazience, nie ma apetytu, z dawki 80g/dobę zjada może 20-30?
Fizycznie nadal jest wszystko w porządku, co najważniejsze- nie sika (tfu tfu).
Rozważamy dokocenie, bo jest podejrzenie niedoboru kociego towarzystwa.
Zbudowałam jej drapak na filarze i baaardzo jej się podobało. Dostala też jadalnię na lodówce i sypialnię na szafie, ale teraz po "dwrocie", albo przesiaduje w łazience, albo (tu chyba powinnam się cieszyć)na szafie.
Skontaktowałam się ponownie z behawiorystą. Czas pokaże, co będzie dalej.

Witaj, Anieli :D

Mam nadzieję, że dokocenie to dobry pomysł :D
Spokojny towarzysz na co dzień może wyrwie Twoją kotkę z tej apatii :ok: :ok:
Próbowałaś z obrożą feromonową ? Skoro to nie problemy zdrowotne, to powinna być trafionym rozwiązaniem

http://animalia.pl/produkt,18991,sergea ... 38-cm.html
Obrazek

Kotina

Post » Czw lut 21, 2013 17:41 Re: behawior czyli Bandella w opałach

Dawno nas tu nie było.
Znów się muszę ogarnąć.

Z dokocenia jak narazie nici, ale...zakończyłam definitywnie Noce Łazeinkowe 8)
Narazie wstawię foty pt. znajdź miszcza drugiego planu+ kto robi kotu zakupy w domu,
a w wolnej chwili dopiszę, co i jak :wink:

tak wygląda Kociane jak nadzoruje moją pracę na kompie

Obrazek

a tu zagadka: znajdź mistrza drugiego planu:

1.
Obrazek

2.
Obrazek

3.
Obrazek

A na koniec bonus:
tak u nas do domu się sprowadza zakupy dla kota :lol:
Obrazek

:twisted:

anieli

Post » Czw lut 21, 2013 18:20 Re: behawior czyli Bandella w opałach

N a r e s z c i e !!!
jesteście :P :P

Kocica wie co robi, "kontrol" musi być, jeszcze byś jakieś banialuki popisała :smiech3: :smiech3: :smiech3:

Moja Dziunia też kontroluje wpisy na laptopie :roll: :roll:

Obrazek

A kotecek jest po prawej stronie fotki na dole ...... znalazłam kota, znalazłam :ok: :ok: :ryk: :ryk:

Ale fajne zoo ma koteczka do oglądania, przynajmniej się nie nudzi i z dokoceniem można się jeszcze wstrzymać :wink:

Czekam cierpliwie na dalsze wieści o Bandelli :P
Obrazek

Kotina

Post » Pt lut 22, 2013 18:50 Re: behawior czyli Bandella w opałach

no jesteśmy jesteśmy, fajnie, że na nas ktoś czekał :oops:

hehehehhe normalnie kontrola po całości, ja na moją jak tak przesiaduje to wołam Antywirus :o
Jak tak popatrzyłam dziś po Twoim gościuńcu to te moje osiem dziewuch czterołapych jakoś tak skromnie wypadły 8O

A co u nas.

Jak pisałam od ponad połowy stycznia zakończyłam definitywnie Noce Łazienkowe.
Swtierdziłam, że już wolę jej jęki niż zamykanie.
Wywaliłam wsie miski, legowiska, zostawilam świeżą kuwetę i powiedziałam, że albo wóz, albo przewóz
i jakoś tak, z czasem coraz mniej dawała się we znaki.
Fakt, że chodzi i mi jęczy w dzień i o zabawie mogę zapomnieć, ale to jest niepodważalny plus.
A co do zabawy...
co ja się nagimnastykowałam...
wędeczki, myszki, plastikowe tunele z kulką, papiórki, no kurde i wszystko olała.
Jak chcę się znią pobawić to na mnie buczy, więc stwierdziłam, że nie dam sobie w kaszę dmuchać i też na nią buczę.
Odchodzi obrażona :twisted:
Jedyna rzecz jaka jej się bardzo spodobała to mój nowy patent na poduchy.
Nakupiłam w lumie poszewek takich niewymiarowych, w zoolu dokupiłam najtańszego siana, w papierkowym półpergaminu i w chemicznym folię malarską.
Zrobiłam z tego szeleszcząco-ciepłe wypełnienia i teraz służą do spania i zabawy jak Sierściuch ma przebłyski.
Najbardziej ją chyba ten szelest kręci, a mnie zaś w nocy szlag trafia jaśnisty, jak się Gówniara nie może ułożyć i drepta po tej poduszce 10 minut :evil:

potem dopiszę jeszcze parę rzeczy, a teraz idę piec ciastucho 8)
pacnij ode mnie te swoje Gnomy :o

anieli

Post » Pon lut 25, 2013 21:09 Re: behawior czyli Bandella w opałach

Jasne :ryk: :ryk:
czekam na dalsze wiesci :lol:
Obrazek

Kotina

Post » Wto lut 26, 2013 0:03 Re: behawior czyli Bandella w opałach

Podsikuję tu... tfu! podczytuję tu regularnie. Ale nie sądziłam, że problem bedzie mnie dotyczyć osobiście. Od dawna stwierdziliśmy, że problemy Kotka z nawracającym kropelkowaniem w kuwecie ma podłoże psychiczne. Ale mimo unormowania się wszystkiego Kotek zaczął sikać w przedpokoju! W jednym upatrzonym miejscu! Jakby bał się wchodzić do pokoju, gdzie jest kuweta. Oczywiście wiedziałam, że nie boi sie kuwety tylko mnie, bo to ja go trzymałam dwa razy u weta przy robieniu USG i przy pobieraniu krwi. Po prostu dramat - mój własny kot się mnie boi! Nie pomagało przestawianie kuwety w inne miejsca - on jest bardzo zachowawczy, więc kuweta musiała stać tam gdzie stała i trzeba było kota zamknąć z nią sam na sam żeby się wysikał. Albo sikał w przedpokoju...
Nie pomagały skórki z cytryny, ustawione miski z jedzeniem, druga kuweta (sikał obok), odkurzacz (zaprzyjaźnił się z nim...), szeszcząca folia aluniniowa, na końcu rozpylacz zapachów z czujnikiem ruchu... Do każdego po jakims czasie się przyzwyczajał i sikał znowu. Ale powoli udało mi się przekonać Kotka do siebie. Całą rodziną pilnowaliśmy, zeby idą z pokoju do pokoju nie skręcił w swój ustronny kącik. Masz rację, że ważne jest wsparcie innych, żeby problem nie był tylko problemem jednej osoby, bo można się załamać.
No i zmienilismy miejsce noclegu Kotka - zamiast spać na parapecie w swoim pokoju od ponad miesiąca śpi z nami (i kuwetą) w jednym pokoju i nie przechodzi w nocy przez przedpokój jak dotychczas. Oczywiście dostał feromonową obrózkę (przyjął jej cudowny zapach z wyraźnym obrzydzeniem). Ale nawet mieszanka zapachu obróżki w połączeniu z lawendowym żwirkiem i rozpylaczem zapachu sandałowego jest lepsza, niż zasikany przepokój.
Wydaje się mi (odpukać!) że problemy z sikaniem chyba są za nami, jeszcze czekam, kiedy znów z radością zechce pojechać do pracy. Bo na razie jeździmy na godzinę, żeby powoli sie znów przyzwyczajał do starych kątów i zaakceptował tamtą kuwetę.
Podziwiam cię, że jesteś tak pomysłowa w odczytywaniu potrzeb koteczki. Ogormnie podoba mi sie pomysł z kawałkami dywaników :)
Nasze wątki:Czarno Widzę i Szarość nie radość, a tu nas zobaczysz #cats.on_tour

Obrazek

haaszek

Od: Pt cze 23, 2006 18:43

Post » Wto lut 26, 2013 1:42 Re: behawior czyli Bandella w opałach

Wklejam tu odgrzebany wątek o kocich lękach. Czyta się jak kryminał.

viewtopic.php?t=37554&postdays=0&postorder=asc&start=0
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt cze 14, 2013 8:37 Re: behawior czyli Bandella w opałach

jak nas tu dawno nie było :oops:

jesteśmy przelotem, bo dużo się pozmieniało, a jeszcze więcej zmieni...
w skrócie telegraficznym:

przeprowadzamy się i...w pakiecie...dokocamy! 8O
zupełnie nieplanowanie i niespodziewanie.
Nie wiem jak będzie, dużo rzeczy stoi pod znakiem zapytania,
ale mam cichą nadzieję, że jakoś się to wszystko poukłada. :oops:

Narazie będę zaglądać przelotem, potem wraz z internetem zniknę na trochę,
ale jak już wrócę na dobre, to zaspamuję wątek fotami i wydarzeniami z dokocenia :wink:

anieli i ferajna

anieli

Post » Czw cze 20, 2013 20:40 Re: behawior czyli Bandella w opałach

anieli pisze:jak nas tu dawno nie było :oops:

jesteśmy przelotem, bo dużo się pozmieniało, a jeszcze więcej zmieni...
w skrócie telegraficznym:

przeprowadzamy się i...w pakiecie...dokocamy! 8O
zupełnie nieplanowanie i niespodziewanie.
Nie wiem jak będzie, dużo rzeczy stoi pod znakiem zapytania,
ale mam cichą nadzieję, że jakoś się to wszystko poukłada. :oops:

Narazie będę zaglądać przelotem, potem wraz z internetem zniknę na trochę,
ale jak już wrócę na dobre, to zaspamuję wątek fotami i wydarzeniami z dokocenia :wink:

anieli i ferajna

Anieli, n a r e s z c i e :D
Będę czekać na wieści, bo już prawie zwątpiłam :(
że tu cos jeszcze poczytam ...
Ale obiecanymi fotkami i dokoceniem mnie zachęciałaś :ok:
Obrazek

Kotina

[poprzednia][następna]