Wątek koci rybnicko-okoliczny

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 17, 2012 21:09 Re: RYBNIK sterylizacje wolnożyjących SZPITALNIAKI pomocy!

afiain pisze:Dzwoniłam dzisiaj do lecznicy kotka potracona przez samochód miała robione badania.
Wyniki ASPAT, ALAT, moczniki, kreatynina, morfologia wszystko w normie wyszło tylko że jest odwodniona.
Dobra wiadomość to ta że kotka dzisiaj zaczęła jeść!!!

super, że już je! będę mieć styropian w środę, mogłabym go w piatek-sobotę podrzucić do Rybnika

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Pon gru 17, 2012 22:04 Re: RYBNIK sterylizacje wolnożyjących SZPITALNIAKI pomocy!

A ja postaram się mieć styropian najpóźniej w czwartek, więc mogłabym podrzucić w czwartek lub piątek (od soboty jestem wyjechana na święta :mrgreen: )
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Śro gru 19, 2012 21:23 Re: RYBNIK sterylizacje wolnożyjących SZPITALNIAKI pomocy!

Dziękujemy za styropian!!

Rozliczenie kotki z łokciem.
100zł leczenie
20zł pobyt
Razem 120 zł - Długu w lecznicy

Rozliczenie kotki po wypadki komunikacyjnym!

103zł wizyta i leki, które kotka dostała zaraz po przewiezieniu do lecznicy 08.12.2012
120zł - koszt badań : ASPAT,ALAT, Mocznik, Kreatynina, Morfologia
110zł - pobyt kotki w lecznicy - pobyt ze względu na komplikacje przedłużył się wiec kwota urosła do 110zł :(
Na szczęście kotka już je i czuje się dobrze niestety DŁUG JEST NADAL NIE SPŁACONY
RAZEM 342zł :cry: :oops:

POTRZEBNE WSPARCIE!
Ostatnio edytowano Wto mar 05, 2013 20:50 przez afiain, łącznie edytowano 1 raz
Na Leczenie i utrzymanie Rybnickich Szpitalniaków ZAPRASZAMY!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=158604

afiain

Od: Pt mar 11, 2011 20:33

Post » Śro gru 19, 2012 23:34 Re: RYBNIK sterylizacje wolnożyjących SZPITALNIAKI pomocy!

afiain pisze:Dziękujemy za styropian!!

nie ma sprawy

miło było zobaczyć przy okazji to słodkie kocie przedszkole :1luvu:
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Sob gru 22, 2012 10:46 Re: RYBNIK sterylizacje wolnożyjących SZPITALNIAKI pomocy!

Podliczając obie kotki mamy DŁUG w wysokości 462zł

Dziękuje margoth82 za wpłatę w wysokości 73zł!
Dziękujemy Pani Danucie za wpłatę 105zł!

Po odliczeniu otrzymanych wpłat Dług wynosi 284zł!

Nadal prosimy o wsparcie na pokrycie reszty długu!!
Zapraszamy też na bazarek !!
Ostatnio edytowano Wto mar 05, 2013 20:51 przez afiain, łącznie edytowano 1 raz

afiain

Post » Sob gru 22, 2012 22:44 Re: RYBNIK sterylizacje wolnożyjących SZPITALNIAKI pomocy!

Pomocy, kolejny kot z Rybnika :cry: viewtopic.php?f=13&t=149266

zerduszko

Od: Nie sie 23, 2009 15:35

Post » Sob gru 22, 2012 23:01 Re: RYBNIK sterylizacje wolnożyjących SZPITALNIAKI pomocy!

Kastrowałam tego kota w niedzielę wielkanocną - wtedy z tą koteczką Ami - co była potem u Ciebie zerduszko.

Dziwne że przez taki długi okres czasu kot nikomu nie przeszkadzał a teraz tak. Ponieważ wątek założyła pani od Muszki (dorobiła się już 7 kotów! a Muszka chyba była 4-tym) byłabym za tym żeby przejść się do tego salonu kosmetycznego i wypytać u źródła co i jak, czy rzeczywiście im przeszkadza czy chcą go wywieźć myśląc że będzie miał "lepiej" bo cieplej itp.
Ja nie dam rady, bo nie mieszkam już w Rybniku.
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Nie gru 23, 2012 11:27 Re: RYBNIK sterylizacje wolnożyjących SZPITALNIAKI pomocy!

brak mi słów na co do pani Beaty. :evil:

afiain

Post » Nie gru 23, 2012 21:16 Re: RYBNIK sterylizacje wolnożyjących SZPITALNIAKI pomocy!

dzisiaj zadzwoniła do mnie pani z ogłoszenia w sprawie Rikiego vel Mikruska, którego mam od Zerduszko. Na początku bardzo się ucieszyłam, bo pani brzmiała dosyć miło i kulturalnie, wypytywała czy odrobaczony i szczepiony itp. Potem zrobiło mi się dziwnie - pani koniecznie chciała wziąć go już dzisiaj wieczorem (telefon o 15:27) bo "11letnia córeczka bardzo płacze, że chce zwierzątko" na miejsce,króliczka, którego mieli i który "uciekł przy wymianie podłoża" (cytaty są dosłowne). Zaproponowałam odebranie kotka po 2 dniu świąt - pani na to, że nie bardzo, bo chcą córce dać kota już teraz zaraz, jak najszybciej, ale jeżeli nie znajdzie wcześniej innego kota to zadzwoni po świętach. Nie wiem czy ja nie jestem zbyt wybredna,ale jakoś średnio mi się to spodobało. Boję się tylko, ze jak tak będę robic to go nigdy nie wyadoptuję :/

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Nie gru 23, 2012 22:47 Re: RYBNIK sterylizacje wolnożyjących SZPITALNIAKI pomocy!

margoth82 pisze:dzisiaj zadzwoniła do mnie pani z ogłoszenia w sprawie Rikiego vel Mikruska, którego mam od Zerduszko. Na początku bardzo się ucieszyłam, bo pani brzmiała dosyć miło i kulturalnie, wypytywała czy odrobaczony i szczepiony itp. Potem zrobiło mi się dziwnie - pani koniecznie chciała wziąć go już dzisiaj wieczorem (telefon o 15:27) bo "11letnia córeczka bardzo płacze, że chce zwierzątko" na miejsce,króliczka, którego mieli i który "uciekł przy wymianie podłoża" (cytaty są dosłowne). Zaproponowałam odebranie kotka po 2 dniu świąt - pani na to, że nie bardzo, bo chcą córce dać kota już teraz zaraz, jak najszybciej, ale jeżeli nie znajdzie wcześniej innego kota to zadzwoni po świętach. Nie wiem czy ja nie jestem zbyt wybredna,ale jakoś średnio mi się to spodobało. Boję się tylko, ze jak tak będę robic to go nigdy nie wyadoptuję :/

Ewidentnie na prezent pod choinkę chciała. Jak ja nie lubię tych mali i tel na święta :?
Dobrze robisz że jesteś wybredna. Bo prawdziwy dom nie przestraszy się niczego, a na Kociaka czeka gdzieś ten JEGO DOM :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie gru 23, 2012 22:52 Re: RYBNIK sterylizacje wolnożyjących SZPITALNIAKI pomocy!

Zwierze to nie rzecz i nie daje się go na prezent!
Ja też popieram twoja decyzję tak jak ci napisałam na pv :ok:

afiain

Post » Pon gru 24, 2012 23:39 Re: RYBNIK sterylizacje wolnożyjących SZPITALNIAKI pomocy!

margoth82 pisze:dzisiaj zadzwoniła do mnie pani z ogłoszenia w sprawie Rikiego vel Mikruska, którego mam od Zerduszko. Na początku bardzo się ucieszyłam, bo pani brzmiała dosyć miło i kulturalnie, wypytywała czy odrobaczony i szczepiony itp. Potem zrobiło mi się dziwnie - pani koniecznie chciała wziąć go już dzisiaj wieczorem (telefon o 15:27) bo "11letnia córeczka bardzo płacze, że chce zwierzątko" na miejsce,króliczka, którego mieli i który "uciekł przy wymianie podłoża" (cytaty są dosłowne). Zaproponowałam odebranie kotka po 2 dniu świąt - pani na to, że nie bardzo, bo chcą córce dać kota już teraz zaraz, jak najszybciej, ale jeżeli nie znajdzie wcześniej innego kota to zadzwoni po świętach. Nie wiem czy ja nie jestem zbyt wybredna,ale jakoś średnio mi się to spodobało. Boję się tylko, ze jak tak będę robic to go nigdy nie wyadoptuję :/

Też miałam kilka takich telefonów. I też jeśli chcieli odebrać kociaka jeszcze przed 24, to odmawiałam. Choć powinnam znajdować domy kotom, a one już takie zadomowione i zżyte z nami :( Ale wierzę, że znajda się dla nich super domy. Nie byle jakie. Nie na chwilę. I dziękuję Ci, że dalej się nim troskliwie zajmujesz :kotek: :1luvu: I sorki dziewczyny, ze Wam wątek zaśmiecam ;)

zerduszko

Od: Nie sie 23, 2009 15:35

Post » Wto gru 25, 2012 11:37 Re: RYBNIK sterylizacje wolnożyjących SZPITALNIAKI pomocy!

Kotka po wypadku komunikacyjnym Pilnie Szuka Domu!
Obrazek
Kotka Szuka DS!!!
Obecnie przebywa w lecznicy jest już po sterylizacji!
Nie mam innej fotki tylko ta zrobiona zaraz po znalezieniu kotki:-(
Ostatnio edytowano Wto mar 05, 2013 20:52 przez afiain, łącznie edytowano 1 raz

afiain

Post » Sob gru 29, 2012 17:09 Re: RYBNIK sterylizacje wolnożyjących SZPITALNIAKI pomocy!

Kotka po wypadku komunikacyjnym.Test Fel-FIV (negatywny)
Szuka DS!

Obrazek
Obrazek
Nasz Dług za obie kotki (tą wypadkowa i kotke z łokciem) wynosi 284zł!
+ dzisiejszy test na Fel-FIV i tabletke na odrobaczenie 80zł
Razem mamy 364zł długu!!
Potrzebne wsparcie na spłatę długu!!

afiain

Post » Nie gru 30, 2012 13:21 Re: RYBNIK sterylizacje wolnożyjących SZPITALNIAKI pomocy!

Kotka z gipsem .
Obrazek
Mam nadzieje że gips pomoże i łapka będzie w pełni sprawna.
Ostatnio edytowano Wto mar 05, 2013 20:52 przez afiain, łącznie edytowano 1 raz

afiain

[poprzednia][następna]