Pń : Maru DS, 8-mies Striełka bardzo pragnie domu! Czeka ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 19, 2012 9:42 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Już nie mogę się doczekać relacji o Maru z nowego domku , kurcze jeszcze kilka dni. Niedawno odkryłam ten watek ale kibicuję tu tym kociakom z altanki, wiem jak takie pomaganie wciąga, to po prostu uzależnia, szkoda tylko , że jest jeszcze tak wiele potworów na świecie co robią krzywdę naszym futrzastym przyjaciołom

anka22

Od: Wto wrz 09, 2008 11:47

Post » Śro gru 19, 2012 13:07 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Obrazek

Ja też dziewczyny , nie mogę się doczekać na relacje.
Maru to taki kot, którego się nie zapomina.

Taka kwintesencja kota w kocie, 140% normy :mrgreen:

PS właśnie znalazłam link i tam jest chyba jakaś krewna Maru ( też taka miła i deseń podobny nieco ) :
http://www.smog.pl/wideo/57718/bo_gdy_masz_kota/
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro gru 19, 2012 23:58 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

to ja jeszzcze innego MAru znalazłąm na fb ,prawie toć w toć 8O

http://www.facebook.com/MaruTheCatFans?fref=ts
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw gru 20, 2012 7:39 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Myszolandia pisze:to ja jeszzcze innego MAru znalazłąm na fb ,prawie toć w toć 8O

http://www.facebook.com/MaruTheCatFans?fref=ts

Ależ to jest właśnie ten pierwszy, który użyczył imienia mojemu :lol:
Własnie dlatego Maru jest Maru ;) To było pierwsze skojarzenie jak go zobaczyłam :D
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw gru 20, 2012 9:25 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Aaaa hehe,a to tego nie wiedziałam ,dyć nie doczytałam ( co bardziej prawdopodobne :lol: )
Ale można się pomylić,są tacy podobni,ze szok ,jakby w jednym miocie byli obaj 8O 8O 8O
Ja się pomyliłam,bo wstawiłam na MM zdjećie w tym pudełku,dopiero potem się jorknęłam jak spojrzałam na pysia,ze to inny Maru 8O 8O 8O i wyedytowałam
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw gru 20, 2012 9:28 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Duże, grube, bure, miziaste i kochane 8O
Maru się teleportuje w różnych miejscach.
Piękne te koty Maru obydwa :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Czw gru 20, 2012 17:41 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Striełka wczoraj siedziała ... w oknie na piętrze rudery 8O
Pierwsza myśl - gówniarstwo ją tam wrzuciło i biedna nie ma jak zejść :strach:
Ale za chwilę już się kulała pod nogami :lol: Przybiegła sama.

Jeszcze żadnego kota nie widziałam eksplorującego piętro - tam nie ma żadnych schodów, tylko jakaś połamana drabina, po której kwiat młodzieży wchodzi na swoje dachowe stanowisko, skąd zrzucają butelki na dół :evil:
Chyba niezła agenta ze Striełki bedzie ;)

Już jest oswojona kompletnie, boję się, ze będzie wybiegać do każdego przechodzącego człowieka :(
Chyba musze przemyśleć intensywnie, któremu kotu ją wcisnąć do klatki :roll:

Przypomnę jak wygląda kawałek rudery - siedziała w tym widocznym oknie
Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Czw gru 20, 2012 18:33 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Otóż... ehm ...
europejski dachowiec to jest , że tak powiem "Człowiek Pająk"...

nie dziwi nic na na na :dance: :dance: :dance:

Striełka jest nieodrodną córą , nie zdziwię się , jak następnym razem będzie szeroko ziewać na dachu.

Zauważyliście, że koty szeroko ziewają zawsze gdy dokonają czegoś :mrgreen:
Coś w stylu : " E no co tak gapisz się , taaaakie tam zrobiłe/am, co taaaki zdziwiony?"

Striełka jest prze-fajna, książkowo bajowy KOT_BURY , taki, że można ilustracje do bajek z niej brać.
Będziemy kibicować i jej, bo jest rodzynkiem.
Dziewczyna rodzynek, cała jednolita i taka pękata, ale w sensie puszysta równomiernie .
Taka pulchna - kotka - ślicznotka.
Ostatnio edytowano Sob gru 22, 2012 11:13 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz

Monika_Krk

Post » Pt gru 21, 2012 2:02 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Avian pisze:tam nie ma żadnych schodów, tylko jakaś połamana drabina, po której kwiat młodzieży wchodzi na swoje dachowe stanowisko, skąd zrzucają butelki na dół :evil:

Iza, kwiat mlodzieży wchodzi, a kot nie da rady :?: 8O 8O 8O 8O po prostu Strielka chce Cię widzieć WCZEŚNIEJ :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt gru 21, 2012 12:55 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

izka ... może kwiat młodzieży pija redbulla, a Striełka śmigiełka w pupci nie ma :mrgreen:
za to o własnych siłach i bez dopalacza daje radę .

Monika_Krk

Post » Pt gru 21, 2012 13:17 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Kot wejdzie wszędzie. :)

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pt gru 21, 2012 14:01 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

:) Kot udający , że "tu nikogo nie ma " jest zawsze boski.
Specjaliści od wnikania w każdą dziurkę.
Maru się z nimi idealnie skomponuje, w koci bur-kiet :D
Super są! :D mój brytol , próbował się kiedyś zmieścić w pudełeczko po butach.
Prawie mu się udało, tylko troszkę wypływał boczkami na zewnątrz :mrgreen:

Monika_Krk

Post » Pt gru 21, 2012 14:08 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Maru tez lubi sie "bunkrować" ;)
Szczególnie jak już "wylata" głupawkę - wbiega wtedy pod stół i zamiera ... Nie ma kota, tylko oczy sa :mrgreen: I łypią ;)

Jeszcze godzina w pracy i potem 11 dni będę miała duuużo czasu na chodzenie do działkowców :D
Obrazek

Avian

Post » Pt gru 21, 2012 14:13 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Avian pisze:
Jeszcze godzina w pracy i potem 11 dni będę miała duuużo czasu na chodzenie do działkowców :D

Jezu, jak ja Ci zazdroszczę ... :wink: :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pt gru 21, 2012 14:18 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Avian mam 3 najbardziej ulubione zdjęcia Maru ( youtube pomijam - bo tam wszystko jest pyszne :mrgreen: )

Numer 1
Paniczyk z okienka - ona ma taką minę , jakby zmajstrował właśnie coś po kryjomu i teraz kombinował : "Jak jej o tym powiedzieć".
Numer 2
Zdjęcie z pierwszej strony , jak idzie drużką i ma otwarty pyszczek, ale jakby krzyczał " Eeej no weeeeź, gdzie idziesz, a ja? "
Numer 3
Jak siedzą razem z Batonem na oknie , Maru tam tak wyszedł jakby myślał " Jak wykończyć Batona , bo za dużo mu wyjada " :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To jest naprawdę jeden z bardziej zjawiskowych kotów, jakiego widziałam.
Ma charyzmę jak cholera.
Gdyby mój Borys miał charakter Maru i jego wdzięk, wszystkie wystawy nasze.
Maru ma i wdzięk i urodę i ... no... "małpa" z niego :mrgreen:

Monika_Krk

[poprzednia][następna]