WAW-Mikunia. Bardzo smutno.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 13, 2012 11:56 Re: WAW-Mikunia..na cito usuwamy ząbki....

smarti pisze:to do Świąt się Mikuni pogoi i będzie mogła jeść :lol:

a poważnie- BeBe już po dobie normalnie wsuwała jedzonko :D

no właśnie dlatego taki termin, ze się powinno wszystko zagoic przed moim wyjazdem na święta.
:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro gru 19, 2012 14:16 Re: WAW-Mikunia..na cito usuwamy ząbki....

Mika zyje. Ale dostala wstrzasu i przestala oddychac i bylo zaburzenie pracy serca.Pani dr nawet chciala odstapic od zabiegu ale sie zdecydowala majac ja caly czas na tlenie.Teraz jest jeszcze pod kroplowkami.Dodatkowo Wetce nie podoba sie pecherz Miki,pobrala jej mocz do badania,byc moze naklada sie macica,mam jej zrobic w nowym roku usg.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro gru 19, 2012 14:54 Re: WAW-Mikunia..na cito usuwamy ząbki....było źle..jest ok.

:ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro gru 19, 2012 16:49 Re: WAW-Mikunia..na cito usuwamy ząbki....było źle..jest ok.

O rany, Mikuniu trzymaj się kochanie :ok: :ok: :ok: Stracha się najadłaś na pewno Marzenko :?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro gru 19, 2012 17:55 Re: WAW-Mikunia..na cito usuwamy ząbki....było źle..jest ok.

alab108 pisze:O rany, Mikuniu trzymaj się kochanie :ok: :ok: :ok: Stracha się najadłaś na pewno Marzenko :?

stracha to za mało powiedziane.... tez mi stanął oddech na kilka chwil.
Jesteśmy w domu. Mikunia uciekła z transporterka do swojej ukochanej kryjówki z budką jej ukochanego Misia (*). Jadąc metrem napędziła mi stracha, bo ją głaskałam i ona w pewnym momencie chyba mocno zasnęla na tyle, że nie wykonała żadnego ruchu a ja nie widziałam oddechu. W panice zaczęlam rozpinac uchwyty boczne i dopiero Mikunia podniosła łepek na ich dźwięk.
Teraz siedzę i drżę, ciągle bym na nią patrzyła, ale wiem ze trzeba jej dac spokój. Podobno nie ma już żadengo zagrożenia, ale ja się boję.

Marzenia11

Post » Śro gru 19, 2012 17:58 Re: WAW-Mikunia..na cito usuwamy ząbki....było źle..jest ok.

Wcale się nie dziwie , też bym nadsłuchiwała czy oddycha :roll:
Obrazek

alab108

Post » Śro gru 19, 2012 19:05 Re: WAW-Mikunia..na cito usuwamy ząbki....było źle..jest ok.

Niunia wylazła z kryjowki i na bardzo chwiejnych łapkach wskoczyła na parapet. Myje łapinkę z wenflonem chwiejąc się na boki. Na lekki mój ruch w jej stronę od razu chce uciekac... lubi mnie, jak widac... :roll:

Marzenia11

Post » Śro gru 19, 2012 19:06 Re: WAW-Mikunia..na cito usuwamy ząbki....było źle..jest ok.

a no i juz się interesowała dostaniem się do kuchni gdzie są miseczki z jedzeniem :D :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Czw gru 20, 2012 6:37 Re: WAW-Mikunia..na cito usuwamy ząbki....było źle..jest ok.

Mikunia już prawie normalnie. Tradycyjnie przyszła do mnie wieczorem na przytulanki, tak się wtulała, lepinkę w moją dłoń i mruczała bardzo głośno. Już się przechadza po mieszkaniu z ogonem w górze. Mam nadzieję, ze wszystko jest na dobrej drodze, że już jest dobrze.

Marzenia11

Post » Czw gru 20, 2012 20:37 Re: WAW-Mikunia..na cito usuwamy ząbki....było źle..jest ok.

super.. bo dziewczyna napędziła stracha..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw gru 20, 2012 21:30 Re: WAW-Mikunia..na cito usuwamy ząbki....było źle..jest ok.

smarti pisze:super.. bo dziewczyna napędziła stracha..

to za mało powiedziane. Nie tylko dla mnie.
Dzisiaj wizyta kontrolna wypadła ok. Pyszczydło goi się, z jednej strony jest jeszcze krwawienie ale to tak moze byc bo... i tu poprosiłam o zaprzestanie opowiadania mi o szczeg,ółach zabiegu. Mikunia jest od tygodnia na convenii więc nie trzeba przyjeżdżac na antybiotyk, dostałam pbólowy na jutro do jedzenia i zalecenie dania jej spokoju.
Wynik badania moczu jest super! tak więc zapominamy o problemach z pęcherzem.

I jeszcze o tym co się stało wczoraj. To była bardzo trudna sytuacja. Mika zareagowała wstrząsem od samego początku na standardowe, najbardziej klasyczne znieczulenie, na ktore moja wetka (a doświadczenie spore ma) NIGDY nie miała reakcji wstrząsowej, a kolejna znana pani chirurg z wieloletnim doświadczeniem miała dokładnie jedną kotkę ktora tak zareagowała - i umarła, nie udało się jej uratowac. Mika miała bezdech i zaburzenia pracy serca, dramatu nie było gdyż serce nie ustało i nie zsiniała, ale strach był. Na tyle, ze wetka chciała odstąpic od zabiegu tylko zadała sobie pytanie co dalej z fatalnymi poodsuwanymi szyjkami zębów u Miki? Zaryzykowała i utrzymała ja na jednym środku znieczulającym. Ryzyko polegało na tym, ze MIka dostała 4 i nie wiadomo było dokładnie na ktory jest uczulona. Dodatkowo było trudno, bo gdy dostała mniej srodka to się wybudzała, a jak trochę dostała więcej to od razu był bezdech i zaburzenia pracy serca.
Udało się, ale stres ogromny dla wszystkich.
Dzisiaj zaniosłam książeczkę oraz wypis z operacji usunięcia guza z uszka, ktorą MIkunia miała w lipcu tamtego roku. Porównywałyśmy środki znieczulające i był róznica w jednym, ktory moja wetka już wczoraj podejrzewała, ze moze byc orzyczyną. Mikunia jest uiczulona na Midanium, czyli na barbiturany, co jest bardzo ważną informacją bo to znaczy, ze absolutnie nie moze dostawac np. relanium, które często weci zapisują przecież do samodzielnego podawania w domu!

Jesteśmy wszyscy, w komplecie, połowa stada dzisiaj spędziła prawie 9 godzin w lecznicy...

Marzenia11

Post » Czw gru 20, 2012 21:34 Re: WAW-Mikunia..prezenty wigilijne... :) s.88

No to dobrze, czy to już wszystkie zabiegi chirurgiczne u Mikuni?
Obrazek

alab108

Post » Czw gru 20, 2012 21:51 Re: WAW-Mikunia..prezenty wigilijne... :) s.88

alab108 pisze:No to dobrze, czy to już wszystkie zabiegi chirurgiczne u Mikuni?

jeszcze powinna byc sterylka... ale jakoś nikt się do niej nie kwapi...ja nie chce nawet o tym myslec.

Marzenia11

Post » Czw gru 20, 2012 22:02 Re: WAW-Mikunia..prezenty wigilijne... :) s.88

Sama nie zrobię w tym roku żadnych prezentów nikomu.... moja skarbonka , kocia skarbonka nie ma dna i nic się nie uzbierało.
Ale sama otrzymałam ich już kilka - wszak wiadomo, ze Św. Mikołaj obdarowuje wcześniej, też przed Wigilią, bo przecież nie zdąży dojśc do wszystkich tego jednego dnia.

Prezent 1 - życie Mikuni - jest ze mną, a przecież mogło by zupełnie inaczej..

Prezent 2 - dobrzy ludzie wokół mnie - będący przy mnie, bez rozgłosu, tak po prostu a jednak....

ogromne podziękowania dla Bianka 4 - za zawiezenie mnie wczoraj rano, przed swoją pracą, wraz z trzema kocicami do lecznicy. za to, zę specjalnie przyjechałas z Mokotowa do mnie na Bielany aby mnie zawieźc na Ursynów.. a przecież wiadomo jaka była pogoda i jak łatwo sie jechało..
ogromne podziękowania dlaasia2 i jej TZta - dzisiaj gdy się dowiedzieli, ze moje panny czekają w lecznicy na to aż po nie przyjadę zawrócili w połowie drogi i przywieźli mnie razem z kotami do domu. Tak bym pewnie jeszcze teraz była w drodze z trzecim transporterkiem.
ogromne podziękowania dla pwpw- za paczkę świąteczną - stoi ładnie opakowana, przyszła już wczoraj,a le nie chciałam rozpakowywac prezentow dla kotek gdy Mikunia była oszołomiona. A w niej tunel do zabawy, super miska i jeszcze kilka innych fajnych rzeczy, też dla mnie :wink:

Prezent 3 - wszyscy ktorzy mnie wspierają w najrózniejszy sposób: dając rzeczy na bazarki, organizując bazarki, robiąc zakupy na bazarkach, interesując się losem moich futerek, przysyłając smsy wspierające gdy wiedzą jak mi trudno...

A moze to jeszcze nie wszystkie prezenty? :wink:
Ostatnio edytowano Pt gru 21, 2012 1:41 przez Marzenia11, łącznie edytowano 1 raz

Marzenia11

Post » Czw gru 20, 2012 22:10 Re: WAW-Mikunia..prezenty wigilijne... :) s.88

jeszcze od Kamila wiem że są różne środki do narkozy..lepsze i gorsze, tańsze i droższe, pozostawiające kota ospałego , ledwo żywego po zabiegu i pozwalającego mu się po narkozie obudzić jak nowemu..
nie musze mówić jakie są standardowo stosowane w lecznicach...
trzeba pytać i ewent płacić ekstra ale niewiele osób o tym wie..

smarti

[poprzednia][następna]