Białe biedactwo potrzebuje chociaż DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 19, 2012 13:42 Białe biedactwo potrzebuje chociaż DT

Zakładam nowy watek w kotach bo do kociarni być może niektórzy niespecjalnie zaglądają. Niedawno zgarnełam z ulicy białego kocurka. Biedactwo miało mieć już dom. Bardzo się cieszyłam a okazało się że ja a w szczególności on zostaliśmy okrutnie oszukani. Przekonywano mnie że kotek będzie kocim jedynakiem w domu niewychodzacym u ludzi z doświadczeniem z kotami a dodatku cierpliwymi. Okazało się po kilku dniach że kotek miał być prezentem od koleżanki do koleżanki kompletnie nieuzgodnionym z rodzicami i to w domu z małymi dziećmi. Ten kot jeszcze nie nadaje się do dzieci. Może kiedyś ale teraz nie. Zanim dowiedziałam się od ojca solenizantki, że zwracają kota już jacyś kurierzy byli pod moim domem. Ja sama byłam w pracy. Kota zostawili u ochroniarzy osiedla i pojechali. Kotek przezył kolejną traumę.
Cieszyłam się że znalazł dom zwłaszcza że na święta muszę wyjechać i przy okazji załatwić pare spraw urzedowych, które odkładam od paru miesięcy ze względu na brak możliwości urlopu i wyjazdu. Wszystko sie pochrzaniło totalnie. Kotek potrzebuje kogoś cierpliwego do opieki. Zapewnię pełne utrzymanie kotka ale nie mam możliwości zapewnić mu odpowiedniej opieki. Potrzebny jest DT chociaż na okreś świąt. Padł pomysł żeby go wypuścić w swoim miejscu dotychczasowego bytowania, ale jakoś nie mam sumienia zwłaszcza że takie mrozy. Serce się kraje i baaardzo proszę o pomoc. :cry: :cry: :cry:

viewtopic.php?f=13&t=148827

Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Śro gru 19, 2012 19:08 Re: Białe biedactwo potrzebuje chociaż DT

w głowie sie nie miesci zeby zrobic cos takiego.... :(
uaktualnij zdjęcia bo na poprzednim wątku są niedostępne
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Śro gru 19, 2012 19:21 Re: Białe biedactwo potrzebuje chociaż DT

dune pisze:w głowie sie nie miesci zeby zrobic cos takiego.... :(
uaktualnij zdjęcia bo na poprzednim wątku są niedostępne

Mi też się to w głowie nie mieściło. Szkoda tylko kota bo każda taka zmiana to kolejny stres. :( :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

pchełeczka

Post » Śro gru 19, 2012 19:26 Re: Białe biedactwo potrzebuje chociaż DT

Tylko go nie wypuszczaj, może go coś rozjechać, pies dopaść albo ludzie zrobić krzywdę. To śliczny kot
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Śro gru 19, 2012 19:44 Re: Białe biedactwo potrzebuje chociaż DT

podrzucę

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Śro gru 19, 2012 19:47 Re: Białe biedactwo potrzebuje chociaż DT

piekny
i taki smutny.... :cry:

czy on nie jest głuchy?
Obrazek

dune

Post » Śro gru 19, 2012 19:53 Re: Białe biedactwo potrzebuje chociaż DT

:(
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Śro gru 19, 2012 19:58 Re: Białe biedactwo potrzebuje chociaż DT

dune pisze:czy on nie jest głuchy?

Nie. Kotek jak najbardziej słyszy. Kiedyś zareagował żywo na dźwięk telefonu jak miałam go na kolanach. Nastawił uszy i zaczął się rozglądać. :)
Obrazek

pchełeczka

Post » Śro gru 19, 2012 20:07 Re: Białe biedactwo potrzebuje chociaż DT

chociaż podrzucę może ktoś wypatrzy :ok:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Czw gru 20, 2012 1:02 Re: Białe biedactwo potrzebuje chociaż DT

:!: :!: :!: :!:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Czw gru 20, 2012 1:14 Re: Białe biedactwo potrzebuje chociaż DT

pchełeczka pisze:Okazało się po kilku dniach że kotek miał być prezentem od koleżanki do koleżanki kompletnie nieuzgodnionym z rodzicami i to w domu z małymi dziećmi.

Brawo!
Mistrzostwo w wydawaniu kota do adopcji :roll:
pchełeczka pisze:Potrzebny jest DT chociaż na okres świąt.

A po okresie świąt i nowego roku go odbierzesz?

Ma zrobione testy FIV/FelV?
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Czw gru 20, 2012 8:45 Re: Białe biedactwo potrzebuje chociaż DT

sama nie wiem... moze na okes świąt powinno sie wstrzymac adopcje :(
to po prostu jest nie pojęcia jak mozna cos takiego zrobic z żywym stworzeniem :(
Obrazek

dune

Post » Czw gru 20, 2012 8:54 Re: Białe biedactwo potrzebuje chociaż DT

Alez to piekny kot jest :o
Oto jeden z kotów wystraszony wielką liczbą cisnacych się do klatki widzów, wyrwał się z niej i skoczył na otwarte okno. Rozszalałe zwierzę udało się jednak niebawem ułaskawić i sprowadzić z powrotem do klatki, zanim pomyślało o dalszej ucieczce. (z wystawy kotów - Bruksela styczeń 1894 r.)

tomek_k

Od: Wto wrz 27, 2011 15:38

Post » Czw gru 20, 2012 10:05 Re: Białe biedactwo potrzebuje chociaż DT

redaf pisze:
pchełeczka pisze:Okazało się po kilku dniach że kotek miał być prezentem od koleżanki do koleżanki kompletnie nieuzgodnionym z rodzicami i to w domu z małymi dziećmi.

Brawo!
Mistrzostwo w wydawaniu kota do adopcji :roll:
pchełeczka pisze:Potrzebny jest DT chociaż na okres świąt.

A po okresie świąt i nowego roku go odbierzesz?

Ma zrobione testy FIV/FelV?

FIV i FELV miał robione i wyszly wyniki negatywne.

Bezczelny jesteś.... Nie krytykuj jak nie wiesz.... Przy adopcji byłam przekonywana że kot jest dla tej osoby która go odbierała. Uprzedzałam że kotek nie będzie od razu na kolanka i potrzebuje czasu. Byłam przekonywana że wcześniej mieli takiego kotka, który dozył do 17 lat. Miał być kocim jedynakiem a o żadnych dzieciach nie było mowy. Na oszustów nic nie poradzisz i nie masz wpływu. Jak będzie chciał ktoś zrobić przekręt to w żywe oczy nakłamie tak jak w tym przypadku. Nikomu nie przeszkadzało że kot nadal przyjmuje leki na efekty urazu ani że trzeba będzie podać Stronhold na świerzb w uszach. Generalnie pozyczyłam transporterek. Odezwali się do mnie w sprawie zwrotu transporterka ale za cholerę nikt nie wspomniał że z razem z kotem. Mi takie zagrania by do głowy nie przyszły....
Jeśli jesteś taką wyrocznią to może sam mu poszukaj domu! Gdybym wiedziała że tak się sprawy potoczą nigdy bym kota nie wydała w to miejsce zwłaszcza że byli też inni chętni. Najłatwiej to jest krytykować!!!!
Ostatnio edytowano Czw gru 20, 2012 10:16 przez pchełeczka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pchełeczka

Post » Czw gru 20, 2012 10:12 Re: Białe biedactwo potrzebuje chociaż DT

dune pisze:sama nie wiem... moze na okes świąt powinno sie wstrzymac adopcje :(
to po prostu jest nie pojęcia jak mozna cos takiego zrobic z żywym stworzeniem :(

No własnie problem w tym że sama mam teraz mętlik w głowie.... Teraz nawet nie wiem czy dobrym pomysłem było uszczęśliwianie go na siłe.... Lepiej nie zmieniać mu miejsca ale u mnie też wyjeżdzam i to oznacza że zostałby sam i miałby przerwę w lekach...
Obrazek

pchełeczka

[następna]