Morelowo-migdałowo..:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 18, 2012 14:12 Re: Morelowo-migdałowo..:)

morelowa - poszukaj kogoś do kotów tu, na forum. Nie ryzykuj, ze miła pani coś nie daj Boże przyniesie Ci do domu. Niestety mozliwości jest sporo tego co może w tym układzie pójść nie tak.
I zanim zaczniesz pomagać/organizować pomoc ustal proszę jasne reguły z panią - najlepiej w formie pisemnej. Bo potem obudzisz się z ręką w nocniku i bez mała wszyscy będą mieli do Ciebie o coś wąty. Więc raczej odradzam, ale jak tak - to na bardzo konkretnych zasadach.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto gru 18, 2012 15:01 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Nie krzycz na mnie , Broszka :wink: Przecież napisałam, że nie skorzystam z tej pomocy.
Ale fakt - o wszołach i tasiemcach nie pomyślałam. Pomyślałam natomiast, że przecież ludzie mają kotki i chodzą do schronów.. Pewnie tzw higieny przestrzegają, a jak nie wiem jak z ta panią, choć wygląda czyściutko.

O wątku pomyślałam i o tym, że się zastanowię jak to rozegrać. Po świętach. I rozmowach telefonicznych. Telefonicznych - powtarzam, ew. spotkaniu poza moim mieszkaniem i tp. zabezpieczenia, żeby już nikt na mnie nie wrzeszczał :mrgreen: Bo się po prostu zastanawiam. Jak se pomyślę, że tam tyle tych kotów w pokoju wielkości mojego..

Broszka, poczekam na Ciebie z banerkiem :mrgreen: przecież musisz ćwiczyć w te klocki.. :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto gru 18, 2012 15:15 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Ale ja wcale nie krzyczę na Ciebie :oops: :oops: :oops:
Po prostu nie rozumiem bo taka sama rozmowa już była jesienią a Ty znów piszesz że chcesz żeby ta kobieta opiekowała się Twoimi kotami...
Przy tamtej rozmowie pisały Ci dziewczyny jakie zachowują środki ostrożności chodząc do schronu: zmieniają ciuchy, buty i po przyjściu do domu od razu kąpią się czy biorą prysznic.
Pani przychodząc do Ciebie nie zachowa żadnego z tych środków...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto gru 18, 2012 18:15 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Ale ta pani nie przyjdzie do mnie, Broszeczko Kochana :D
Po prostu szukałam opcji, bo mi sie trochę skomplikowała sytuacja wrocławska, a chciałabym żeby moimi kotkami opiekował się ktoś kto lubi koty :? Para sąsiadów, którzy są i pewnie nie odmówią to jednak ludzie, którzy nie mieli zwierząt, krzywdy nie zrobią, a skądże, ale ... zwierze to ... takie mniej ważne, zwierze to zwierze.. no, rozumiecie..
Wystosuję apel na KŁ.

U nas już strzelają...no, coś strzela.. :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto gru 18, 2012 18:30 Re: Morelowo-migdałowo..:)

morelowa pisze:U nas już strzelają...no, coś strzela.. :twisted:

No to nieźle się pospieszyli :roll:

A na długo wyjeżdżasz na święta?
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto gru 18, 2012 18:58 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Pojedynczo strzela... :twisted:

Nie wiem na ile, ciągle nie wiem... Był plan na ok. coś ponad dobę - wigilia i jakieś popołudnie dnia następnego. Plan się rozmył - dobrze by było zostać na drugi dzień świąt.. Ale mam koty :!:

Obrazek

morelowa

Post » Wto gru 18, 2012 19:26 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Strzelają :evil:
U nas też jakieś takie pojedyncze... Pewnie nakupili fajerwerków na sylwestra i puszczają "próbne" :|

Dobry pomysł żeby do opieki nad kotami poszukać kogoś tu na forum :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro gru 19, 2012 11:12 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Napisałam prośbę na KŁ o tę opiekę...

U nas dziś pogoda klaustrofobiczna - niebo tzn mgła wisi na wysokości trzeciego piętra i daleko też nie widać :twisted: W nocy nie było widać drugiej strony ulicy.. Wilgoć jakieś 120 % :roll: I podobno nadciąga...ZIMA :evil:

Z 'miłych' rzeczy to jeszcze usłyszałam [w radiu, nie w kolejce], że bilety pociągowe od nowego roku drożeją.. A dlaczego? A bo tak! Od nowego roku spada/czy też tylko nie drożeje prąd, ale pkp motywuje podwyżkę... droższą energią elektryczną. Arogancka chciwość-chciwa arogancja.

A tak się staram zachować tzw.pogodę ducha :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Śro gru 19, 2012 11:22 Re: Morelowo-migdałowo..:)

U nas też mgliście - wisielcza pogoda, szczególnie jak człowiek mocno przeziębiony musi myśleć o myciu okien :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro gru 19, 2012 14:15 Re: Morelowo-migdałowo..:)

To nie myśl. Myślisz, że w tych mgłach i zawiejach będzie widać czy są czyste?? Wiosną umyjesz :mrgreen:

Jestem walnięta. :?
Idę gotowac zupę - jak ugotuję to wyjaśnię skąd taki wniosek. [w końcu nie taki zaskakujący :roll: ]

Obrazek

morelowa

Post » Śro gru 19, 2012 14:41 Re: Morelowo-migdałowo..:)

morelowa pisze:To nie myśl. Myślisz, że w tych mgłach i zawiejach będzie widać czy są czyste?? Wiosną umyjesz :mrgreen:

Niestety, gdyby tylko chodziło o zakurzenie to bym odpuściła, ale na tych oknach karmię koty wolnożyjące i szyby do połowy są pociapane łapami, nosami, strzepanym z futer błotem oraz zaschniętymi resztkami karmy bo niektóre jedzą gorzej niż świnki w chlewie Obrazek To na zewnątrz a od środka rezydentki też wciąż macają nosami i łapami... Umyłam dziś tylko jedno małe w łazience a zostało jeszcze 4 duże i jedno mniejsze w kuchni Obrazek

morelowa pisze:Jestem walnięta. :?
Idę gotowac zupę - jak ugotuję to wyjaśnię skąd taki wniosek. [w końcu nie taki zaskakujący :roll: ]

Nie mogę się doczekać wyjaśnień skąd takie wnioski :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro gru 19, 2012 16:08 Re: Morelowo-migdałowo..:)

A, po ciapaniu przez koty i remoncie, to tak, chyba też bym sprzątała.
Swoją drogą - czy te kotki z zewnątrz nie proponują Ci byś je wpuściła, przygarnęła i uważała za swoje?

Pojechałam do miasta po białą [znaczy nie razową-a to już wybryk u nas] mąkę orkiszową i kaszę jaglaną. Ale wymagania :!: Takie skupisko sklepów koło mnie w tym 5 spożywczych, w tym tesco... nie ma kaszy jaglanej. Mąka w jednym jest - dycha za 0,5 kg. W mieście dycha za 1 kg. Ale tam też nie dowieźli.. :twisted:
Idę sobie taką ulicą, jedną ze starszych , wiecie, niezbyt szerokie chodniki, parkujące samochody... budynki przy samym chodniku..małe piwniczne okienka. Tak sobie patrzę czy jakieś otwarte..Na krawędzi chodnika co kilka metrów drzewo w takim kwadracie ziemi. Pod jednym leży kilka kawałków kiełbasy. Se myślę - ktoś zostawił dla zwierząt.. I zapala mi się czerwona żarówa! A może z trutką :?: Bo w pobliżu jedno, jedyne okienko, z taką uchyloną tekturą.. A może z dobrego serca zostawił? Ale co - kawał połamanej kiełbasy?? Bo jeśli ktoś od tego okienka, kto tam mieszka, to może by zostawił na podwórzu?? Ale może jakiemuś sąsiadowi wypadła i sie podzielił... W południe, na ruchliwej ulicy??
No, ale jak już coś pomyślałam, to wpadłam w myślawkę :roll: A może to , a może tamto.. A poza tym kiełbasa niezdrowa... Trzeba to sprzątnąć.. Zabrać nie problem, mam zawsze ze sobą rękawiczki jednorazowe.. Ale ludzie chodzą :roll: , a ja co , tak tę kiełbasę będę zbierała na oczach :?
Więc tak chodzę tam i z powrotem... W budynkach sklepiki.. jacyś robotnicy obok zaraz, raz wchodzą , raz wychodzą.. a ja łażę, udaję, że czekam, się rozglądam, na kiełbasę zerkam... :mrgreen: Klatkę dalej do bramy wchodzi kobieta z takim jakimś niby-szpicem.. Może ktoś nie lubi tego szpica? A może własnie go lubi??
Dobra - jest ciepło, bez tej kiełbasy jakieś przeżyją.. Wyczaiłam moment kiedy tylko jeden facet był w pewnej odległości... , tyle, że nim pozbierałam te kawałki, trzymając swój długi płaszcz jedną ręką.. to się zbliżył... Starłam się nie wejść z nim w kontakt wzrokowy ...Woreczek, kubeł...

Obrazek

morelowa

Post » Śro gru 19, 2012 17:21 Re: Morelowo-migdałowo..:)

No nie wiem - a jak to była normalna kiełbasa zostawiona celowo dla jakiegoś bezdomnego zwierzaka? Ludzie tak dokarmiają i w sumie dla tych głodnych zwierząt lepsza kiełbasa niż nic :roll:

A co do mąki to dycha za pół kilo to strasznie drogo 8O
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro gru 19, 2012 17:28 Re: Morelowo-migdałowo..:)

morelowa pisze:Swoją drogą - czy te kotki z zewnątrz nie proponują Ci byś je wpuściła, przygarnęła i uważała za swoje?

Może by chciały ale niestety nie jestem w stanie wszystkich kotów przygarnąć do domu - 5 schorowanych rezydentek w zupełności wystarczy.
Poza tym wcale nie jestem przekonana że chciałyby mieszkać w domu - wchodzić i wychodzić kiedy chcą to na pewno ale takie koty całe życie żyjące na dworze trudno nagle zamknąć w domu.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro gru 19, 2012 17:47 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Broszka pisze:No nie wiem - a jak to była normalna kiełbasa zostawiona celowo dla jakiegoś bezdomnego zwierzaka? Ludzie tak dokarmiają i w sumie dla tych głodnych zwierząt lepsza kiełbasa niż nic :roll:

A co do mąki to dycha za pół kilo to strasznie drogo 8O

Opole jest drogie w ogóle :twisted:

Z tą kiełbasą właśnie dlatego miałam dylemat.Ale to wiesz, tak przy samej ulicy, między zaparkowanymi na 'skos' autami.. W sumię wolę myśleć, że 'sprzątnęłam' komuś żarcie, niż że się otruje.. Sporo jest takich przypadków.

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]