SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 16, 2012 21:28 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

JA od ponad tyg jestem bez aparatu.Prawdopodobnie będe go miała po świętach .Mam prośbę do osób które robiły zdjecia w sobotę w schr.Proszę uzupełnijcie strone schroniska :)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon gru 17, 2012 22:14 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Dziś w schronisku odeszłą kotkaZUZA :cry:

Obrazek

Wczoraj do domku poechała kotka Aura.

Obrazek

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto gru 18, 2012 14:01 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

terenia1 pisze:KLATKA
3 buraski podobnież z grzybem - baba je oddałą do schroniska na wyleczenie

Obrazek

Jak to oddała do schroniska na leczenie 8O ? Schronisko je przyjeło, bedzie leczyć i potem ona chce je odebrać? To każdy może przynieść zwierzaki do schronu na wyleczenie czy sterylizację?W innym opisie widziałam, że są dwie kotki, które trafiły tylko na sterylki i wracają.
Małe dostały szczepionkę, czy tylko opryski, jak Kosmitek? Jakoś nieciekawie widzę to leczenie w schroniskowych warunkach. U nas najlepiej podziałały na grzyba tabletki tańszy odpowiednik Lamisilu + szczepienia.
Tyle kotów :( .

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Wto gru 18, 2012 19:06 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

ja jestem prawie pewna że ludzie tych kotów nie odbiorą.
Babka która oddała te trzy bure podobno je znalazła i próbowała leczyć ale że jej nie wychodziło to oddała do schronu z adnotacją że gdyby wyzdrowiały to chciałaby je jednak adoptować. Chociaż podobno ma ileś tam swoich kotów. taka gadka szmatka.

zapka

Od: Wto sie 17, 2010 19:33

Post » Śro gru 19, 2012 7:34 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

To jej bardzo potrzebne jeszcze te małe. Nie powinno się ich jej wydać po leczeniu, nawet gdyby chciała, bo ciekawe po co jej tyle kotów. Potem bedzie co 2 mies. przynosić mioty, bo nie bedzie miała co z nimi zrobić, a mnożyć się będą.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Nie gru 23, 2012 19:42 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

No to trzeba wrócić po urlopie......
Muszę powoli ogarnąć co się dzieje i..... Trzeba wyadoptowac kociaste ze schronu....
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Nie gru 23, 2012 20:37 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

wolontariusz pisze:No to trzeba wrócić po urlopie......
:ok: :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie gru 23, 2012 22:40 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

tak przeglądałam przed chwilką stronę schroniska w Sosnowcu i widzę,że w zakładce "znalazły dom" jest Bunia i adnotacja, odebrała ją właścicielka.... przecież ta Kotka była dłuższy czas w schronie....o co tu chodzi, jeśli mogę zapytać oczywiście.

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Nie gru 23, 2012 22:53 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Dlaczego nie można zdjęć skopiować ze strony Schroniska?

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon gru 24, 2012 0:29 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

CatAngel pisze:Dlaczego nie można zdjęć skopiować ze strony Schroniska?

Nie wiem ja nie mam z tym problemu kopiuję i już.

terenia1

Post » Pon gru 24, 2012 0:33 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Anett84 pisze:tak przeglądałam przed chwilką stronę schroniska w Sosnowcu i widzę,że w zakładce "znalazły dom" jest Bunia i adnotacja, odebrała ją właścicielka.... przecież ta Kotka była dłuższy czas w schronie....o co tu chodzi, jeśli mogę zapytać oczywiście.

To bardziej skomplikowana sprawa niż nam się wydaje, kobieta musiała wyjechać i zostawiła kotkę z mężem, a niestety byli już na stopie wojennej czyli w trakcie rozwodu i facet zawiózł kotkę do schronu i nie chciał kobiecie powiedzieć co z nią zrobił - czasami tak bywa niestety - babka szukała mieszkania i miała ją odebrać dopiero w styczniu, ale wcześneij dogadała się z bratem, który kotkę przetrzyma do czasu, aż kobieta znajdzie dom i ją odebrała.

terenia1

Post » Pon gru 24, 2012 0:35 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

wolontariusz pisze: Trzeba wyadoptowac kociaste ze schronu....

No kociaste ze schronu cały czas są wyadoptowywane w ciągu ostatnich dwóch dni czyli dziś i wczoraj pojechały 4 kociaki schroniskowe czyli 2 czarnuszki, Szrekunia i Gerda, które były w Kociej Chatce, a zostały zabrane ze schronu. A jeszcze kilka dni wcześniej pojechało do DS też 4 kociaki schroniskowe które były wyciągniete ze schronu do Kociej Chatki lub do DT - Klara, Kora, Benia, Borys i kotka u zapki Beza.
I kociaste ze schronu są wyciagane do DT do Ali i do Wandy i do Jaagi - nie zliczę ile ich było ale dużo i jak trzeba do szpitalików w gabinetach weterynaryjnych.

terenia1

Post » Pon gru 24, 2012 9:20 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

To prawda, ostatnio do KCh trafiło bardzo dużo kotów ze schroniska i szczęśliwie większość z nich znalazła już swoje domy. Wiele z nich było w krytycznym stanie i pewnie nie przeżyło by w schronie (choćby maleńki Avatar podopieczny TheShops a wcześniej Chatki)
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon gru 24, 2012 14:21 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

dziewczyny i chłopaki z Kch robią fantastyczną robotę dla schroniskowych kotów, a trudno wyadoptować te które siedzą na kwarantannie czy szpitaliku, będzie dobrze, mamy teraz cel zeby jak najwiecej znalezc domów bo przyjdzie wiosna i sie zacznie

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon gru 24, 2012 22:11 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

terenia1 pisze:
wolontariusz pisze: Trzeba wyadoptowac kociaste ze schronu....

No kociaste ze schronu cały czas są wyadoptowywane w ciągu ostatnich dwóch dni czyli dziś i wczoraj pojechały 4 kociaki schroniskowe czyli 2 czarnuszki, Szrekunia i Gerda, które były w Kociej Chatce, a zostały zabrane ze schronu. A jeszcze kilka dni wcześniej pojechało do DS też 4 kociaki schroniskowe które były wyciągniete ze schronu do Kociej Chatki lub do DT - Klara, Kora, Benia, Borys i kotka u zapki Beza.
I kociaste ze schronu są wyciagane do DT do Ali i do Wandy i do Jaagi - nie zliczę ile ich było ale dużo i jak trzeba do szpitalików w gabinetach weterynaryjnych.

terenia jak cos pamietaj ze u mnie jest Piracik bez oczka,ma ogłoszenia ale....zero :(
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

[poprzednia][następna]