Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 18, 2012 22:52 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

jarekm pisze:Cześ Rambo!

Dziewczynami to ty się za mocno nie przejmuj.
One same nie wiedzączego co lubią.
A jakby co to szybko daj znac to przybiegnę z pomocą

Filemon

Cześć Filemon!
Dziękuję za pomoc!
Wiesz, Duża mówi, że ja mam jeszcze czas na dziewczyny, ale wiesz jak to jest....uczyć się trzeba za młodu, na starośc to...jak skleroza pozwoli ... więc chętnie skorzystam z dobrych rad, i jakby co to zapukam do sąsiada:))
Rambo
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Wto gru 18, 2012 23:53 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

hej Rambo :1luvu:
masz ładne imię, że to taki odważny i dzielny jesteś :ok: niektóre dziewczyny fajne som np moja Tulinka, my najczęściej razem
Kropeczka jak Cię dobrze pozna to musi polubić, któż by Cię nie polubił :D
skleroza to kotkom nie zagraża tylko raczej dużym :mrgreen: coś o tym wiem....patrząc na moją dużą :ok:
Figielek
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Śro gru 19, 2012 18:59 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

puszatek pisze:hej Rambo :1luvu:
masz ładne imię, że to taki odważny i dzielny jesteś :ok: niektóre dziewczyny fajne som np moja Tulinka, my najczęściej razem
Kropeczka jak Cię dobrze pozna to musi polubić, któż by Cię nie polubił :D
skleroza to kotkom nie zagraża tylko raczej dużym :mrgreen: coś o tym wiem....patrząc na moją dużą :ok:
Figielek

Figielku :1luvu:
Ty jesteś szczęściarzem...masz swoją Tulinkę, a ja...nie mam żadnej dziewczyny, tylko Dużych i jamniurka, ale on jest coraz cięższy, i ja muszę się mocno napracować, żeby mu dorównać w zabawie...
A Duża mówi, że będą mi obcinać pazurki, bo bardzo drapię...jak ja będę wyglądał bez pazurów :conf:, bo jak wyglądam bez ogona to wiem :cry:
Aha, moje Duże też mają sklerozę...Duża czasem na mnie zawoła "Kacper" a Duży to zapomniał, że nie miał na mnie skarżyć,
i ...naskarżył :evil:
Rambuś
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro gru 19, 2012 20:40 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Właśnie mam przyjemność pochwalić Rambolka...tak się dzisiaj rozbawił, że nie miał już czasu pędzić na dół do kuwety, poleciał do...brodzika :ryk:wysiusiał się bardzo starannie, i jeszcze staranniej zasypywał :mrgreen: potem wrócił do zabawy, a wszystko to kocio robiło w biegu...kocio ma adhd...nie potrafi ani na moment przystopować, a jeśli już przysiądzie żeby pomyśleć gdzie teraz polecieć, to tez tylko na sekundkę.... :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek
Wszyscy zwracają uwagę na moje spojrzenie...mówią, że dziwne :mrgreen:
Obrazek Obrazek

A teraz dla równowagi w przyrodzie, muszę się poskarżyć na Cudaczka :(
Dzisiaj na spacerze w ogrodzie, Cudak zginął małżowi z oczu...
Biegał z Zuczkiem, po chwili jamniś wrócił pod dom bez Rambusia...
Małż obszedł dookoła dom, potem sosenki, następnie poszedł pod płoty...
I co zobaczył go zmroziło, Cudak wdrapywał się na siatkę...był już w połowie drogi do pokonania płotu :strach:
To nas zmartwiło, bo kot jest ZA ODWAŻNY :evil: nie boi się psów i jest ciekawski świata...to niedobrze...tym bardziej, że z trzech stron naszego płotu każdy z sąsiadów ma dużego psa...(rottwailer, huski i duży kundelek)
Postanowiliśmy przez najbliższe kilka dni nie wypuszczać kociaka na "hasanie z Żuczkiem" bo kocio oszukuje :mrgreen:
Za to, że naskarżyłaś...
Obrazek Obrazek
Boli? To dobrze...za karę... :wink:
Obrazek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw gru 20, 2012 9:36 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

AnnAArczyK pisze:Właśnie mam przyjemność pochwalić Rambolka...tak się dzisiaj rozbawił, że nie miał już czasu pędzić na dół do kuwety, poleciał do...brodzika :ryk:wysiusiał się bardzo starannie, i jeszcze staranniej zasypywał :mrgreen: potem wrócił do zabawy, a wszystko to kocio robiło w biegu...kocio ma adhd...nie potrafi ani na moment przystopować, a jeśli już przysiądzie żeby pomyśleć gdzie teraz polecieć, to tez tylko na sekundkę.... :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek
Wszyscy zwracają uwagę na moje spojrzenie...mówią, że dziwne :mrgreen:
Obrazek Obrazek

A teraz dla równowagi w przyrodzie, muszę się poskarżyć na Cudaczka :(
Dzisiaj na spacerze w ogrodzie, Cudak zginął małżowi z oczu...
Biegał z Zuczkiem, po chwili jamniś wrócił pod dom bez Rambusia...
Małż obszedł dookoła dom, potem sosenki, następnie poszedł pod płoty...
I co zobaczył go zmroziło, Cudak wdrapywał się na siatkę...był już w połowie drogi do pokonania płotu :strach:
To nas zmartwiło, bo kot jest ZA ODWAŻNY :evil: nie boi się psów i jest ciekawski świata...to niedobrze...tym bardziej, że z trzech stron naszego płotu każdy z sąsiadów ma dużego psa...(rottwailer, huski i duży kundelek)
Postanowiliśmy przez najbliższe kilka dni nie wypuszczać kociaka na "hasanie z Żuczkiem" bo kocio oszukuje :mrgreen:
Za to, że naskarżyłaś...
Obrazek Obrazek
Boli? To dobrze...za karę... :wink:
Obrazek

Fajne foteczki a co do gryzienia to moje kocie robi to i w nagrode i za kare i przy kazdej inne okazji ^^

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Czw gru 20, 2012 20:49 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Dzisiaj nieomal pół dnia spędziłam na...robieniu nowego podpisu....nic mi nie "wchodziło", po każdej próbie pojawiał się napis: wiadomość zawiera za dużo linków. Maksimum to 5. Przedtem miałam wszystkie fotki na których mi zalezało tak jak i dziś, wysłane przez imageshack-awatar, i nie było ciasno :mrgreen: teraz nie mogę...ech....
Na innych wąteczkach jest już świątecznie, a u mnie :oops: nic nie potrafię :mrgreen:
Dobrze, że chociaż okna potrafię umyć :mrgreen: , jutro wieszam nowe firany od halinki1403 :1luvu:
Rambo przez cały dzień, bardzo chciał wyjść pobiegać po ogrodzie, ale go nie wypuściłam, nie miałam czasu go pilnować, coby mi po siatkach wycieczek nie uskuteczniał:)
Jakaś kara musi być, Żuczek sobie biegał po śniegu, a Cudaczek biegał...po parapecie :ryk:
Małż naprawił (po raz czwarty) drapak tłusciochom...niestety, ale piątej naprawy to on już nie przeżyje...(oczywiście drapak), trzeba go dostawiać do ściany......pierwsza sprawdzała Kropka (chyba wchodziły na niego wg wagi) :wink:
Kropka
Obrazek

Kacper był lekko zdziwiony...nawet troszkę sobie pospał, ale nie za długo...Nadeszła Lunka...
Obrazek
Obrazek
Lunka też mocno zaciekawiona...ale sobie na nim nie pospała, zaraz nadbiegła Kropka i pogoniła Lunkę...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na drapaczku może spać tylko Kropka, bo wg niej tylko ona tak ładnie potrafi :mrgreen:

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek Obrazek
Rambo nie miał czasu...pilnował okien i drzwi...nadaremnie...
Obrazek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw gru 20, 2012 20:53 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Niedobra pańcia,niedobra nie wypuściła koteczka na śnieg :twisted: jak tak można :lol:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Czw gru 20, 2012 21:38 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Witaj Rambo !

rudy kociak pisze:Niedobra pańcia,niedobra nie wypuściła koteczka na śnieg :twisted: jak tak można :lol:

Oj, niedobra ta pańcia, niedobra
Nie dośc że więzi koteczka
to na dodatek pazurki chce obcinac
Rambo, pazurków to broń jak Niepodległości
Czy ta Duża nie wie że pazurki są do pazurkowania
czyli drapania firanek i mebli, zrywania tapet
a nade wszystko niezbędne do wspinania
na wszystko i na wszystkich
na ludzia też się świetnie wspinac można
A tak na marginesie to powiem Ci na uszko
Uważaj aby przy obcinaniu pazurków nie obcieli czegoś więcej
Co to za kot bez pazurków
Rambolku a jak wyjdziesz w końcu do ogródka to nawet na drzewo będziesz miał problem wejśc
no a co najważniejsze nie będziesz miał czym bronic się przed tymi psami sąsiadów
Trzymam :ok: :ok: :ok: za pazurki

Filemon

PS
to ja, Duży od Filemona
coś się stało z komputerem i nie można napisac C z kreseczką u góry
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Czw gru 20, 2012 21:44 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Tofiś i Kropcia nie dość, że podobni do siebie to jeszcze tak samo leżakują :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw gru 20, 2012 22:36 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

jarekm pisze:Witaj Rambo !

rudy kociak pisze:Niedobra pańcia,niedobra nie wypuściła koteczka na śnieg :twisted: jak tak można :lol:

Oj, niedobra ta pańcia, niedobra
Nie dośc że więzi koteczka
to na dodatek pazurki chce obcinac
Rambo, pazurków to broń jak Niepodległości
Czy ta Duża nie wie że pazurki są do pazurkowania
czyli drapania firanek i mebli, zrywania tapet
a nade wszystko niezbędne do wspinania
na wszystko i na wszystkich
na ludzia też się świetnie wspinac można
A tak na marginesie to powiem Ci na uszko
Uważaj aby przy obcinaniu pazurków nie obcieli czegoś więcej
Co to za kot bez pazurków
Rambolku a jak wyjdziesz w końcu do ogródka to nawet na drzewo będziesz miał problem wejśc
no a co najważniejsze nie będziesz miał czym bronic się przed tymi psami sąsiadów
Trzymam :ok: :ok: :ok: za pazurki

Filemon

PS
to ja, Duży od Filemona
coś się stało z komputerem i nie można napisac C z kreseczką u góry

Cześć Filemon!
Pańcia mnie uwięziła, z nadzieją, że zapomnę o włażeniu na siatkę :mrgreen: ale ja w przeciwieństwie do moich Dużych mam dobrą pamieć :ryk:
I przemyślałem, za Twoją radą Filemonie - pazurków też nie dam sobie obciąć ani ciut, ciut...o innych częściach mojego ślicznego ciałka nie wspomnę...
Właśnie w trakcie zabawy podrapałem Dużej całą dłoń, a ona się tak mocno zdziwiła, że taki maleńki koteCek tak potrafi podrapać, bo niby Kropka i Lunka nigdy jej tak nie drapnęły...hy...hy...w to nie uwierzę :mrgreen:
Do firanek też się już przymierzałem, ale poczekam do jutra, Duża obiecała jutro zawiesić nowe...
Niech wiedzą kto w tym domu rządzi, nooo... może chce rządzić...

A tym, że komputer nie wyciska z siebie kreseczki nad C to niech się Twój Duży nie przejmuje, moja Duża nie zauważy braku takowej, ona dużo nie zauważa, ona już tak ma :D
Twój sąsiad Rambo.
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw gru 20, 2012 22:37 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Miraclle pisze:Tofiś i Kropcia nie dość, że podobni do siebie to jeszcze tak samo leżakują :ryk:

To prawda :D
Dobrze, że nie mają takich samych drapaków, bo nikt by nie uwierzył,że to są dwa różne koty :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw gru 20, 2012 23:16 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Kropinka pięknie leżakuje na drapaczku :D to przykre dla Rambo ale chodzi o jego bezpieczeństwo, już zapomniał o ogonku, być może był odgryziony :cry:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pt gru 21, 2012 11:43 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Dzień dobry :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt gru 21, 2012 13:19 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Witamy przed świątecznie :s4:

Obrazek

Fotki śliczne, a modele the best - wszystkie :D
Ostatnio edytowano Pt gru 21, 2012 16:00 przez Kotina, łącznie edytowano 1 raz
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pt gru 21, 2012 14:14 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Obrazek

Kropciu, jesteś piękna!!!
Ostatnio edytowano Pt gru 21, 2012 14:14 przez rastanja, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

[poprzednia][następna]