Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska. Dołącz do nas.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 17, 2012 11:52 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

meksykanka pisze:P.S. Czy mam wygrzebać gdzieś z czeluści wątek Reyny i Princessy i poprosić moda o jego zamknięcie?

Tak, miałam właśnie pisać, żeby szczęśliwie wątek dziewczyn zakończyć :ok:

Za koty! :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pon gru 17, 2012 12:01 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Za koty. :ok:

To czem prędzej to zrobię, bo jestem taka zamotana, że znowu coś pokręcę.

Zanim zapomnę, Basia wspominała o jeszcze 2 oswojonych kociastych ze schronu, dużym czarnym i burasce z chorymi oczami (?).
Nie wiem, czy nie przekręcam.
Jeśli są jeszcze, to może je też wypromować... :roll: ?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pon gru 17, 2012 12:07 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Duży czarny, to mój ukochany Puma :oops: Przewalał się już na wielu zdjęciach w wątkach schroniskowych, jak się ogarnę, to go tu "podkleję". Nie jestem jednak pewna, czy jest "zdatny" do adopcji.
Buraski "chore" są dwie (z czego jednej podawałam antybiotyk :oops: i jakoś z nią lepiej, później wkleję zdjęcie), ale po mojemu obie raczej dzikawe. Dotknąć się łaskawie czasem dają, ale to wszystko.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pon gru 17, 2012 17:58 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Napisałam powyższy post i o nim zapomniałam. Dopiero teraz przeczytałam, że miałam zdjęcia poszukać i wstawić :roll:

Tymczasem wstawię zdjęcia Malwinki, jeszcze bardziej wyładniała dziewczyna w tym DT :1luvu: https://www.dropbox.com/sh/1ftmrht43ycqdwd/4cwbv9eo_o
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon gru 17, 2012 18:08 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Tutaj ten "mój" Puma, pamiętacie pewnie: https://www.dropbox.com/sh/37flad8ryynrb07/AIDVL5zBZd

A tu (jak sądzę) buraski, o których mówiła Basia. Pierwsza z nich, to ta, która trochę jakby lepiej wygląda, niż jeszcze 2 tygodnie temu: https://www.dropbox.com/sh/bb2qpj2ify0okde/fLqBECsFs0
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon gru 17, 2012 18:14 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Czyli Malwinka nie zniechęciła domku swoim falstartem?

Dobrze pamiętam, że dojechała troszkę ob... lepiona koopalem. Ja ją w łazience nieco przetarłam, ale na nic dalej nie było czasu, bo niestety był nas cały niewesoły kociobus... i jeszcze... sunia :(

Ale wygląda na to, że opieka się sprawuje. Reklamacji nie było, chyba? :roll:

A co do Pumy, to on jest oswojony, tylko wymaga liftingu zdrowotnego, czy dobrze zrozumiałam?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon gru 17, 2012 18:37 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Wrażenia po przyjeździe Malwinki, już dawno poszły w niepamięć :wink:
Nie wiem tylko, czy nie poczęstowała jakimś wirusikiem lokatorki, bo lokatorka coś ma z okiem, od wczoraj jest na kroplach, a jak jej nie przejdzie, to w czwartek ma iść do okulisty. Z Malwinką oczywiście zdrowotnie ok, miewa tylko luźne qpale.

Liftingu zdrowotnego potrzebują wszystkie, Puma na pewno też, i to raczej dłuższego, bo ma (od zawsze) coś ze skórą za uchem. Kiedyś myślałam, że to może po bitwie jakiejś stoczonej, ale miesiące mijają, a "rana" za uchem jest nadal.
Czy jest oswojony? No nie wiem... daje się dotykać, nie ucieka. Na ręce go nigdy nie brałam, więc nie wiem.
Po mojemu jednak, to jedyny adopcyjny w tej chwili, z dużej kociarni, jest Rudi. Poza tym szczylki, ale one na kwarantannie na razie - jedyny szczylek, którego można by już do adopcji zabrać, to kotka, bez tej jednej nóżki (tzn. ona nóżkę ma, ale albo urwaną, albo krótszą znacznie, na rękach jej nie miałam, więc nie przyjrzałam się za dobrze).
Tutaj kicia, niestety aparat mi coś nawalił i wszystkie zdjęcia wyszły zamazane: https://www.dropbox.com/sh/xawyi06m3cy5zh5/Nitw0t6Z05
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon gru 17, 2012 19:05 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Śliczna ta trójłapeczka.
Nie chcę się mądrzyć, a może by jej ogłoszenia zrobić, a może FB...
Nie wiem co wy na to?

Ja mam kolejkę do maratonu ogłoszeniowego... ale jakby mi ktoś pomógł z tekstami choć troszkę, to se sama tytuł dorzucę, ogarnę i ustawię w kolejce do ogłaszania. Bo coś ostatnio mam dobrą rękę czy cuś... to chcę iśc za ciosem (oczywiście, pewnie to przypadek, ale daje nadzieję, że i tym razem się uda :ok: )

Tylko już sama nie wiem...
Poczebuję mundrych głowizn do decyzji.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon gru 17, 2012 19:10 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Ogłoszenia można robić, jak najbardziej, tylko opis :oops: :oops: :oops:
No mogę się znów do saintpaulia uśmiechnąć, ale najpierw trza by sprawdzić, czy noga jest (w połowie chociaż), czy nogi w ogóle nie ma. Tak? Czy nie...
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon gru 17, 2012 19:11 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Trójłapeczka co ważne, wygląda na silną i zdrową.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon gru 17, 2012 19:17 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

No właśnie, a jakoś tak bywa, że czasem troszkę niepełnosprawnemu kotkowi szybciej znajdzie się domek... bo osoby, które paczą sercem szybciej zwrócą uwagę właśnie na takie kocię.
Trzeba tylko dowiedzieć się jak najwięcej (oczywiście w miarę możności :roll: )... i coś robić...
Ja na razie tekstem się nie zajmę, bo niestety jestem zarobiona ogłoszeniowo... gdyby ktoś coś w tzw. międzyczasie...
może by się coś domontowało :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon gru 17, 2012 19:42 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

No nie wiem kiedy ja tam teraz zawitam, czy przed świętami jeszcze mi się uda... nie wiem.
Jak będę, to dowiem się wszystkiego i zrobię lepsze foty :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto gru 18, 2012 12:34 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

W razie czego mogę sklecić jakiś tekścik do ogłoszeń. Chociaż tak mogłabym pomóc...
Ogłoszenia Meksykanki działają cuda, mój tymczasik wie coś o tym :wink: :D
Mam nadzieję, że i te w schronisku czyli w największej potrzebie zyskają prędko domki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto gru 18, 2012 12:41 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Dziewczyny- bardzo chciałabym, aby pieniądze z obecnego bazarku przeznaczyć na Bezika.
Skoro była obiecana pomoc, to z obietnicy trzeba się wywiązać. Czy ktoś ma coś przeciwko?

Nigdy nie mówiłyśmy, że nie będziemy pomagać dt. z tym, że nie z tych tu zebranych pieniędzy.
Myślę, że pieniążki z bazarku jak najbardziej można przeznaczyć na taki cel.
Jestem za tym, by wspomagać najbardziej potrzebujących i robić takie bazarki na konkretny dt.
Wiele kotów ze Szczytna trafiło do takich domów. Poza tym takie domy mamy też w Szczytnie i im też należy się pomoc.
Dobrze byłoby, aby takie domy zgłaszały potrzebę zorganizowania bazarku.
Dołożymy wszelkich starań by znaleźć fanty do wystawienia.
Ostatnio edytowano Wto gru 18, 2012 16:53 przez dana.b, łącznie edytowano 1 raz

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Wto gru 18, 2012 16:53 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Ja jestem za :ok:

Dostałam maila od Zuluskowej Pańci, że ciocia zapragnęła naszego Rudolfa, co oznacza, że chce przygarnąć oba kotki (naszego i tego z fundacji). Zuluskowa Pańcia ma jeszcze dziś dzwonić pogadać o tym (pewnie wieczorem), ale jeśli nic się nie zmieni, to oznaczałoby, że w weekend oba koty pojadą do Rzeszowa :piwa:
Oczywiście jeśli ciocia ma mieć dwa koty, to obowiązkowo trzeba przetestować Rudolfa.

Poza tym właśnie wróciłam do domu, byłyśmy z Agą z Zulkiem u weta. Ma skurczek jakieś zapalenie dziąseł, po obu stronach. Dostał antybiotyk i przeciwbólowy, bo przeszkadza to mu bardzo w jedzeniu - piszczy, odskakuje i łapkę wkłada do pyska. W czwartek trzeba będzie go zawieźć jeszcze raz i dokładnie, w premedykacji obejrzeć paszczę (i przy okazji usunąć kamień).
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

[poprzednia][następna]