Szukam rasowego kotka- rasa syberyjski, egzotyczny lub mco

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 20, 2004 15:11

pstryga pisze:
Agi pisze:
Jana pisze:
Sylwia17 pisze:miala egzotyka i chciala troche innego zeby jej nie przypominal o poprzednim

To w takim razie chce innego czy egzotyka, jak w tytule watku?
Tak naprawde do tej pory nie przeczytalam przekonujacej odpowiedzi czemu kot ma byc koniecznie rasowy.

a mnie prezkonuje fakt ,że kota chce osoba starsza, która przez 18 lat miała rasowca , i pewnie takie koty uważa z "lepsze" bo do nich przywykła i ma do tego pełne prawo. starsi ludzie mają swoje poglądy i nie ma sensu ich zmieniać i robić rewolucji ideologicznej. Mają też prawo do marzeń o rasowym kocie i do ich spełniania. Tym bardziej jeśli oferuja dom dla kota niemłodego i po przejściach.

Pstrygo, jaka masz pewnosc ze ten kotek nie bedzie np. rozmnazany bo jest rasowy a - bo przeciez moze trafic sie niewysterylizowany? Dlatego jestem dociekliwa.

Agi

Od: Pt maja 17, 2002 19:19

Post » Pon gru 20, 2004 15:42

Agi pisze:Tak naprawde do tej pory nie przeczytalam przekonujacej odpowiedzi czemu kot ma byc koniecznie rasowy.

Wydaje mi sie ze osoba owa nie ma zadnego powodu tego tlumaczyc, tak samo jak ta ktora napisze ogloszenie ze szuka kota - koniecznie rudego.
Taka ma zachcianke, marzenie, poglady. O ile komus to nie szkodzi - nie wydaje mi sie sluszne wymaganie odpowiedzi - dlaczego wlasnie taki, prosze sie wytlumaczyc...
Zdarzaja sie koty rasowe i do nich podobne - szukajace domow - ostatnio bylo takich szczegolnie wiele. Zdarzaja sie ludzie ktorzy szukaja kota o konkretnym wygladzie lub charakterze.
Ich prawo...
Mozna delikatnie przekonywac do tego ze inne koty sa tez piekne, ale czyjas decyzje powinno sie szanowac.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Pon gru 20, 2004 15:59

Blue, jasne, że nie ma obowiązku. Ale argument podany przez Sylwię w pierwszym poście był conajmniej nielogiczny: ma być dorosły rasowy bo wiadomo jaki będzie miał charakter ( w domysle: dorosłe dachowce zmieniają pewnie charakter co kwartał... :wink: ).
No i pani poszukująca kota nie powiedziała o jaki charakter kota jej chodzi... :?

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pon gru 20, 2004 16:08

a ja myśłe ,że w tym wszystykim jest wiecej argumentów Sylwii niz poszukującej pani, bo z tych wypowiedzi wyłażą chaotyczne strzepiki forumowej wiedzy. Najlepiej by chyba było, gdyby sie jakie potrzebujące kocisko znalazło., do owej pani zadzwonić i wypytac o co dokładnie chodzi.
Prawdziwy dżentelmen to ktoś, kto kota zawsze nazwie kotem, choćby się o niego potknął i upadł
http://www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazk ... hichraszek - zapraszam do lektury

pstryga

Od: Pon sie 23, 2004 15:32

Post » Pon gru 20, 2004 16:31

Przejrzałam teraz ten wątek i wydaje mi się,że rzeczona pani ma ochotę na rasowego i to jest jej wybór. Chwała za to, że chce kota po przejściach. Mnie interesuje jedno - zostały jej zaproponowane dwa koty: pers z Łodzi 3-letni, bardzo zaniedbany, :cry: na pewno czeka na dobry domek i ten biedny, porzucony w lecznicy egzotyk :cry: . No i co ta pani na te kotki? Chce któregoś czy nie? Dwa do wyboru i to natychmiast to już przeciesz można wybrać. Czy ja sięmylę ?

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Pon gru 20, 2004 18:06

jesli chodzi o tego persa, to raczej jest to oferta dla Lodzian. On szybko znajdzie dom. Podalam to info raczej jako forme okazji dla miejscowych. Jesli bylby to jakis kot po p. Hrynkiewicz z mego watku, to moge zobowiazac sie do organizacji transportu.
Obrazek

Nika Łódź

Od: Pt maja 21, 2004 22:27

Post » Pon gru 20, 2004 19:23

Ja bym tylko nie chciała aby potencjalny domek się zniechęcił.
Pamiętam taki wątek ostatnio - kto go założył? Piootrek? Czy jakoś tak?
Ludzie na niego napadli i facet wycofał się rakiem.

Zdaję się, że puentą tamtego watku było, aby dociekliwe (i zasadne) pytania zadawała osoba potencjalnie zainteresowana oddaniem.

Bo takie zbiorowe wywracanie oczami :roll: nie działa najlepiej niestety....

Ska

Od: Sob lut 28, 2004 20:40

Post » Pon gru 20, 2004 19:59

Nie czytałam całego wątku ale jeżeli ktoś szuka rasowego kota to na www.gratka.pl na stronie ogloszeń o kotach do oddania jest kotka 3 letnia MCO- przepiękna/ jest zdjęcie/ zupełnie za darmo/ Dzwoniłam do pani i powodem jest to że druga kotka ją terroryzuje. Kicia jest w Warszawie, nr tel- 501199056

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon gru 20, 2004 20:04

A kto właściwie szuka tego kota rasowego?

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon gru 20, 2004 20:05

sąsiadka Sylwii - rencistka
Obrazek

Szelmaa

Od: Pon maja 24, 2004 10:59

Post » Pon gru 20, 2004 20:06

Ska pisze:Ja bym tylko nie chciała aby potencjalny domek się zniechęcił.
Pamiętam taki wątek ostatnio - kto go założył? Piootrek? Czy jakoś tak?
Ludzie na niego napadli i facet wycofał się rakiem.

Zdaję się, że puentą tamtego watku było, aby dociekliwe (i zasadne) pytania zadawała osoba potencjalnie zainteresowana oddaniem.

Bo takie zbiorowe wywracanie oczami :roll: nie działa najlepiej niestety....

Ska, nie dopytuje bez powodu bo generalnie w ogole nie udzielam sie w tego typu watkach. Natomiast w tym wypadku mam powod aby byc dociekliwa.

Agi

Od: Pt maja 17, 2002 19:19

Post » Pon gru 20, 2004 20:11

moś pisze:Nie czytałam całego wątku ale jeżeli ktoś szuka rasowego kota to na www.gratka.pl na stronie ogloszeń o kotach do oddania jest kotka 3 letnia MCO- przepiękna/ jest zdjęcie/ zupełnie za darmo/ Dzwoniłam do pani i powodem jest to że druga kotka ją terroryzuje. Kicia jest w Warszawie, nr tel- 501199056

Też zadzwoniłam.
Poradziłam kontakt z hodowcą - pani nie pamięta z jakiej hodowli wyszedł kot ale powiedziałam że na rodowodzie na pewno będzie napisane.

Ska

Od: Sob lut 28, 2004 20:40

Post » Pon gru 20, 2004 20:18

Przeklejam ogłoszenie z gratki, przeklejam chociaż nie rozumiem ani wymogów, ani argumentów. Nie ważne: niech jakiś kot znajdzie dom

Oddam trzy kotki w różnym wieku do sympatycznego właściciela.Pierwsza, najmłodsza kotka ma dwa miesiące. Jest ciemnoszarym dachowcem o zielonych oczach. Drugi jest persem o czarnej maści. Trzeci półroczny dachowiec. Proszę dzwonić lub wysyłać e-maile. Z góry dziękuję! Kontakt 698728166 werner2@poczta.onet.pl

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Pon gru 20, 2004 21:20

RUDA KLARA - Gdańsk - BARDZO PILNE!!! (nr 1812)
Województwo: pomorskie 2004-12-10
Słodka, 5-cio letnia, ruda kotka Klara szuka nowego domu ze względu na alergię jednego z domowników. Kotka jest śliczna, spokojna i zdrowa. Chetnych do zaopiekowania sie nią bardzo proszę o kontakt bo sprawa jest dość pilna.

Kontakt: e-mail: kalixa@poczta.onet.pl, telefon: 058 557 51 49 komórka 609 803 777

zobacz na adopcyjnej tam jest zdjęcie do tego ogłoszenia...

Nezia

Od: Śro wrz 22, 2004 23:42

Post » Wto gru 21, 2004 21:37

ogłoszenie raczej nie aktualne. Jest tylko jeden problem- szukam transportu Warszawa - Lublin. Ktos jedzie w najblizszym czasie??
Jak mozna nie kochac kotków?

Sylwia17

Od: Śro gru 01, 2004 13:45

[poprzednia][następna]