Pń : Maru DS, 8-mies Striełka bardzo pragnie domu! Czeka ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 15, 2012 10:26 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ja już nic nie powiem 8) , tylko przypomnę jak wygląda Maru :

Obrazek

Wystawowo, odlotowo, domowo - do wyboru do koloru :P w jednym kocie .
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Sob gru 15, 2012 11:07 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Eeee... Tego....No. Przepraszam. Nie mam dwóch kotów. To dwa koty mają mnie. Kiedy wychodzę do innego pomieszczenia i dam im wolne (tylko w weekendy - bo wiadomo - biedna palma na korytarzu może znów ucierpieć), to obydwa tup tup tup tuptają za mną i później, po pobieżnym oglądzie pokoju moszczą się w zasięgu kociego paczania, drzemią i paczą. Paczą co robię. A ja od czasu do czasu patrzę co one robią. A one nic nie robią. Paczą tylko. To jest wzruszające, że tak możemy na siebie "paczać". Kocham tych rozwydrzonych łobuziaków. Wydry przepraszam. Wymsknęło mi się.
----------------------------------------------------------------------------------
Maru jest przepięknie skluszczony, uwielbiam takie kocie kluchy. :wink:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Sob gru 15, 2012 11:28 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Villentretenmerth pisze:Avian. Ja zdaję sobie sprawę, że to nie rękawiczki. Myślę. Myślę czy to dobre wyjście dla Maru? Ja mam już dwa koty.
Trzeci wiele nie zmieni.
Ale to ja tak myślę.
Muszę ponegocjować.

Matko jedyna... aż się popłakałam...
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob gru 15, 2012 11:36 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Tak jak myślałam - Maru oszalał na punkcie zabawki :lol:
Pewnie nawet nie zauważył, ze poszłam do domu - tak jak nie zauważył misek, bo przecież trzeba złapać i zabić zdobycz :mrgreen:

Filmiki później, muszę zgrać 8)

Striełki nie widziałam niestety - mamy +3 stopnie, cieplutko, choć deszczowo, więc pewnie biega :D

Edit : no dobra, sie zgrało ;)
http://www.youtube.com/watch?v=j8C0M1TMMMo
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob gru 15, 2012 12:53 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Marcelibu pisze:
Villentretenmerth pisze:Avian. Ja zdaję sobie sprawę, że to nie rękawiczki. Myślę. Myślę czy to dobre wyjście dla Maru? Ja mam już dwa koty.
Trzeci wiele nie zmieni.
Ale to ja tak myślę.
Muszę ponegocjować.

Matko jedyna... aż się popłakałam...
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob gru 15, 2012 12:56 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Avian pisze:Tak jak myślałam - Maru oszalał na punkcie zabawki :lol:
Pewnie nawet nie zauważył, ze poszłam do domu - tak jak nie zauważył misek, bo przecież trzeba złapać i zabić zdobycz :mrgreen:

Filmiki później, muszę zgrać 8)

Striełki nie widziałam niestety - mamy +3 stopnie, cieplutko, choć deszczowo, więc pewnie biega :D

Edit : no dobra, sie zgrało ;)
http://www.youtube.com/watch?v=j8C0M1TMMMo

Cos pieknego! :D :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob gru 15, 2012 13:27 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

No niezłej szajby dostał. Piękny "makowiec". Ja nie rozumiem dlaczego w kolejce do Maru ludzie się nie przepychają? A może wszyscy teraz stoją w kolejce do karpia? I oprzytomnieją po Nowym Roku? To niedobry czas dla kota, wszyscy tacy sobą zajęci...
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Sob gru 15, 2012 14:07 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Dla kotów nie ma zbyt wiele dobrego czasu, bo człowiek zawsze jest sobą zajęty o wiele bardziej :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob gru 15, 2012 14:46 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Eeech! Urodzić się jeszcze raz! W Egipcie. Parę tysiecy lat temu. Kopernika jeszcze nie było. Ale koty BYŁY.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Sob gru 15, 2012 15:04 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Striełka był(a), kilka fotek mam :D
To 100% Biełki w Striełce ;)
Takie samo zachowanie, taki sam głosik, takie samo gadulenie - niesamowite, jak deja vu :lol:
Jedyna różnica - nie ma takiego apetytu jak tłuściutka siostrzyczka ;)
Bardzo ładnie się oswaja, nawet chyba szybciej niż Biełka, ale nie czeka jak ona na szczycie schodów, tylko przybiega na wołanie.

Maru nadal zajęty zabawką :mrgreen:
I witaniem każdego z chłopaków przychodzących na noc do altany :lol:
On jak taka kwoka albo "pani na gospodarstwie" - czeka z obiadem, aż reszta mężczyzn wróci "z pola" :lol:
Obrazek

Avian

Post » Sob gru 15, 2012 15:38 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

trzymam mocno kciuki za Maru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anka22

Od: Wto wrz 09, 2008 11:47

Post » Sob gru 15, 2012 16:20 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Maru, piękny kocurrrooo. Kciuki za DOM dla Ciebie :ok:
po_prostu_kaska

Post » Sob gru 15, 2012 16:57 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Światowa premiera - oto pierwsze fotki Striełki ;)
Niewyraźne, bo to fotki podglądacza, a nie artystyczne - na portretowe trzeba jeszcze poczekać ...
Striełka ma tez miodowe oczy jak siostra, puchate futerko i krótki ogonek. Nie mam żadnych wątpliwości, ze to rodzeństwo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Warunki w jakich mieszka Striełka już znane - trochę gratów przybyło na schodach, dołożyłam tez budkę. Kto znajdzie budkę i koteczka? ;)
Obrazek

I filmik :
http://www.youtube.com/watch?v=ONbH4tsBfZM

Tak sobie oglądam filmik - wydaje mi się, ze Striełka to też dziewczynka :kotek:
Kto widzi, a raczej nie widzi tego co ja pod kocim ogonkiem? ;)
Obrazek

Avian

Post » Sob gru 15, 2012 17:38 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Burasek! Piękny Buranio! Ratuj Avianku. Ratuj bo warto...
----------------------------------------------------------------------------------------
Mam już dość tej nerwówki z Maru. Jeśli nikt Go nie zechce wcześniej - po Nowym Roku przyjeżdżam do Poznania. Ja mam dość. A On zasluguje na dom. Rzekłem to.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Sob gru 15, 2012 17:53 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

[poprzednia][następna]