Oj, przykre to bardzo. Teraz jest ciężko - ale jak ja popatrzę sobie czasami na niektóre pary to wierz mi - czasami samej jest lepiej. Chociaż ciężko... Współczuję bardzo bo wiem, jak się musisz szarpać z tymi myślami...
dobra, bedzie tego lamentowania, szkoda życia, dziewczyneczki. Jak to u Comy: Dla mnie też niezbyt łaskawy był dzień. Dla mnie też za długa zima i zła. Dla mnie też, ale przyznaj, że w sumie się żyje cudnie. I przestań wyć! Przestań wyć! Przestań płakać!
Ktoś mądry kiedyś powiedział: Życie jest drogie, ale zawiera w swej cenie doroczna podróż dookoła słońca. Czy jakoś podobnie, bo ktoś w potrzebie zabrał mi moją karteczkę z tekstem na pocieszenie...
To jeszcze takie drobne pocieszenie: "Życie jest piękne./ Jeszcze zobaczysz, jak wbrew przeciwnościom/znajdziesz przyjaciół, znajdziesz miłość./" To z poematu Jose Agustina Goytisolo "Palabras para Julia", żeby nie było że przypisuję sobie cudze zasługi- tylko tłumaczenie jest moje.
Jakbyś chciała posłuchać tego poematu w wykonaniu Mercedes Sosa, to tu: http://www.youtube.com/watch?v=0Zc0FY4nykg. (pierwsza połowa, druga to następny poemat tego autora). Niestety w języku oryginalnym - jak tam twój hiszpański .