Broszka & Company cz.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 15, 2012 0:11 Re: Broszka & Company

Conchita pisze:Broszeczko, ja pisałam o Mai - ona jak nosi myszkę to tak zawodzi, że kiedyś ja i wszystkie koty lecieliśmy sprawdzać, czemu ona cierpi :ryk:

Skąd ta fajna budka w kocie łapki?

:ryk:
A budka z zooplusa - caly czas takie mają.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob gru 15, 2012 9:10 Re: Broszka & Company

felin pisze:
Conchita pisze:Broszeczko, ja pisałam o Mai - ona jak nosi myszkę to tak zawodzi, że kiedyś ja i wszystkie koty lecieliśmy sprawdzać, czemu ona cierpi :ryk:

Skąd ta fajna budka w kocie łapki?

:ryk:
A budka z zooplusa - caly czas takie mają.

No właśnie Broszka też tak płacze i lamentuje jakby wielka krzywda jej się działa i nie tylko ja ale też seniorki przyleciały zobaczyć co się złego stało - a to tylko Prosiaczek pluszaka w pysiu nosi :lol:
Budka z zoo+ za punkty. Wszystkie kociaste bardzo lubią tą miejscówkę i zawsze jest oblegana :P
Taka: http://www.zooplus.pl/shop/koty/legowis ... udki/32765
Jako bonus kosztuje 1000pkt. Jest spora i pojemna, spokojnie mieszczą się dwa koty :)

Jaka dziś okropna pogoda - leje i mocno wieje :evil: Temperatura powyżej zera.
Mieliśmy raniutko jechać do tapicera po odbiór sofy, niestety nie da rady w taką pogodę przewieźć jej na przyczepie bez stelażu z plandeką :? No i kicha :evil:
A jest tak okropnie na dworze że nawet konie zostały dziś w stajni :evil:
Za to zaraz nareszcie wieszamy nowe lamele :)
Nareszcie pokój dzienny i jadalnia zaczynają wyglądać :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Sob gru 15, 2012 19:06 Re: Broszka & Company

U nas +3 i od rana pada deszcz.
Oby nie zamarzlo w wigilię w nocy jak parę lat temu - bo wtedy malo kopyt nie polamalam wracając od mamy do siebie :twisted:

felin

Post » Sob gru 15, 2012 19:22 Re: Broszka & Company

felin pisze:bo wtedy malo kopyt nie polamalam
Nie ma się co śmiać :evil:
Nasze wybiegi dla kopytnych dzisiaj zamieniły się w oblodzone ślizgawki i konie cały dzień niestety kisiły się w stajni bo mimo 4 kopyt na takiej nawierzchni przyczepność zerowa :x
Ja dzisiaj na własnym podwórku tańczyłam kankana na lodzie :evil:
A pogoda do świąt jeszcze się zmieni, podobo ma być mróz i śnieg :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Sob gru 15, 2012 19:29 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:
felin pisze:bo wtedy malo kopyt nie polamalam
Nie ma się co śmiać :evil:
Nasze wybiegi dla kopytnych dzisiaj zamieniły się w oblodzone ślizgawki i konie cały dzień niestety kisiły się w stajni bo mimo 4 kopyt na takiej nawierzchni przyczepność zerowa :x
Ja dzisiaj na własnym podwórku tańczyłam kankana na lodzie :evil:
A pogoda do świąt jeszcze się zmieni, podobo ma być mróz i śnieg :wink:

Zapewniam Cię, że wcale mi do śmiechu nie bylo, kiedy mialam poważne problemy z przebrnięciem na drugą stronę oblodzonej jezdni i wysepki na środku, a przejeżdżający samochód kręcil piruety :roll:
Co gorsza, na cholernych betonowych puzlach na chodniku nie widać lodu :twisted:

felin

Post » Pon gru 17, 2012 9:27 Re: Broszka & Company

Tyle nieszczęść na zaprzyjaźnionych wątkach... Smutno i przykro, że tyle biednych koteczków choruje i odchodzi :cry:

Zaczyna się pracowity przedświąteczny tydzień, jakoś jednak wcale mnie te nadchodzące święta nie cieszą... :| Paskudnie mnie przewiało i jestem zagrypiona, zakatarzona i głowa pęka :( A tyle roboty, zakupów i gotowania mnie czeka przed wigilią :roll: eh...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon gru 17, 2012 9:35 Re: Broszka & Company

Ja jeszcze niespecjalnie myślę o świętach.
Jakoś ne ma odpowiedniej atmosfery i w pracy do kitu. Odechciewa sie wszystkiego.

Wspólczuję choroby :( .
Zeszły tydzień męczyłam się z potwornym katarem. Jeszcze coś tam mi cieknie z nosa... :roll:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon gru 17, 2012 10:12 Re: Broszka & Company

Ze względu na sporą liczbę gości mam dużo do przygotowania i zajmie mi to niestety cały tydzień a nawet boję się że się nie wyrobię. Nie mogę odpuścić nawet dnia bo nie zdążę a czuję się dziś paskudnie :|

Revontulet pisze:Jakoś ne ma odpowiedniej atmosfery i w pracy do kitu. Odechciewa sie wszystkiego.
No właśnie też nie czuję tej atmosfery i trudno mi wykrzesać jakiekolwiek chęci a powinnam z zapałem i radością rzucać się w wir przedświątecznych przygotowań :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon gru 17, 2012 11:15 Re: Broszka & Company

Dołączam do chorutkich. Muszę bezwzględnie być zdrowa na czwartek :?

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Pon gru 17, 2012 11:32 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

brązowobiali pisze:Dołączam do chorutkich. Muszę bezwzględnie być zdrowa na czwartek :?

O, dawno nie widziana cioteczka :mrgreen:
Współczuję choroby i życzę zdrówka :ok:

Mam straszny problem - zadzwoniłam do weta zamówić pasty uspokajające dla koni na sylwestra a tu okazuje się że zniknęły z rynku i raczej ich nie będzie przed końcem roku :| Co ja zrobię? Na szukanie i testowanie innych środków nie ma już czasu, zresztą to była jedyna tego typu pasta dla koni... :(
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon gru 17, 2012 11:36 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Broszka pisze:
brązowobiali pisze:Dołączam do chorutkich. Muszę bezwzględnie być zdrowa na czwartek :?

O, dawno nie widziana cioteczka :mrgreen:
Współczuję choroby i życzę zdrówka :ok:

Ech, czasu mi zabrakło na wszystko :roll: Ale teraz, dzięki choróbsku, nadrabiam zaległości :mrgreen:

A konikom nie można podać jakiejś tabletki na przykład?

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Pon gru 17, 2012 12:19 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Nastrój świąteczny to mi kompletnie wyparowal wiele lat temu :?
Oblędny tydzień się zaczyna - roboty po lokcie z przygotowaniami, a jeszcze moja praca i jutro jakieś spotkanie biznesowe z Hindusami u brata w firmie :roll:
Trudno, jakoś to będzie - nie ma wyjścia :|

Idę kupować prezenty albowiem nic jeszcze nie mam :strach: :strach:
Tzn, z wyjątkiem prezentów dla kocurów :mrgreen:

felin

Post » Pon gru 17, 2012 13:24 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

felin pisze:Idę kupować prezenty albowiem nic jeszcze nie mam :strach: :strach:
Tzn, z wyjątkiem prezentów dla kocurów :mrgreen:
W sklepach prezentowa gorączka, współczuję :strach:

brązowobiali pisze:A konikom nie można podać jakiejś tabletki na przykład?

Właśnie nie ma nic takiego. Była ta pasta - sedalin. Inne to są już tylko leki ciężkiego kalibru podawane dożylnie przez weta a trudno żeby wet spędzał u mnie w stajni sylwestra :?
Jest jeszcze jedna pasta niby o podobnym działaniu ale podałam ją raz kobyle i w ogóle nie zadziałała :roll: Konie bardzo indywidualnie reagują na takie specyfiki np często odwrotnie czyli pobudzeniem zamiast uspokojeniem a jest już za mało czasu na ściąganie czegoś np z zagranicy i próbowanie czy i jak zadziała... Sedalin był dla nas idealny i dobrze działał na wszystkie nasze konie :(
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon gru 17, 2012 15:00 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

No, to w tym wszystkim najbardziej zaniepokoiły mnie koniki :(
Reszta - coś sie nie ugotuje, coś nie upiecze, nie wypolerowanej podłogi i tak nikt nie zauważy... - nie jest taka ważna jak zdrowie i trauma zwierzaków.
Tak, fajerwerki powinny być zakazane! Cały prymitywizm wychodzi z ludzi w tę [i inne ] noc. Na zasadzie -'o, walnęło - ale fajnie!' :twisted:
Was wszystkich chorych [co to jakas epidmia??] też trzeba wyleczyć i to też jest ważne :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon gru 17, 2012 16:51 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Nastrój trochę mi się poprawił - dzwonił wet że chyba uda się ściągnąć dla mnie te pasty dla koni, znalazł w innej hurtowni ostatnie dwie :ok: uff :P
I odpisał mi pan ze sklepu bo wysłałam maila że nie podoba mi się sposób załatwienia sprawy czyli przerzucenie na klienta odpowiedzialności za swoje błędy. Napisał: "Rozumiem Pani stanowisko. W tym wyjątkowym przypadku mogę jednak Pani wysłać łopatkę do kuwety." No proszę, jednak dostanę łopatkę :lol:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]