RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ MA CUDOWNY DT SZUKAMY DS !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 14, 2012 23:17 Re: RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ CZEKA W LECZNICY DT/DS NA CI

dzwoniła do mnie osoba która poprosiła mnie o pomoc dla Rudzika,powiedziałam co i jak i dodałam że czasu mamy mało ,Fundacja lada chwila każe mi kota zabierać ,zbieramy więc fundusze aby ten czas kupić.
Obiecała pomóc ,zobaczymy. :roll:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt gru 14, 2012 23:24 Re: RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ CZEKA W LECZNICY DT/DS NA CI

dorcia, a jak wczoraj pojechałaś wieczorem po niego, to on siedział w tym kartonie pod ławką ?

Nie trzeba go było szukać ?

Niesamowite.... :(
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pt gru 14, 2012 23:37 Re: RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ CZEKA W LECZNICY DT/DS NA CI

Ja Rudiego dodałam na wątku :
viewtopic.php?f=13&t=148577

super, że wykastrowany, to na 100% zwiększy szansę DS. :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt gru 14, 2012 23:37 Re: RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ CZEKA W LECZNICY DT/DS NA CI

dorcia44 pisze:dzwoniła do mnie osoba która poprosiła mnie o pomoc dla Rudzika,powiedziałam co i jak i dodałam że czasu mamy mało ,Fundacja lada chwila każe mi kota zabierać ,zbieramy więc fundusze aby ten czas kupić.
Obiecała pomóc ,zobaczymy. :roll:

fundusze już są zadeklarowane, tylko na jakie konto wpłacać ?
jo.anna

Post » Pt gru 14, 2012 23:41 Re: RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ CZEKA W LECZNICY DT/DS NA CI

No właśnie?
Komu wysyłamy środki na Rudiego ?
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt gru 14, 2012 23:42 Re: RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ CZEKA W LECZNICY DT/DS NA CI

myślę że jeszcze mamy minutkę ,jeszcze poczekajmy z tym zbieraniem,może jednak ktoś się zdecyduje dać mu dt lub ds .
Obrazek

dorcia44

Post » Pt gru 14, 2012 23:44 Re: RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ CZEKA W LECZNICY DT/DS NA CI

dorcia44 pisze:myślę że jeszcze mamy minutkę ,jeszcze poczekajmy z tym zbieraniem,może jednak ktoś się zdecyduje dać mu dt lub ds .

moim zdaniem lepiej mieć już coś w "skarpecie" na nagły wypadek, żeby potem szału nie było:)
jo.anna

Post » Pt gru 14, 2012 23:45 Re: RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ CZEKA W LECZNICY DT/DS NA CI

jo.anna pisze:
dorcia44 pisze:myślę że jeszcze mamy minutkę ,jeszcze poczekajmy z tym zbieraniem,może jednak ktoś się zdecyduje dać mu dt lub ds .

moim zdaniem lepiej mieć już coś w "skarpecie" na nagły wypadek, żeby potem szału nie było:)

skarpete maamy, bo deklarujemy:) ...tazke wiemy juz czym dysponujemy...
agula76

Post » Pt gru 14, 2012 23:48 Re: RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ CZEKA W LECZNICY DT/DS NA CI

rudy jest piękny, lubię takie kocie spaślaczki:D puściłam famę wśród znajomych, może akurat
jo.anna

Post » Pt gru 14, 2012 23:52 Re: RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ CZEKA W LECZNICY DT/DS NA CI

kwinta pisze:dorcia, a jak wczoraj pojechałaś wieczorem po niego, to on siedział w tym kartonie pod ławką ?

tak ,był tam i od razu wybiegł .
Nie obejrzałam tego legowiska bo ciemnica była.
Na całą kamienice nikt nie mógł go wziąć,tak mi pani tłumaczyła ,bo to pies w domu ,to małe mieszkanie ,to niska emerytura itp.
dbali o niego jak potrafili.
aż przyszedł mróz.
Obrazek

dorcia44

Post » Pt gru 14, 2012 23:54 Re: RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ CZEKA W LECZNICY DT/DS NA CI

dorcia44 pisze:
kwinta pisze:dorcia, a jak wczoraj pojechałaś wieczorem po niego, to on siedział w tym kartonie pod ławką ?

tak ,był tam i od razu wybiegł .
Nie obejrzałam tego legowiska bo ciemnica była.
Na całą kamienice nikt nie mógł go wziąć,tak mi pani tłumaczyła ,bo to pies w domu ,to małe mieszkanie ,to niska emerytura itp.
dbali o niego jak potrafili.
aż przyszedł mróz.

dbac ...to dbali...bo wypasiony nieźle....szkoda ze mu choc klatki schodowej nie udostepnili:(
agula76

Post » Pt gru 14, 2012 23:55 Re: RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ CZEKA W LECZNICY DT/DS NA CI

tak to już właśnie jest z ludźmi, ale chociaż karmili go
jo.anna

Post » Pt gru 14, 2012 23:59 Re: RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ CZEKA W LECZNICY DT/DS NA CI

agula76 pisze:ZBIÓRKA KASY NA RUDEGO- KTO ILE DEKLARUJE.

Wpłaty będziemy dokonywac po uzyskaniu informacji co dalej z Rudzikiem

VIVIEN- 45 zł :1luvu: deklaracja
AGULA76- 50 zł- przekazane jo.anna :1luvu:
MONIKA.KRK- 30 ZŁ :1luvu: deklaracja
jo.anna 45zł :1luvu: deklaracja

nadal deklarujemy ...bo nie wiemy co moze byc z Rudzikiem za kilka dni:(
agula76

Post » Sob gru 15, 2012 6:32 Re: RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ CZEKA W LECZNICY DT/DS NA CI

To młodziutki kotek, świetnie, że już po kastracji.Nie mógłby ktoś tam podjechać i zrobić mu parę zdjęć? Zawsze można podmienić w ogłoszeniach, a ludzie bardziej oglądają niż czytają.A co z tą raną? Goi się?
Jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć w ten jego FIV.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob gru 15, 2012 8:54 Re: RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ CZEKA W LECZNICY DT/DS NA CI

Ewar, wedlug roznych statystyk ok. 10 procent kociej populacji w miastach jest nosicielami wirusa fiv. Nosiciel moze przez kilka lat byc w doskonalej formie (w dobrych warunkach wiele lat). Widac dopiero pozniej kiedy wirus uaktywni sie i kot choruje na FAIDS, wtedy kazda infekcja jest grozna. Bardzo czesto zaczynaja sie choroby nerek.
Dlatego "widac" rozwinieta chorobe a nie nosicielstwo wirusa u jeszcze zdrowego, mlodego kota. (Podobnie jak u ludzi - mozna wiele lat przezyc z wirusem HIV, dopiero chorzy na AIDS wyraznie "zle wygladaja" - to takie banalne, niemedyczne uproszczenie z mojej strony).

Test warto powtorzyc. Choc jesli na plytkowym bylo widac wyrazne dwie kreski, to niewielka szansa, ze byl bledny. Chyba, ze wynik byl niejednoznaczny, typu "niewyrazna kreska, cien kreski".

W ogloszeniach nie nalezy pisac slowa FIV. Ludziom automatycznie kojarzy sie z HIV, nie czytaja dalej. Trzeba pisac, ze kot musi trafic do domu niewychodzacego I byc kocim jedynakiem. Dopiero w trakcie rozmowy nalezy dokladnie wyjasniac co oznacza nosicielstwo wirusa I jego konsekwencje.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]