BORYS i YOKO czyli Galimatias Krakowski - dołączył SZANDOR

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt gru 14, 2012 15:44 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Dzien dobry Bedetka :) do nas można bez pukania, drzwiami i oknami :)
Wszyscy mogą wchodzić, wychodzić - jak komu pasuje.
Jesteśmy fiśniętym wątkiem, do czego się z dumą przyznajemy. Szanujemy też to, że inni też mogą "sowizdrzalić " jak chcą i gdzie chcą :mrgreen:

kalair :) i dziewczyny :
Na gumtree ściągnęli od razu ogłoszenie i zdjęcia, sama nie zdążyłam skopiować jak ona bidnie w klatce wyglądała.
Został mi więc tylko link do początkowego wątku i historii Yoko.

PS kalair jak nie prześlesz mi adresu URL :mrgreen: to nigdy sama nie wykombinuję , jak to zrobić.
Moja chałtura kuleje , HELP :roll:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt gru 14, 2012 15:58 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Kod jest dobry, u mnie działa.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt gru 14, 2012 15:59 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Monika, zaznaczasz sam kod w ramce, dajesz spację po swoich dwóch i klikasz "wklej".Powinno działać.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt gru 14, 2012 16:07 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Kurcze , za głupia jestem, albo chodzi o to, że u mnie komputer działa w systemie Apple tj. Leopard nie Microsoft.
Bez adresu literkowego :( nie chwyta mi tak.

Kalair mi mój banerek wysłała z adresem literkowym.
A teraz kombinuję i nie umiem.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Pt gru 14, 2012 16:11 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

O już mam :-D kalair mi przesłała adres

Ja to tylko zdjęcia umiem wklejać :mrgreen: bo to moje hobby, a w banerkach jestem nieco głupsza.
Ostatnio edytowano Pt gru 14, 2012 16:14 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz

Monika_Krk

Post » Pt gru 14, 2012 16:13 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

ewar pisze:Kod jest dobry, u mnie działa.

Dobry dobry :P , tylko Monia coś źle wkleiła, ale już jest ok!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt gru 14, 2012 16:18 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Z tego wszystkiego, nie zdążyłam cmoknąć w nochal Zaidy vel Sisi , młodej szylkretowej damy, która ma minkę taką niewinną, że od razu widać , iż niezłe z niej ziółko :mrgreen:

Bedetka, jeśli się mylę sprostuj.

Sisi chodzi i tupie ? :mrgreen:
Borys jak był jedynakiem, robił to zwykle w nocy i jeszcze turlał piłeczki z dzwonkiem,ugniatał głowę - najchętniej około 2:00 - 3:00 nad ranem :mrgreen: . A rano obowiązkowe odbicie z 4 łap na środku człowieka śpiącego i z rozpędu.
Teraz chodzi cicho jak baletmistrz.
Koty chyba mają opcję : CICHO i GŁOŚNO - i Sisi się zacięła na jednej :mrgreen:

Monika_Krk

Post » Pt gru 14, 2012 18:48 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Monika no może nie jest tak, że jak chodzi to tupie, jak idzie spokojnie to raczej cicho ale nie umie z gracją zeskoczyć z krzesła albo fotela tylko "łup" i wiadomo, że Sisi wstała. Raczej przy bieganiu ją słychać bardzo. Zwłaszcza jak coś jeszcze turla do tego, śmiejemy się z moim m. że koty powinny być ciche a ona jakoś się tym nie przejmuje ;)

Dziś jadła kukurydzę. To chyba też mało kocie pożywienie jest... No ale tak się do niej trzęsła, że dałam jej tochę na miseczkę, zjadła wszystko!

I rozmawiała z gołębiami za oknem... Nie wiem czy ją zrozumiały... Może w poprzednim życiu była gołębiem?

Mam nadzieję, ze z czasem sie nauczy, że kotkom nie przystoi tak hałasować, to może być to, że ona jest jedynaczką i nie miała się od kogo nauczyć, że należy chodzić na opuszkach, była chyba dość wcześnie od matki wzięta bo jak my ją wzięliśmy to wet ocenił wiek na około 6-7 tygodni a poprzednia właścicielka miała ją już prawie dwa tygodnie, matka była dzika więc po sterylce ja wypuścili.

A banerek Rudego już działa.
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Pt gru 14, 2012 19:12 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Ja mam tylko jednego kota (kotka 3-letnia w typie syjama), która w czasie głupawki zachowuje się z gracją słonia... Podskoki, piruety, salta, z prędkością światła pokonuje odległość z poddasza do holu. Ma nawet swoją ulubioną ścianę, od której odbija się tylnymi łapkami, żeby dodać sobie rozpędu. Nie uwierzyłybyście jak wysoko mój pulpet potrafi podskoczyć :mrgreen:
Ania

balanka

Od: Pt paź 05, 2012 13:44

Post » Pt gru 14, 2012 19:58 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Bedetka kukurydza jest dobra , skoro ona grucha do gołębi to pamięta poprzednie wcielenie i dlatego ta kukurydza...

Miałam kiedyś psa co szalał za pomidorami 8O nie wiem kim był w poprzednim wcieleniu. Pomidor był dla niego niczym pierścień dla Goluma z Władcy Pierścieni :mrgreen: Przegrałabym z pomidorem , gdyby miał wybierać.

Monika_Krk

Post » Pt gru 14, 2012 20:00 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

balanka jak masz fotosik "pulpeta" to pokaż nam.
Ja bardzo lubię "paczać" na pulpety, szczególnie te podskakujące :mrgreen:

Monika_Krk

Post » Pt gru 14, 2012 20:34 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Moja Lafcia, też pulpecik jest najbardziej skoczna i energiczna z całej trójki, :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt gru 14, 2012 20:45 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

kalair
To proszę zdjęcie Lafci , ale Safci też - na początek bo się rymują, łatwiej zapamiętam kto jest kto.
Iris też - jako trzeciego myszkietera.
A potem sukcesywnie wszystkich kociambrów.
Chwalić się i lansować :mrgreen: TRZEBA.

Monika_Krk

Post » Pt gru 14, 2012 20:49 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Toż one nic innego nie robią tylko się lansują. :ryk: :ryk: :ryk: W kretkowym wątku.. :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt gru 14, 2012 20:57 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

:evil: ale tu też , proszę :

Sesję zdjęciową Trzech Myszkieterów :1luvu:

Monika_Krk

[poprzednia][następna]