Lidka02, Strzelno. Kto pomoże w walce z gminą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 14, 2012 13:42 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

lidka02 pisze:Gmina ma dac karme do kotów wolno żyjących ale tylko dlatego że była telewizja w ośrodku i w gminie .Po tym jak wstawiłam ten filmik z płaczącymi kotami..Powiedzieli ze na jedzenie pieniądze się znajdą ale tylko na to.

czyli odpowiedzieli na pismo? Ustosunkowali sie jakos?
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pt gru 14, 2012 14:06 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Nie, nie odpowiedzieli, był reportaż w wiadomościach bydgoskich o kotach w Przyjezierzu i pan z Urzędu Gminy wypowiedział się , że tylko na karmę mogą dać pieniądze, ale też nie powiedział ile i czy jednorazowo?
Lidka ma kopie tych pism , które złożyła w Urzędzie Gminy z potwierdzeniem odbioru.
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt gru 14, 2012 14:11 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

alab108 pisze:Nie, nie odpowiedzieli, był reportaż w wiadomościach bydgoskich o kotach w Przyjezierzu i pan z Urzędu Gminy wypowiedział się , że tylko na karmę mogą dać pieniądze, ale też nie powiedział ile i czy jednorazowo?
Lidka ma kopie tych pism , które złożyła w Urzędzie Gminy z potwierdzeniem odbioru.

No to niech wysle do Wiktora skany tego co złozyla. Napisze sie sąznistą skarge na dzialania gminy.
Tylko WIktor musi miec odniesienie, zeby napisac.
Obrazek

aga9955

Post » Pt gru 14, 2012 14:12 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Tak jak Ala pisze żeby nie telewizja to by nie bylo nic do końca roku maja dac karme ...kopie pism mam że dałam , ale gmina nie ma pieniędzy i tu problem..

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt gru 14, 2012 14:48 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

lidka02 pisze:Tak jak Ala pisze żeby nie telewizja to by nie bylo nic do końca roku maja dac karme ...kopie pism mam że dałam , ale gmina nie ma pieniędzy i tu problem..

No jak masz kopie to przekaz skany Wiktorowi. Napisze sie odwolanie. Bo skoro po programie telewizyjnym sie kasa znalazła to powalczyc trzeba.
Obrazek

aga9955

Post » Pt gru 14, 2012 14:59 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

zaznaczę
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt gru 14, 2012 22:00 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Lidka02, przypominam, że wciąż czekam na skany 3 pism (prosiłem o przesłanie ich mailem), które do tej pory razem tutaj stworzyliśmy, i które złożyłaś w gminie (swoje dane osobowe możesz zamazać – nie są mi potrzebne). Bez wglądu w te skany nie mogę ruszyć dalej – cała dotychczasowa praca by przepadła.
Nie można by jej też wykorzystać w roku przyszłym, bo jeśli burmistrz po prostu nie odpowiada, to nie byłoby sensu w przyszłym roku wysyłać takich samych pism i czekać na świętego Dygdy, co to nie ma nigdy.

Skany pism są mi potrzebne by przygotować:
1) zażalenie do SKO na nieodpowiedzenie w terminie (na podstawie art. 37 Kpa),
2) skargę do Przewodniczącego Rady Gminy – i na brak odpowiedzi, czyli niedopełnienie administracyjnych obowiązków, i merytorycznie – na niewypełnienia uchwały (w sprawie pomocy zwierzętom w Strzelnie).

W tym roku już niemal na pewno nic nie załatwimy (to znaczy – nie wyciągniemy raczej pieniędzy z puli na rok 2012) – nie bardzo zresztą liczyliśmy na to. Ale jeśli ma się udać w przyszłym roku (a jak się uda, to w latach następnych powinno być już gładko), to nie można zwlekać. Skargi, zażalenia – następne instancje też mają czas na odpowiedzi, mogą być one dla nas niezadowalające, mogą być potrzebne odwołania, kolejne skargi, etc. – normalny młyn administracyjny. W zeszłym roku uchwałę w Strzelnie przyjęli w kwietniu (tę pierwszą, którą potem uchylono), więc jeśli w roku przyszłym też tak mniej więcej będzie, to czasu jest mało.

W dodatku zbliżają się Święta i coraz trudniej będzie mi znaleźć czas na tę robotę. Być może w przyszłym tygodniu mógłbym to zrobić, gdybym szybko dostał te skany; jeśli nie, to chyba dopiero w styczniu znajdę czas. :|
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pt gru 14, 2012 22:30 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Ok sorki troche mi się zwaliło na głowe , mozesz dać jeszcze raz maila to w poniedziałek córa przesle ..

lidka02

Post » Pt gru 14, 2012 23:05 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

lidka02 pisze:Ok sorki troche mi się zwaliło na głowe , mozesz dać jeszcze raz maila to w poniedziałek córa przesle ..

Jasne. Wysłałem Ci mego maila na PW.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pt gru 14, 2012 23:08 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

VVu pisze:
lidka02 pisze:Ok sorki troche mi się zwaliło na głowe , mozesz dać jeszcze raz maila to w poniedziałek córa przesle ..

Jasne. Wysłałem Ci mego maila na PW.

Dzięki :ok:

lidka02

Post » Nie gru 16, 2012 17:47 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Dzięki za linki.
Obejrzałam kawałek pierwszego filmu. Rzeczywiście dość wstrząsająco miauczą. Ale ogólnie wyglądają dobrze.
Lidko te koty są wszystkie wysterylizowane?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon gru 17, 2012 16:37 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

mimbla64 pisze:

Dzięki za linki.
Obejrzałam kawałek pierwszego filmu. Rzeczywiście dość wstrząsająco miauczą. Ale ogólnie wyglądają dobrze.
Lidko te koty są wszystkie wysterylizowane?

Jest wysterylizowanych 8 ale jeszcze jest w innym miejscu 6 czarnych kotek jakieś nowe wyszły albo ktoś podrzucił bo już średniaki sa ...Na wiosne będzie kilka kotek do sterylizacji....

lidka02

Post » Czw gru 20, 2012 10:26 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

A jak z tym stadem w Strzelnie? Czy tam coś jeszcze jest do kastracji? Przypomnę, że deklarowałam opłatę za jeszcze jedną sterylkę.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw gru 20, 2012 16:09 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Byłam dzis w gminie i po reportażu co był w telewizji , sekretarz dał na koty 300zł , dostałam pieniądze i dane gminy , jutro jade do hurtowni po karme i muszą mi wypisać fakture na gmine , i z gminy kobitka to posprawdza /.Więc by teraz trzeba było napisać pismo do gminy do sekretarza na nowy rok jak będą mieli nowy budżet żeby wyznaczyli od razu kwote na koty w mieście i w ośrodku ..Podobno zaświadczenia jako karmiciel nie musi być ....

lidka02

[poprzednia][następna]