NAJPIĘKNIEJSI ZA TĘCZOWYM MOSTEM DO ZAMKNIĘCIA

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro gru 12, 2012 22:24 Re: WYBORY MISS I MISTERA - NAJPIĘKNIEJSI ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Zaznaczam
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro gru 12, 2012 23:08 Re: WYBORY MISS I MISTERA - NAJPIĘKNIEJSI ZA TĘCZOWYM MOSTEM

isabell36 pisze:wy nie zaznaczajcie, tylko wystawiajcie kandydatów :mrgreen:
ja na szczęście nie mam kogo wystawiać w tej edycji ...

Ja mam niestety, kilkoro kandydatów, ale jeszcze nie wiem czy będę wystawiała......pomyślę............jakoś nie do końca mnie takie wybory przekonują :(
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Czw gru 13, 2012 11:25 Re: WYBORY MISS I MISTERA - NAJPIĘKNIEJSI ZA TĘCZOWYM MOSTEM

dlatego za moich edycji nie byo takiego tematu przewodniego.
Ja uwazam, ze zmarlym nalezy sie szacunek i spokoj, dla mnie taki temat to jakby zbeszczeszczenie ich pamieci, naruszenie tego spokoju a przy okazji rozdrapywanie bolesnych ran.
Ale szanuje decyzje KITY. Widocznie ona ma calkowicie inny poglad na to niz ja, ale ok, ma prawo.
Jednak sumienie nie pozwala mi w tym konkursie glosowac, tak wiec w tej edycji bede tylko obserwatorem stojacym z boku.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw gru 13, 2012 11:39 Re: WYBORY MISS I MISTERA - NAJPIĘKNIEJSI ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Kociara82 pisze:dlatego za moich edycji nie byo takiego tematu przewodniego.
Ja uwazam, ze zmarlym nalezy sie szacunek i spokoj, dla mnie taki temat to jakby zbeszczeszczenie ich pamieci, naruszenie tego spokoju a przy okazji rozdrapywanie bolesnych ran.
Ale szanuje decyzje KITY. Widocznie ona ma calkowicie inny poglad na to niz ja, ale ok, ma prawo.
Jednak sumienie nie pozwala mi w tym konkursie glosowac, tak wiec w tej edycji bede tylko obserwatorem stojacym z boku.

tez miałam mieszane uczucia....sama zgłosiłam bliskie mi kociaki , których śmierc bardzo przeżyłam ...nie po to zeby zdobyc nagrode i je wyróznic...po to by chociaz po smierci pamiętano o nich...cały czas pamiętam...byc moze chciałbym sie z tym z kims podzielic:(.....bo były niczyje , przez malutka chwilke tylko kochane...

moim zdaniem ten wątek nie powinien byc wyscigiem kto jest najpiekniejszy...bo one wszystkie sa piekne...nie powinno byc glosowania ...nagrody powinny byc przekazane na bazarek dla na prawde potrzebujących....nie powinno byc miejsc...one wszyskie[*] sa na piedestale....na miejscu pierwszym
wazne ,żeby tu były poprostu...zdjecie...krótki opis...wyraz naszej pamieci...bez hałasu....szaleństwa...rozgłosu...przepychanek...głósowania...kto lepszy...ładniejszy...
moze taka forma w spokojny sposób byłaby naszym wyrazem ze chcemy sie pamiecią o nich z kim podzielic....
przykre będzie jak któres kociaki [*] nie zajma zadnego miejsca ....
Basiu moze niech ta stronka bedzie zatem formą pamieci , albumu o naszych ukochanych ,kóre odeszły...zeby nie ranic czyis odczuc a nie formą bazarku ,ktory mi sie kojarzy raczej z czyms radosnym...
Ostatnio edytowano Czw gru 13, 2012 13:53 przez agula76, łącznie edytowano 1 raz
agula76

Post » Czw gru 13, 2012 12:14 Re: WYBORY MISS I MISTERA - NAJPIĘKNIEJSI ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Kochani.
Rozumie Wasze uczucia, emocje i wątpliwości...
Nie chciałam zrobić nikomu przykrości.
Konkurs ma na celu upamiętnienie tych, którzy brykają za Tęczowym Mostem.
Nie zwrócimy im już życia, a dochód z bazarku może pomóc innym potrzebującym.

Oczywiście, byłam przygotowana na różne komentarze, jednak decyzji nie zmienię.

Konkurs trwa i jest upamiętnieniem naszych Kociastych.
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Czw gru 13, 2012 13:48 Re: WYBORY MISS I MISTERA - NAJPIĘKNIEJSI ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Na razie zaznaczę ... mam kogo zgłosić ... ale nie wiem, czy potrafię ...to ciągle tak boli ... :cry:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Czw gru 13, 2012 18:34 Re: WYBORY MISS I MISTERA - NAJPIĘKNIEJSI ZA TĘCZOWYM MOSTEM

moich uczuc nie urazilas, nie to mialam na mysli. Tylko poprostu tak juz jest, ze to wywoluje wspomnienia, a to potrafi bolec.

Kociara82

Post » Czw gru 13, 2012 18:48 Re: WYBORY MISS I MISTERA - NAJPIĘKNIEJSI ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Dla mnie ten konkurs jest po to by pamiętać, to tak jakbym nie wspominała mojej zmarłej rodziny ...boli i boleć będzie. Każdy jednak ma swoje odczucia w tych sprawach, i należy je uszanować.
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Czw gru 13, 2012 19:08 Re: WYBORY MISS I MISTERA - NAJPIĘKNIEJSI ZA TĘCZOWYM MOSTEM

To może nie robić w tym miesiącu wyborów ( głosowania), tylko umieszczenie zdjęcia i krótkiego wspomnienia = wpłata 5 zł.
Wtedy będzie to wątek wspomnieniowy, a kasa i tak będzie.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Czw gru 13, 2012 20:23 Re: WYBORY MISS I MISTERA - NAJPIĘKNIEJSI ZA TĘCZOWYM MOSTEM

EVA2406 dobra mysl :)
tez uwazam, ze wszystkie mruczki za TM sa najpiekniejsze na swiecie i kazdy powinien 1 miejsce zdobyc.
Ja np proponuje by sume zebranych pieniedzy przeznaczyc np na fundusz immunologiczny lub fundusz onkologiczny... nie wiem, czy sa jeszcze jakies inne fundusze na miau. Byla kiedys kasa kastracyjna, nie wiem czy jest jeszcze... Te fundusze jak i kasa kastracyjna to poniekad forma ratowania zycia kociego, by za szybko kotu nie pozwolic odejsc za TM.
Wiec moze zamiast wyznaczania w tej edycji beneficjenta zrobic w ten sposob?

Kociara82

Post » Czw gru 13, 2012 21:25 Re: WYBORY MISS I MISTERA - NAJPIĘKNIEJSI ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Kociara82 pisze:EVA2406 dobra mysl :)
tez uwazam, ze wszystkie mruczki za TM sa najpiekniejsze na swiecie i kazdy powinien 1 miejsce zdobyc.
Ja np proponuje by sume zebranych pieniedzy przeznaczyc np na fundusz immunologiczny lub fundusz onkologiczny... nie wiem, czy sa jeszcze jakies inne fundusze na miau. Byla kiedys kasa kastracyjna, nie wiem czy jest jeszcze... Te fundusze jak i kasa kastracyjna to poniekad forma ratowania zycia kociego, by za szybko kotu nie pozwolic odejsc za TM.
Wiec moze zamiast wyznaczania w tej edycji beneficjenta zrobic w ten sposob?

:ok:
Jestem jak najbardziej ZA.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw gru 13, 2012 21:27 Re: WYBORY MISS I MISTERA - NAJPIĘKNIEJSI ZA TĘCZOWYM MOSTEM

A może pozwólmy decydować Gospodyni wątku...
Przyznam, że nie widzę niczego niewłaściwego w tym, że nasi kochani biorą udział w wyborach nawet jeżeli są w innym świecie, w innej przestrzeni.... przecież ciągle są z nami
Śmierć jest tylko przejściem w inny wymiar, bardzo ciężkim dla tych co zostają TU, ale jednocześnie jest jedyną pewną rzeczą w życiu każdego z nas... Ja nie chciałabym, żeby po śmierci traktowano mnie inaczej niż teraz... przecież ciągle będę przy istotach, które kocham i chciałabym móc się z nimi śmiać i bawić... a to, że będę pod inną postacią....
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw gru 13, 2012 22:20 Re: WYBORY MISS I MISTERA - NAJPIĘKNIEJSI ZA TĘCZOWYM MOSTEM

kazdy ma prawo miec inne zdanie w tej kwestii. Ja szanuje kazda opinie, nawet najbardziej przeciwstawna do mojej.
Co do wyboru beneficjenta-ja tylko dalam propozycje.

Kociara82

Post » Czw gru 13, 2012 22:40 Re: WYBORY MISS I MISTERA - NAJPIĘKNIEJSI ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Dziękuję za Wasze opinie :D są dla mnie cenne, wiele uczą - w końcu to mój pierwszy konkurs :oops:

Rozumie, że dla każdego z nas tematyka konkursu budzi różne emocje i dla mnie jest to ludzkie i piękne :)

Piękne jest to, że tęsknimy za tymi, których nie ma.
Piękne jest, że myśl o utraconym kocie porusza serce a po policzku płynie łza.
Piękne jest to, że porusza nas historia o porzuconym kocie.
Piękne jest, że robimy zbiórki na długi u weta.

Więc dlaczego ten konkurs nie może być piękny?

Przecież te kociaste są z nami, tylko ich dusze hasają sobie poza futrem.

Na pewno pieniążki zebrane z konkursu pomogą Kociastym :kotek:
a co do szczegółów, hm... mamy jeszcze chwilę :wink:
Obrazek Obrazek

KITA - RZESZÓW

Post » Wto gru 18, 2012 9:51 NAJPIĘKNIEJSI ZA TĘCZOWYM MOSTEM-ZMIANA ZASAD STR. 3

W związku z tym, że tematyka konkursu budziła wiele emocji postanowiłam zmienić zasady:

1. NIE WYBIERAMY NAJPIĘKNIEJSZEGO KOTA - TYLKO ZAMIESZCZAMY FOTKI TYCH,
KTÓRYCH NIE MA JUŻ Z NAMI.
CENA JEDNEJ FOTKI - 5ZŁ

2. W TEJ EDYCJI NIE BĘDZIE MIEJSC - WSZYSTKIE SĄ NAJPIĘKNIEJSZE :1luvu:

3. KAŻDA OSOBA, KTÓRA ZGŁOSI SWOJEGO KOCIAKA, PODAJE RÓWNIEŻ BENEFICJENTA.

CZEKAM NA FOTKI DO 23 GRUDNIA :1luvu:
Ostatnio edytowano Śro gru 19, 2012 14:38 przez KITA - RZESZÓW, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

KITA - RZESZÓW

[poprzednia][następna]