OTW7-Żuk[*]Dziki dzik-może Piotruś? Zuzinka w DS:))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 12, 2012 19:34 Re: OTW7-Żuk[*]Kotka na mrozie s.100!Robaczek w DS :)

Asiu, fanty sa u mnie od tygodnia, dobrze im się wiedzie :P Jutro wystawiam, przepraszam.

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Śro gru 12, 2012 23:03 Re: OTW7-Żuk[*]Kotka na mrozie s.100!Robaczek w DS :)

Za domek Robaczka :ok: :ok: :ok: Malutki jest prześliczny :D Pozostałe Maluszki i Wszystkich :ok: :ok: :ok:
Wszystko widzę ale ukradkiem :oops:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw gru 13, 2012 8:09 Re: OTW7-Żuk[*]Kotka na mrozie s.100!Robaczek w DS :)

Żwirek wczorja po raz pierwszy zafasowal mi się na kolana.Wróciłam uchetana z pracy o 20 do domku i usadziłam tyłek w fotelu bezmyślnie gapiąc się.A on delikatnie i niesmiało wlazł i zaczął mruczeć. Dopiero powrót TZ a właściwie jego walenie torbami kota spłoszyło.Ciekawe czy to incydent czy reguła już bedzie. Potem Szycha uwalił się na mnie kategorycznie upominając sie o głaski. Jak nie robiłam tego to sama sobie rękę zębami zabierała. A potem czarną noca na granicy snu mojego i Szychy zadzwonił telefon.Pani grzecznie przedstawiła się i chciała o kotach pogadac.O tych gdzie piszę,że dowieziemy.Zapierała sie,że imion na pewno nie było w ogłoszeniu ,nie było opisu i innych drobnostek jakże nieistotnych.Ale dowiezienie mile widziane i już jutro może być. Coraz częściej ludzie dzwonią o późnych porach i nawet nie wiedzą o jakim kocie mówią.Słowa "pani ja z setkę ogłoszeń spisałam/spisałem i nie muszę pamiętać o jakiego kota chodzi " jest standartem.

A poetm w noc czarniejszą jeszcze bardziej dziecię rabanu narobiło pt gdzie Masza Masza znikła. Przejrzane zakamarki zostały, kicianie całej rodziny musiało pobudzić mnie śpiące osiedle, darcie sie na palaczy co wychodzą i pod nogi nie patrzą pobudziło tych bardziej śpiących, tuptanie po schodach i przeszukiwanie półpięter przeszło (o dziwo) bez echa w bloku, Danka podreptała nawet do piwnicy...NIE MA!!!
A ona spała sobie w koszyczku zamykanym ,tak w kąt wciśnięta,że nie było na rudym rudego znać. Ulga wielka. Ale zaraz przyszła myśl podejrzliwa, dlaczego taka spokojne? Chora?

Dziś przylazł nowy kot na karmienie.Czarny, dorosły. Nie chciał nerek ale suche spałaszował.Nie mógł się doczekać aż woda wystygnie. Moje rozbisurmanione nie do końca z dania szczęśliwe były.Za dużo puszki było :mrgreen:
Muszą go znać bo normalnie zareagowały.

Ruda dziewunia z posesji ma za soba pierwszego baranka.Dostało mi się w pochyloną nad michą brodę. Komu kota?KOMU!!!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw gru 13, 2012 8:17 Re: OTW7-Żuk[*]Kotka na mrozie s.100!Robaczek w DS :)

U Hani i Janusza odszedł Kołeczek.
Tak dzielnie walczył.
Bardzo Was mocno przytulam.

Kołeczku, brykaj z naszymi kotami za TM
[*]

Gdy Kot swe oczy zamyka
Pamiętaj ,że On nie znika
Tylko Ziemię opuszcza
Idąc za Most Tęczowy
Niesie w sercu wspomnienie
Dotyku Twego delikatnego
Posłanka domem pachnącego

Idzie po Moście Tęczowym
Łzami żalu zroszonym
Wspominając jak Go tuliłaś
Jak o Niego walczyłaś
Poszedł w swą ostatnią drogę
Otulony miłością złocistą
Wciąż odwracając głowę

Pozwól sercu Mu odejść
Uwolnij od żalu swego
On poszedł pierwszy
Ty dołączysz do Niego
Szczęśliwy dzień nastanie
Przyjdzie czas na Ciebie
Spotkacie się rozradowani

Już razem!
W kocim niebie!
Obrazek

ASK@

Post » Czw gru 13, 2012 13:45 Re: OTW7-Żuk[*]Kotka na mrozie s.100!Robaczek w DS :)

Jutro wieczorem będę wiedzieć, czy jest DT dla kici. Muszę z człowiekiem pogadać "twarzą w twarz", bo jest zielony jak na razie ale chciałby pomóc. Więc proszę o :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw gru 13, 2012 15:24 Re: OTW7-Żuk[*]Kotka na mrozie s.100!Robaczek w DS :)

Są kciuczki :ok: :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw gru 13, 2012 15:29 Re: OTW7-Żuk[*]Kotka na mrozie s.100!Robaczek w DS :)

Alienor pisze:Jutro wieczorem będę wiedzieć, czy jest DT dla kici. Muszę z człowiekiem pogadać "twarzą w twarz", bo jest zielony jak na razie ale chciałby pomóc. Więc proszę o :ok: :ok: :ok:

Dzięki wielkie.
To kocia "nie obrobiona" więc trudno więcej coś o niej powiedzieć.Kuweta, integracja, jedzenie...Trzeba zaszczepić, odrobaczyć,moze sterylka...Pogadaj niczego niekryjąc. Jakby co to dzwońcie-może sam będzie chciał pogadać.
Obrazek

ASK@

Post » Czw gru 13, 2012 15:38 Re: OTW7-Żuk[*]Kotka na mrozie s.100!Robaczek w DS :)

Pogadał z dziewczyną - ona kociara - więc tak, chcą ale dopiero po Nowym Roku bo wyjeżdżają (jak sądzę). Mają jednego współlokatora, biologa, który się godzi na zwierzę w domu i na pomoc przy nim. Przykro mi, ze wyszło "na dwoje babka wróżyła" :( .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Czw gru 13, 2012 19:12 Re: OTW7-Żuk[*]Kotka na mrozie s.100!Robaczek w DS :)

Miś znów ma gorączkę.Co jest do cholery :roll: .Ręce opadają.Rano żywczyk wieczorem mało żywczyk.
Szlag!Jutro wet.

Alienor dzięki.Nie wiem co zrobię z kotem bo u mnie choroby i kotów dostatek. Dwucyfrowa liczba zwierza powala.Nie mam już gdzie izolować bo zamknięcie jednego pomieszczenia odbije się na reszcie.Nie mogą funkcjonować w pokoju i przedpokoju. Znaczy sie mogą.Olewając totalnie wszystko i zarażając się od siebie.Do NR jeszcze wiele dni. Niech dadzą jednak znać jak się wywczasuję.Dzięki raz jeszcze.

Iwonko, Agnesko dziękujemy :1luvu:
Strasznie nawet dziękujemy :1luvu:

Idę karmić Misia .Maszka ma wypchany odbycik,Pewnie znów sie zapchała.Takie maleńtasy powinny być u siebie a nie w kocińcu.
Obrazek

ASK@

Post » Pt gru 14, 2012 8:00 Re: OTW7-Żuk[*]Kotka na mrozie s.100!Robaczek w DS :)

Zimno.Paniusia czyli ja, wybrała się dziś bez rękawiczek i czapki.Ależ zmarzłam.Posesjowa jest. Tuli się i mizia.Jednak pod byle "pretekstem" spierdziela przez dziurę.Głodna była.
Na kotłowni nowy duży czarny już jest regularnie.Dziś dostałam wieści,że w tygodniu zgarnięto na kotłowni wychudzonego, chorego malca w wieku Szyszki.Wszystko wskazuje,że brat.Miziak straszny. Bałam się ,że mała ma rodzeństwo ale nic nie wychodziło.Budki też były puste.

Wiekszość mojego poranka to dopasanie Misia i Maszeńki. Oraz łapanki tabletkowe reszty stada.
Upojnie zaczynamy dzień wspólnymi przebieżkami , moim podlizywaniem się i ogólnym fuczeniem stada.Popłoch totalny.

Mam wrażenie,że na odmianę Masza dziś gorzej zaflukana. Ona zostaje przy juniorkach wh.Mały z całego zestawu podanych dań rzucił się na gerberka. A juz patrzeć na niego nie chciał.
Obrazek

ASK@

Post » Pt gru 14, 2012 9:43 Re: OTW7-Żuk[*]Kotka na mrozie s.100!Robaczek w DS :)

Och Asiu, zdrowia dla maluszków Ci życzę z całych sił :!:
Niechże wreszcie się wszystko wyprostuje.

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pt gru 14, 2012 20:13 Re: OTW7-Żuk[*]Kotka na mrozie s.100!Robaczek w DS :)

Hania66 pisze:Och Asiu, zdrowia dla maluszków Ci życzę z całych sił :!:
Niechże wreszcie się wszystko wyprostuje.

tak samo :ok: :ok: :ok:
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Pt gru 14, 2012 20:17 Re: OTW7-Żuk[*]Kotka na mrozie s.100!Robaczek w DS :)

Powiedziałabym: czy wszystko dobrze wieczorkiem, ale wiem, że kotki wybierają nocki, niedziele i święta, by się "produkować" zdrowotnie :mrgreen:

Alienor

Post » Pt gru 14, 2012 20:32 Re: OTW7-Żuk[*]Kotka na mrozie s.100!Robaczek w DS :)

Nie wiem czy dobrze. Masza kicha,Miś bez zmian.Ustaliliśmy z wetem strategię i będziemy sie trzymać jej.Chyba.Mam pozwolenie dzwonienia o każdej porze. Wolał mi p.Wojtek chyba go udzielić by na jego wyszło.Wie,że i tak zadzwonię.
Żwir zaczął kichać i Szyszka...Zakichana rzeczywistość.

Malce okupują kaloryfer.Zuza mnie.I Żwir z Szychą+Lucek.Sama jestem zdziwiona,że wszystkie pomieściły się.Może pora na odchudzanie :roll:
Obrazek

ASK@

Post » Sob gru 15, 2012 7:11 Re: OTW7-Żuk[*]Kotka na mrozie s.100!Robaczek w DS :)

Maluszki się dziś rozbuchały chorobowo.Widać,że gorzej.Oczy, nosy...Martwi mnie Miś bardzo. Jedno oczko jakieś bez połysku jest.Dziś zauważyłam. On, co tak dobrze się trzymał teraz nie może się pozbierać.Będę dzwonić.
Koty kichają.

Dziś ciężki dzień i bardzo zalatany.Wcześnie się zaczął.
Nowa czarna kotłowniana to chyba dziewczyna. Nie wychodzi zza parkanu ale dziś łapę wsadziłam i nie ma nic pod ogonkiem.Boję się,że domowa. Bo jakoś obruszona nie była. Może to mama dzieciaków. :roll:

Nie będę kryć i owijać w bawełnę .Nie mam co liczyć na DT dla rudej posesjowej. A jest zimno. Coraz zimniej. Dziś marznący deszcz wali ze wszystkich stron.
Kot śpi z Danką w łóżku od dzisiejszego ranka. Mruczy, tuli się i wywala brzuch.Taki dziki dzik z niej.
TZ jeszcze nie wie.Obudzi sie a tu...Mikołaj kota przytargał. :mrgreen: Wczesna gwiazdka dla wyjątkowo grzecznych lub...mądrych inaczej :roll:

Nie jest fajnie i nie będzie. Mam nadzieję,że nic nie załapie.Albo odwrotnie.Pokój jest zablokowany i już po powrocie ze sklepu sprzątać musiałam. Głupich nie sieją.Sama się wepchałm w ten interes.

Iwonko, dzięki za uodparniacze.W tej chwili wszystkie je dostają.

Taka jestem zła na siebie,ze tej babie podejść się dałam z maleńtasami.Tak pięknie wyglądało, był kontakt. Nie szczepiłabym je tak wcześnie nie mając widoku na dom.Osłabiłam je, potem doszło odrobaczenie i teraz jest jak jest. Oko Misia mnie załamało.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]