Milusia wreszcie w swoim domku na Śląsku:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 11, 2012 9:07 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

lula11 pisze:No właśnie nie, dt poczuł się urażony po zapoznaniu się z opiniami na wątku. Dostałam informację, że jeżeli TOZ Szczecin zgodzi się na wywiezienie kotki pod Katowice to dt ją wyda.

O każdym DT można wiele dobrego i wiele nie dobrego powiedzieć. Kwestia spojrzenia na całość osób postronnych. W tym wypadku DT nie powinien patrzeć na siebie tylko na dobro kota. Niech się obrazi na nas, na całe miau ale kot jest tutaj najważniejszy.
DT nie wpisał się i nie sprostował "złych" opinii o sobie. Nie zaprzeczył temu,że mała jest w mróz na podwórku Oraz temu,że od dawna w domu nie jest trzymana. Jakie miał powody to już on wie.Ale teraz ich zdanie i osobiste odczucia nie powinny mieć wpływu na decyzją jak najlepszą dla kota. Jest dom oferujący ciepło , miłość i warunki domowe. Jest dom chcący zaryzykować z "konfliktowym" kotem. Osobiście mając nawet wielkie pretensje patrzyłabym przede wszystkim na dobro kota i na to co ja mogę mu zapewnić .Jaką przyszłość mu zgotuję. Moje odczucia nigdy nie miały wpływu na decyzję gdzie dobro stworzenia jest najważniejsze. Potem mogę nie odzywać się do całego swiata.
Apeluję i proszę DT o rozważne rozpatrzenie swoich decyzji i spojrzenie na kota pod kątem gdzie będzie miał lepiej.Niech złość i uraza nie przysłoni jego dobra.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Wto gru 11, 2012 9:17 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

Ale Milusia ma pakiet ogłoszeń, bo ankacom wykupiła jej u catangel i myślę na na tamtym portalu tez jest
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Wto gru 11, 2012 10:05 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

A ile osób zdecyduje się wziąć kota z budy na podwórku? W dodatku agresywnego.Normalny DT to jej szansa.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto gru 11, 2012 10:39 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

No przecież Szczeciński TOZ z pewnością się zgodzi na zawiezienie kotki.
Przecież To Towarzystwo OCHRONY Zwierząt, a nie towarzystwo trzymania kotów po budach.
Kotka JUŻ powinna być wydana i wieziona, dla jej dobra :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto gru 11, 2012 11:55 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

ASK@ pisze:
lula11 pisze:No właśnie nie, dt poczuł się urażony po zapoznaniu się z opiniami na wątku. Dostałam informację, że jeżeli TOZ Szczecin zgodzi się na wywiezienie kotki pod Katowice to dt ją wyda.

O każdym DT można wiele dobrego i wiele nie dobrego powiedzieć. Kwestia spojrzenia na całość osób postronnych. W tym wypadku DT nie powinien patrzeć na siebie tylko na dobro kota. Niech się obrazi na nas, na całe miau ale kot jest tutaj najważniejszy.
DT nie wpisał się i nie sprostował "złych" opinii o sobie. Nie zaprzeczył temu,że mała jest w mróz na podwórku Oraz temu,że od dawna w domu nie jest trzymana. Jakie miał powody to już on wie.Ale teraz ich zdanie i osobiste odczucia nie powinny mieć wpływu na decyzją jak najlepszą dla kota. Jest dom oferujący ciepło , miłość i warunki domowe. Jest dom chcący zaryzykować z "konfliktowym" kotem. Osobiście mając nawet wielkie pretensje patrzyłabym przede wszystkim na dobro kota i na to co ja mogę mu zapewnić .Jaką przyszłość mu zgotuję. Moje odczucia nigdy nie miały wpływu na decyzję gdzie dobro stworzenia jest najważniejsze. Potem mogę nie odzywać się do całego swiata.
Apeluję i proszę DT o rozważne rozpatrzenie swoich decyzji i spojrzenie na kota pod kątem gdzie będzie miał lepiej.Niech złość i uraza nie przysłoni jego dobra.

:ok:
Ostatnio edytowano Śro gru 12, 2012 12:30 przez anusia27, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Asia 1.02.2010 (*)- śpij malutka:( Zawsze będziemy o Tobie pamiętać.
Obrazek Gosiek i Szarcia.Obrazek ZAPRASZAMY

anusia27

Od: Pt kwi 02, 2010 10:35

Post » Wto gru 11, 2012 13:17 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

Chciałam sprostować to issey32 zrobiła pakiet ogłoszeń dla Milusi i to za darmo :)
Przepraszam za omyłkę
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Post » Wto gru 11, 2012 13:44 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

Kotka Milusia przebywa tymczasowo u mnie, jako kot pod opieką TOZ Szczecin. Decyzja o wydaniu kotki do innego DT nie należy zatem tylko do mnie. Jeśli dostanę zgodę, nie widzę przeciwwskazań, aby kotka jechała.
Decyzja o zamieszkaniu kotki w warunkach przydomowych wynikała z jej braku tolerancji dla innych kotów przebywających w DT. W międzyczasie mogłam dzięki temu udzielić schronienia kilku innym kotom, w tym potrzebującym izolacji z powodu okresu rekonwalescencji po operacjach oraz kociętom.
Milusia radzi sobie dobrze, nie zaprzyjaźniła się z pozostałymi kotami mieszkającymi w ogrodzie, czasem toczy walki, nie daje sobie w kaszę dmuchać. Mają do dyspozycji budkę ocieplaną styriopianem oraz murowaną piwniczkę 9m2, gdzie podłoga jest wyłożona kołdrami, są boksy drewniane na podwyższeniu, z materacami gąbkowymi i kołdrami oraz "kocie" okienko wejściowe (drzwi są otwierane tylko w celu wniesienia karmy i sprzątnięcia, potem zamykane, aby nie wiało). Warunki trudne, ale do zaakceptowania.
Owszem, czuję się dotknięta opiniami, że jestem "DT bez serca", "coś z DT nie tak", "kotka jest u mnie zagrożona", a moje postępowanie to "bestialstwo". Trudno jest się bronić przed podobnymi stwierdzeniami.
mimbla64 pisze o kocie, który jest bardzo podobny w swoim zachowaniu do Milusi. Faktycznie w mojej ocenie kotka jest specyficzna i potrzebuje doświadczonego opiekuna, którego nie zrazi jej nieprzewidywalność oraz stanowczy charakter. Dlatego nie wydałam kotki dotychczasowym zainteresowanym, którzy mieli albo małe dzieci, albo szukali kotki "nakolankowej". Szukałam domu wychodzącego, bo Milusia świetnie sobie radzi w takich warunkach, gdzie kotka miałaby swobodę i święty spokój, a takich chętnych pani Lucyna nie znalazła.

DT Milusia

Od: Wto gru 11, 2012 13:21

Post » Wto gru 11, 2012 16:18 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

Chce dać Milusi szansę. Skoro lubi być niezależna, nikt nie będzie jej się narzucał. Może łatwiej będzie jej zaakceptować dwa koty, niż całe stado. Jeżeli nic nie da się zrobić i nie dogada się z moimi chłopakami, trudno, będzie miała swój kącik w domu, możliwość wyjścia na dwór. Ja w nią wierzę. Kiedy będzie w domu jest szansa na spróbowanie kocich feromonów, kropli Baha czy innych rozwiązań. Zrobię wszystko by Milusia zechciała mieszkać z ludźmi. Absolutnie nie chcę oceniać obecnego Dt, inaczej mieć jednego kota, a inaczej całą gromadkę pod opieką.

Czyli rozumiem, że powinnam się skontaktować z TOZem? Ktoś mógłby pomóc w tej kwestii?
edit: W sensie, czy do jakiejś konkretnej osoby mam się odezwać? Czy dzwonić na ogólny numer, mailować? może ktoś się lepiej orientuje.

Alyss

Od: Czw wrz 06, 2012 19:01

Post » Wto gru 11, 2012 19:09 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

Alyss jutro skontaktuję się z TOZ i dam Ci znać, jaka będzie decyzja. Cieszy mnie to ,że mimo wszystko chcesz Milusi dać szansę.
Kod:

lula11

Post » Wto gru 11, 2012 19:18 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

Zaglądam po cichutku i bardzo mocno trzymam kciuki, aby wszystko się udało :ok: :ok: :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto gru 11, 2012 19:45 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Wto gru 11, 2012 22:30 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Śro gru 12, 2012 10:21 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

Co do Milusi, to trzeba czekać na decyzję TOZ, bo sprawa trafiła do Zarządu, ale nie w sprawie przekazania kotki do nowego dt/ds , lecz złożenia skargi do miau.pl za szkalowanie dt na forum.
Kod:

lula11

Post » Śro gru 12, 2012 10:26 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

lula11 pisze:Co do Milusi, to trzeba czekać na decyzję TOZ, bo sprawa trafiła do Zarządu, ale nie w sprawie przekazania kotki do nowego dt/ds , lecz złożenia skargi do miau.pl za szkalowanie dt na forum.

8O
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro gru 12, 2012 10:47 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

No pewnie, nie ma to jak załatwiać sprawy ludzkie kosztem kota :(

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

[poprzednia][następna]