Część XI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 11, 2012 9:35 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

hmmm sova.. my łapaliśmy ostatnimi czasy takim specjalnym perełkowym żwirkiem. Kot czuje to jako żwir pod łapkami, ale on nie zasysa moczu, więc wszystko w kuwecie pływa i można do pojemniczka zgarnąć. Niektórzy tez robią tak jak u człowieków ;) Choć zależnie od kota, łapanie do pojemniczka może to być kiepska metoda hehe No i w sumie do analizy do weta by się przydało zanieść, czy coś nie jest nie tak z nerkami. Wet prawdopodobnie też będzie wiedział, gdzie takie perełki można zakupić (niestety nie wiem)... dziewczyny?

Diuna :1luvu:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Wto gru 11, 2012 9:40 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

LadyStardust pisze:hmmm sova.. my łapaliśmy ostatnimi czasy takim specjalnym perełkowym żwirkiem. Kot czuje to jako żwir pod łapkami, ale on nie zasysa moczu, więc wszystko w kuwecie pływa i można do pojemniczka zgarnąć. Niektórzy tez robią tak jak u człowieków ;) Choć zależnie od kota, łapanie do pojemniczka może to być kiepska metoda hehe No i w sumie do analizy do weta by się przydało zanieść, czy coś nie jest nie tak z nerkami. Wet prawdopodobnie też będzie wiedział, gdzie takie perełki można zakupić (niestety nie wiem)... dziewczyny?

Diuna :1luvu:

tez nie wiem skad ten zwir. ja lapalam dwoma sposobami- albo na wyparzona, czysta kuwete, albo wyparzona chochla w sreberku- jak kot podchodzi do kuwety siu- to sie lapie do chochli :mrgreen:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Wto gru 11, 2012 10:05 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

napisałam już ze złapane. sposobem " na chochle "

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Wto gru 11, 2012 10:17 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Oj, mam nadzieję, że to jakiś chwilowy stan zapalny, a nie struwity... Może się przeziębił gdzieś na parapecie? :ok: :ok: :ok: za Amika.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Wto gru 11, 2012 10:35 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

filcowasova pisze:napisałam już ze złapane. sposobem " na chochle "

Tak widziałam, mimo to posłałam post, bo miło by było wiedzieć, gdzie się można zaopatrzyć w perełki :) Ktokolwiek widział ktokolwiek wie :mrgreen:

LadyStardust

Post » Wto gru 11, 2012 10:39 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Obrazek

Axa76

Post » Wto gru 11, 2012 11:05 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

wróciliśmy, Amikowski ma ponoc zapalenie pęcherza. badanie siuśków zrobione ( pani się pytała jak mi się to udało:) pochwaliłąm sprytne koleżanki:) 2 zastrzyki dostał jutro kolejny i zobaczymy co dalej. dziekuję za rady. ( szcefgólnie wiiiii:)

filcowasova

Post » Wto gru 11, 2012 11:08 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Oooo nom, czyli spokojnie można zamówić, albo pewno niektóre zoologiczne by miały. Przydało by się zamówić jedną sztukę, bo chyba już nic nie ma...

Kciuki za Amikowskiego :ok:

LadyStardust

Post » Wto gru 11, 2012 11:14 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

mam nadzieję , że będzie dobrze. szczescie w nieszczesciu ze to się dziś stało kiedy jestm w domu na L$ ostyatni dzień, bo tak to bym nie zauważyła rano na pewno

filcowasova

Post » Wto gru 11, 2012 11:19 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

LadyStardust pisze:

Oooo nom, czyli spokojnie można zamówić, albo pewno niektóre zoologiczne by miały. Przydało by się zamówić jedną sztukę, bo chyba już nic nie ma...

Może trzeba w zoologicznym poprosić, żeby sprowadzili? Taniej wyjdzie chyba niż płacenie za paczkę.

Mam nadzieję, że Amikowski szybko dojdzie do siebie :) :ok:
Obrazek

Axa76

Post » Wto gru 11, 2012 11:20 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

w zoologicznym na zagórzu w leclerku nie mają na pewno, rano dzwoniłam zanim chochla poszła w ruch :mrgreen:

filcowasova

Post » Wto gru 11, 2012 12:42 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Na szczęście są takie osoby jak Ja i nie ma problemu by perełki były :mrgreen:
Aczkolwiek wydaje mi się że powinny być 2 opakowania. Chciałam zastrzec że nie są jednorazowego użytku. Mam nadzieję że nie zostały wyrzucone. Jeśli dobrze pamiętam to kosztowały 25 zł paczuszka. Po pobraniu moczu należy je wyparzyć i basta do następnego badania.
MIKUŚ

Post » Wto gru 11, 2012 18:45 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Koty odebrane z kastracji i dowiezione na kociarnię .Oba w dość dobrym stannie .Rudi juz mruczal ,a Browar na wszystko fuczał:/

Kciuki za Amika :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto gru 11, 2012 22:43 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Ziń Dybry... przepraszam że ja znowu po 2 dyżurach odpadłam ale powiem Wam że mam jakąś masakrę z brakiem czasu, praca- szkoła, praca-szkoła i tak wkoło jeszcze się sesja zaczęła i mam przerąbane.. więc z dyżurami na razie odpadam ale chciałam powiedzieć że strona się robi... niestety będziemy mieć nowy adres prawdopodobnie kocia-przystan.pl ale jak uda nam się skontaktować w właścielem serwera obecnego może ustawić przekierowanie, wszystko pochytałam za serwer sama zapłacę.

Natomiast prośba jest inna, potrzebujemy na stronę główną profesjonalnego zdjęcia, nie takie które mamy w galerii, pytanie czy jest ktoś w stanie coś mi przesłać?

Jak tak wyślijcie @ martasosnowiec@gmail.com dodam że oczywiście prawa autorskie muszą być Wasze by kolega nie miał problemów.
"Na zaufanie kota trzeba sobie zasłużyć"

Marcisz

Od: Wto lip 24, 2012 19:47

[poprzednia][następna]