Maluszek wyrzucony na mróz szuka DS !!! (od strony 39)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 09, 2012 23:35 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

Mam informację o Pingwinku z czwórki rodzeństwa... byłam u Pana który go przygarnął i kotek ma się dobrze, jak przyszłam to wylegiwał się na kanapie :1luvu: i ma nowe imię, mianowice "MAURYCY" :)

ewik85

Od: Śro kwi 18, 2012 7:50

Post » Pon gru 10, 2012 13:40 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

ewik85 pisze:Mam informację o Pingwinku z czwórki rodzeństwa... byłam u Pana który go przygarnął i kotek ma się dobrze, jak przyszłam to wylegiwał się na kanapie :1luvu: i ma nowe imię, mianowice "MAURYCY" :)

Super wieści, cieszę się że Pingwinkowi tak dobrze w nowym domku. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: . Dla przypomnienia, a to Pingwinek w DT. Obrazek
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon gru 10, 2012 13:46 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

ewik85 pisze:Jutro już pojedziemy do weta to zobaczymy co powie - mam nadzieje, że będzie zdrowa :) No "Luna" będzie do niej pasować :1luvu: widzę, że się zaklimatyzowała w koszyczku :)

Lunka czuje się już coraz pewniej, jak wchodzę do jej pokoiku, to już się nie chowa. Ma apetyt i dużo pije to dobry znak. Jeszcze wet i będzie zdrowa. Potem będziemy ja ogłaszać. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Pon gru 10, 2012 20:53 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

Luna lekarstwo zjadła, bardzo smakuje jej ta karma Ewik, zjadła ze smakiem. Teraz już z każdym dniem powinno być lepiej. Moje kotunie zaciekawione co w domku się dzieje, mała miauczała co chwilkę, nosiłam ją w kocyku jak schła jej umyta pupka. Już da się głaskać, mnie się nie boi. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Pon gru 10, 2012 20:56 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

Ale to na pewno Luna, a nie Lun :)

Fainie, że tak ładnie wszystko się układa :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Wto gru 11, 2012 8:09 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

olafen pisze:Ale to na pewno Luna, a nie Lun :)

Fainie, że tak ładnie wszystko się układa :)

Według mojej opinii i oględzin pod ogonkiem to koteczka. Wet określił, że ma nie więcej jak 5 lub 5,5 miesiąca. Jest wyjątkowo przeziębiona, wczoraj jak byłyśmy z Ewik u weta to wcześniej chyba ze strachu zrobiła kupala. Dopiero w domu umyłam jej pubkę, więc miałam okazję wszystko tam pod ogonkiem wymacać. Chyba, że póżniej tak jak u Mambo pokażą się te jajeczne kuleczki.
Nawet tak jak siedziała na mrozie łapkami na ziemi to ma chyba też trochę odmrożone łapki, ale biedactwo się tam nacierpiało. Całe szczęście, że Ewik załatwiła tę klatkę i chociaż w ostatnim dniu do niej weszła. Teraz już zapewne Luneczka by nie żyła. Jest taka delikatna i chuda, ale ważne jest, że je i pije z dużym apetytem chociaż ciężko jej przełykać. :roll:
Obrazek

jasia0245

Post » Wto gru 11, 2012 8:58 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

Jak dała sobie umyć pupkę i pozwala się nosić w kocyku to już jest postęp :ok: dobrze, że zjadła tabletkę :) zuch kotunia :1luvu: jak się uda to niech jej Pani zrobi zdjęcie pod ogonkiem to ocenimy czy to on czy ona :)

ewik85

Post » Wto gru 11, 2012 18:21 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

ewik85 pisze:Jak dała sobie umyć pupkę i pozwala się nosić w kocyku to już jest postęp :ok: dobrze, że zjadła tabletkę :) zuch kotunia :1luvu: jak się uda to niech jej Pani zrobi zdjęcie pod ogonkiem to ocenimy czy to on czy ona :)

Dopiero wróciłam. Zrobię pod ogonkiem i za ogonkiem. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Wto gru 11, 2012 19:40 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

No to czekamy na zdjęcia :) :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Śro gru 12, 2012 14:17 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

Lunka zaczęła dzisiaj czyścić futerko, to też dobry znak, że zdrowieje biedactwo. Dobry żółty proszek z antybiotykiem pan wet nam dał tylko za 5,- zł z wizytą, gdy usłyszał, że koteczka to znajdek. Nie boi się mnie, rozmawia ze mną tylko otwierając pyszczek bez głosu, wcześniej skrzeczała jak żabka. Sądzę, że jak przeziębienie będzie się cofać to i głos wróci. 09.12.br dałam jej 1 raz część tabletki na odrobaczanie, kiedy można jej dać po raz drugi? :roll: Nie bardzo wiem. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
A teraz kilka zdjęć Lunki z dnia dzisiejszego.
Obrazek Obrazek Obrazek Na forum miau. adopcje zamieściłam dzisiaj Lunki ogłoszenie. Jeszcze na zdjęciu gdzie ma być futerko białe jest szare, ale jak ją podleczę to kąpiel w szamponiku z kocimiętką. Będzie Lunka do adopcji przygotowana pachnąca. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Śro gru 12, 2012 14:21 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

Powtórne odrobaczenie po dwóch tygodniach.
Śliczna koteczka, wspaniale Jasiu że ją przygarnęłaś na DT :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro gru 12, 2012 16:23 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

Broszka pisze:Powtórne odrobaczenie po dwóch tygodniach.
Śliczna koteczka, wspaniale Jasiu że ją przygarnęłaś na DT :1luvu:

dzięki :lol:
Obrazek

jasia0245

Post » Czw gru 13, 2012 9:59 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

a ciekawe czy Kiciunia nocowała w tym domku, który jej zrobiłyśmy :) ja się rozchorowałam po wczorajszym ale było warto bo Kiciunia ma teraz kociakowe luksusy :ryk:

ewik85

Post » Czw gru 13, 2012 13:28 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

[quote="ewik85"]a ciekawe czy Kiciunia nocowała w tym domku, który jej zrobiłyśmy :) ja się rozchorowałam po wczorajszym ale było warto bo Kiciunia ma teraz kociakowe luksusy :ryk:[/quote

A co Ci dolega Ewik? :cry:
Byłam teraz u Kiciuni, jest ten pan bardzo przystępny, poprawiłam Kiciuni, tak opuściłam te kapy i z boczku ma wejście, tak aby jej na wprost nie wiało. Część rzeczy spod kożucha owieczki wyjęłam aby miała więcej miejsca, oraz tę kurteczkę puchową dałam na zewnątrz aby w środku jej wiatr nie hulał. Martwiłam się, że ma tam troszeczkę za ciasno i na nią może wiatr wiać. :roll:
Poprzednio jak była cała czwórka to futro sztuczne rozdzieliłam na pół i jedną część dałam dla Kiciuni, ale jednak tego futra nigdzie nie ma znowu " ktoś" je zabrał jak ten sweter z wełny owczej gruby. Ja nie mogę spokojnie spać a panowie sobie biorą to co przynoszę dla Kiciuni aby jej było ciepełko. Dzisiaj powiedziałam o tym futerko , że go nie ma a dałam specjalnie dla Kiciuni. Boję się aby nie zabrał jej znowu ktoś tej skórki owczej. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Czw gru 13, 2012 13:37 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

Coś mi Lunka podpada z tym grubym brzuszkiem, czy to możliwe aby koteczka w grudniu była w ciąży??
Może za dużo dostaje jeść, ale ona była taka chuda i wygłodniała, że chyba jej za dużo daję jeść. Wszystko zjada nie tak jak moje koteczki karmę suchą mają zawsze bo one zjadają parę chrupek i potem za 4 - 5 godzin znowu parę. Jedzą bardzo malutko, chyba dlatego, że im jedzenia nie brakuje.
Lunka jak będzie zdrowsza to chyba znowu trzeba do weta bo taki brzuszek ma okrągły. A to by była heca gdyby była w ciąży. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

[poprzednia][następna]