Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 30, 2012 11:54 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

MalgWroclaw pisze:Stadion narodowy też z hukiem musieli otworzyć. Prymitywni ludzie to i prymitywne zabawy :evil:

Nie wyobrażasz sobie z JAKIM hukiem. :evil: Ja mieszkam na Żoliborzu - druga strona Wisły, spory jednak kawałek, a zanim się zorientowałam skąd ta kanonada - myślałam że trzecia wojna wybuchła :( Gorsze niż Sylwester...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon sty 30, 2012 17:23 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Zofia&Sasza pisze:
MalgWroclaw pisze:Stadion narodowy też z hukiem musieli otworzyć. Prymitywni ludzie to i prymitywne zabawy :evil:

Nie wyobrażasz sobie z JAKIM hukiem. :evil: Ja mieszkam na Żoliborzu - druga strona Wisły, spory jednak kawałek, a zanim się zorientowałam skąd ta kanonada - myślałam że trzecia wojna wybuchła :( Gorsze niż Sylwester...

Matko :!: Nie mieszkam tam na szczęście,ale ile zwierząt przeżyło szok 8O 8O
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pon sty 30, 2012 18:12 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Co za bezmyślność maksymalna. Nie dość, że mrozy, to jeszcze fundują zwierzętom i ludziom takie coś :evil: :evil: :evil:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt lut 17, 2012 14:52 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Cytuję za gazetą: Echo Miasta Zakopane – 16 lutego 2012
Górale chcą podobnie jak Paryż i Wenecja, by pod Giewontem panował całoroczny zakaz sprzedaży i używania w mieście fajerwerków, także w sylwestra i podczas imprez zorganizowanych. Przedstawiciele różnych środowisk rozpoczęli w mieście kampanię pod hasłem „Zakopane wolne od fajerwerków”. Wypowiedzieli wojnę fajerwerkom, które zagrażają m.in. zabytkowym góralskim chałupom, tadziko żyjącym zwierzętom i zdrowiu. Obecnie w woj.lubelskim, mazowieckim, dolnośląskim i zachodniopomorskim jest zakaz używania fajerwerków, z wyjątkiem sylwestra i imprez zorganizowanych. ŁB
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro cze 20, 2012 16:20 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

MalgWroclaw pisze:Cytuję za gazetą: Echo Miasta Zakopane – 16 lutego 2012
Górale chcą podobnie jak Paryż i Wenecja, by pod Giewontem panował całoroczny zakaz sprzedaży i używania w mieście fajerwerków, także w sylwestra i podczas imprez zorganizowanych. Przedstawiciele różnych środowisk rozpoczęli w mieście kampanię pod hasłem „Zakopane wolne od fajerwerków”. Wypowiedzieli wojnę fajerwerkom, które zagrażają m.in. zabytkowym góralskim chałupom, tadziko żyjącym zwierzętom i zdrowiu. Obecnie w woj.lubelskim, mazowieckim, dolnośląskim i zachodniopomorskim jest zakaz używania fajerwerków, z wyjątkiem sylwestra i imprez zorganizowanych. ŁB

oby im się udało i żeby za ich przykładem poszły inne miejscowości
pozdrawiam :)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Śro cze 20, 2012 18:35 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Moje koty sie chowają i jakoś tą idiotyczną zabawę ludzi przeżywają :cry: Ale moja suczka...to dramat! Już od chwili strojenia choinki i przygotowań świątecznych, czyli jakieś 2 tygodnie przed sylwestrem!!! Zaczyna się stresować, cały czas nasłuchuje i patrzy w okno, nie chce wychodzić na spacer...po prostu tragedia :cry: A kiedy przychodzi ten dzień wybuchów( u nas od rana) :| To cały dzień drży, nie chce jeść ani pić...a o 12 to się z nią zamykam w łazience, otulam kocem i tak siedzimy obie :cry: cały czas ziaje i ma gorączkę. Jak ja nie cierpię petard :cry:

pusia123

Od: Wto kwi 19, 2011 12:28

Post » Czw cze 21, 2012 5:41 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Najgorsze jest, że fajerwerki i strzały nie są zarezerwowane wyłącznie na przełom roku. "Uświetniają" mnóstwo imprez :evil: :evil: :evil: :evil:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw cze 21, 2012 9:33 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Tak, u nas także się zdarzają w ciągu roku :evil: Ale pozytywne jest to że nie trwają tak długo i zazwyczaj zaskakują moją sunie. Zanim sie zorientuje to już jest koniec. Ale okres zimowych świat to horror :evil: Ten jej wielki stres psuje mi całą atmosferę świąt....niestety

pusia123

Post » Pt cze 22, 2012 20:25 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Podnoszę :D

pusia123

Post » Sob cze 30, 2012 22:31 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Jutro (w niedzielę 1 lipca) zostanie zamknięta strefa kibica w Rynku we Wrocławiu.
O g. 23.50, tuż po pokazie sztucznych ogni :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Strefa kibica i tak mnóstwo kosztowała wolne zwierzęta, bo tam nieustannie jest straszny hałas. Komu potrzebne zwierzaki, skoro UEFA płaci :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon lis 26, 2012 15:53 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Witajcie ponownie :)
i znowu zbliża się koniec roku i kolejny "wystrzałowy" Sylwester...

Ciągle nie tracę nadziei, że z roku na rok będzie przybywać ludzi,
którzy kierując się współczuciem i miłością do zwierząt zrezygnują z fajerwerków
tak jak to się stało np. w Wenecji i innych miastach Włoch
gdzie całkowicie zakazano strzelania petard i fajerwerków ze względu na ochronę zwierząt.

Oby się udało w Zakopanem (przeczytajcie wpis MalgWroclaw z lutego 2012)
a za nimi i w innych miejscach w Polsce.

Proszę jeśli możecie wklejcie do swoich podpisów do 1 stycznia
bannerek z pierwszej strony - dziękuję i wpisujcie się proszę,
żeby wątek był chociaż od czasu do czasu widoczny.

pozdrawiam :)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon gru 10, 2012 8:44 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Lubisz zwierzęta ? uważasz się za wrażliwego, współczującego człowieka ?
nie kupuj fajerwerków !!! nie strzelaj z petard !!!

pomyśl jak bardzo przerażone są psy, koty, ptaki
jak bardzo czują się zagrożone,
podczas wybuchów i kanonady, gdy ziemia się trzęsie
one nie wiedzą co się dzieje i co się z nimi stanie

dla naszej rozrywki nie narażajmy bezbronnych zwierząt
na takie zupełnie niepotrzebne ogromne stresy i cierpienia

przypominam fragmenty wpisów z tego wątku:

"Kotce, którą dokarmiam, musiałam otworzyć komórkę (ma tam budkę),
dziś pierwszy raz nie umiała tam trafić w dziurę, którą wchodzi)...
O drzwi chciała się zabić, żeby wejść :( :( :( "

---

"Przezornie dzisiaj poszłam nakarmić koty po 17-tej .
Niestety koty były w stresie ,na każdy huk petardy uciekały i musiałam je przywoływać.
Na pewno nie dojadły :( "

---

"Zabrałam kotkę, bo jak zaniosłam jej jedzonko to tylko się tłukła o ściany :(
Na zewnątrz nawet nie chciała wyjść :( Źrenice rozszerzone, kot przerażony :(
Taka cena ludzkiej uciechy :( "

---
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon gru 10, 2012 8:50 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

wibrysko, jest na ten temat wydarzenie na fb? Jeśli nie ma, koniecznie trzeba zrobić.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon gru 10, 2012 9:16 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

MalgWroclaw pisze:wibrysko, jest na ten temat wydarzenie na fb? Jeśli nie ma, koniecznie trzeba zrobić.

O tak jeśli nie ma to powinno być i to szybko! :( Boję się jak zwykle...sama nie lubię petard i nigdy nie lubiłam.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pon gru 10, 2012 13:03 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Ja też zawsze daję kotom zdecydowanie wcześniej w takie dni.
Zazwyczaj zostawiam im światło na noc lae w sylwestra gaszę wcześnie, żeby się zdażyły położyć. Bo odpalaja dosłaownie pred okienkiem.
Ale koty daja radę. Tylko strasznie ptaków mi żal, zwłaszcza jak jest zimno.

Wydarzenie na FB rzeczywiście by sie przydało.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]