Złotooka szylcia już w domu!!! Merka ma koleżankę, Kolię.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 08, 2012 5:54 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Nie rozmawiałam z Anią, nie mam najnowszych wieści o Lence, ale czekamy...
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob gru 08, 2012 16:42 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Zauważyliście zmieniony temat? Dzięki Monika_Krk dowiedziałam się, że Lenka jest szylkretką tortie.Dobrze by to brzmiało w ogłoszeniach, prawda? Monika też znalazła informację, że w Japonii wierzy się, iż szylkretki to koty przynoszące szczęście.No, proszę!

ewar

Post » Sob gru 08, 2012 18:07 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Nie wiem czy przynoszą szczęście-ale coś w tym jest-siostrzeniec przeżył katastrofę na morzu :D a Lenka szaleje,.ze Żwiruś wysiadł.Miałam z nią iść do Kacperka-nie dałam rady.Dzisiaj była vetka u Kasi i po niedzieli umówiłam się na badania kontrolne . Stwierdziłyśmy że karmiona była ludzkim jedzeniem-dorwała się do mojej zupy :mrgreen: ,nie lubi puszek,zdecydowanie preferuje suchą karmę.Zmienia futerko-główka robi się bardziej czarna-a złoty ciemnieje.Kupiłam jej jeszcze zabawek-wyszalała się z piszczącym szczurem i śpi :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Sob gru 08, 2012 20:28 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

:ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Nie gru 09, 2012 6:45 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Czekamy więc na wyniki badań.Zmiana futerka dobrze wróży :lol: Z doświadczenia wiem, że koty zdrowe, dobrze karmione mają jakby żywsze kolory i sierść staje się mięciutka.Nawet białaczkowy Bombaj wygląda teraz jak milion $.

ewar

Post » Nie gru 09, 2012 9:53 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Lena jest naprawdę piękna, a oczy to ma do zakochania
nie wiedziałam, że ten typ umaszczenia nazywa się tortie
no i nie wiem jak szylkretki ale trisie napewno szczęście przynoszą :)
jedna z takich kolorowych (leży teraz na sofie) przyniosła mi przyjaźń
trzymam kciuki za dobry dom dla maleńkiej
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Nie gru 09, 2012 10:26 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

A ja wiem, że Malwinka to calico, biało-rudo-czarna :ryk:

ewar

Post » Nie gru 09, 2012 13:16 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Cudowna ta kotka :1luvu:
A co to znaczy tortie? To są szylkretki czarno - rude?

Tosia z mojego banerka, ta mała też jest czarno - ruda, ale ma jaśniejsze miejsca na brzuszku.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Nie gru 09, 2012 18:17 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Lenki futerko z takiego burego robi się czarno-złote,czarny pas na grzbiecie i czarny ogonek :mrgreen: no i czarny,złośliwy charakterek.Mimo zabawek najlepszy jest aktualnie koszyk z moimi lekarstwami-gdzie bym go nie postawiła i tak znajdzie :mrgreen: i porozwala po całym mieszkaniu :mrgreen:

jaga1666

Post » Nie gru 09, 2012 20:26 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

:mrgreen:

Hej hop dziewczyny, witam się na moment.

według tego artykułu ( link poniżej ) :
czarno rude to szylkretki tortie,
czarno biało rude to - szylkretki calico,

tu wątek, gdzie jakaś mądra głowa wszystko wykłada ( ja sobie genetykę opuściłam , bo 8O same wiecie ) :

http://swiatkotow.pl/hodowla/artykuly/g ... iczki.html

:ok: niech się tortie chowa i niesie szczęście ze sobą :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie gru 09, 2012 22:23 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Lenka rozstawia moje koty po kątach-ale jak ślusarz naprawiał drzwi solidarnie cała trójka siedziała ze strachu pod pufą,teraz wygoniła Kasię z leżaka :mrgreen: Obrazeka na główce rudą plamkę mamy :1luvu:

jaga1666

Post » Nie gru 09, 2012 22:31 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

To macie wystawowy ogień na głowce :D A kotka jest cudo , a oczka jak u Lucyferii :mrgreen:
Niech wam szczęście przyniesie , a jak ma trafić do innego domku, niech szczęście za uratowanie jej nie opuszcza waszego domku.
Ona ma go tyle, że obdzieli kilka domków. :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Nie gru 09, 2012 22:46 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Monika_Krk pisze:To macie wystawowy ogień na głowce :D A kotka jest cudo , a oczka jak u Lucyferii :mrgreen:
Niech wam szczęście przyniesie , a jak ma trafić do innego domku, niech szczęście za uratowanie jej nie opuszcza waszego domku.
Ona ma go tyle, że obdzieli kilka domków. :ok:

Nasze szczęście odeszło trzy miesiące temu za TM :oops:

jaga1666

Post » Nie gru 09, 2012 22:53 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Obrazek

Wiem co mówię,sama to przeżywałam. Ważne żeby nie cierpiało. Już jest u Wielkiego Ducha i ma na was oko z nieba.
Mój pies i jeden kot przychodzą do mnie w snach z tego psio-kociego nieba i często mi coś podpowiedzą, poważnie mówię.
Ważne, że miała/miał kochający dom. Przeżył świetnie życie. To się liczy samo, co u nas.

No! Nosek do góry!
Obrazek

Monika_Krk

Post » Pon gru 10, 2012 12:27 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Hopsaj do góry Lenko, po domek :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

[poprzednia][następna]