ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - święta lub czasopisma

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 09, 2012 19:21 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - urodziny Glusia

vivien pisze:Bo te artysty tylko wódke chlejo i nieustannie marudzo :wink:

I wygibasiajo się przy porzundnych ludziach, i plujo :twisted:

kotka doroty pisze:Boś się pewnie wystroiła do tego teatru jak jakowaś dama na bal :roll: i teraz masz tego efekty :?
Gorąca kapiel,aspirynka i do łóżeczka ...hop 8) I jak sobie to wyobraziłam to aż zzieleniałam z zazdrości,nie ,nie zazdraszczam choróbska ,ale tego łóżeczka :roll: Co nie którzy to na nockę dzisiaj popylac są zmuszeni :x eeech i jak tu żyć,jak życ :roll:

Adzie wystroiła - sweter grubaśny i trapery. Ale zgubiło mnie, tak podejrzewam, zapitalanie z tramwaju do domu. (od Pestki szłam pieszo, bo nic nie jechało)
Idziesz dziś na nockę? :( Ojacie. A tu śnieg pada i padał będzie. :(
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie gru 09, 2012 19:25 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - urodziny Glusia

Jessu, ja jutro po tygodniowym lezeniu w łózku plackiem , jutro na rano do pracy- nawieś! Białą, bezkresna wieś...przytulcie :roll:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie gru 09, 2012 19:29 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - urodziny Glusia

moś pisze:Jessu, ja jutro po tygodniowym lezeniu w łózku plackiem , jutro na rano do pracy- nawieś! Białą, bezkresna wieś...przytulcie :roll:

Asz nawieś?! Z kagankiem oświaty! Obrazek
To szacun. To przytulam. Dzielność mośkowa + nieprzejednanie + czujność rewolucyjna - 10/10
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Nie gru 09, 2012 19:35 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - urodziny Glusia

Ja tam na wsi byłam już dzisiaj, w pracy - film dzieciom puszczałam, w ramach ukulturalniania wsi polskiej.
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

Post » Nie gru 09, 2012 19:37 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - urodziny Glusia

U mnie póki co nic nie pada, ale ja przespałam 2 godziny z kotai pod kocem, to nie mam pojęcia, co na świecie słychać :wink: Dochodzę do siebie, bo trza Darmozjady ogarnąć, nakarmić, pomyć i do łóżek odstawić... :roll:
-8 pokazuje termometr. Na myśl o porannej wyprawie do szkoły już mi zimno.
Zabersik - gorąca kąpiel, a potem herbata z prądem albo aspirynka poitya czymś ciepłym i do wyra, najlepiej z kotami! O skarpetach nie wspomnę, bo już wiesz ;) Poże pódzie se precz choróbsko, czego Ci życzę :piwa:
Anka-kocianka

Berenika

Od: Nie sie 20, 2006 19:30

Post » Nie gru 09, 2012 19:42 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - urodziny Glusia

Padający śnieg to małe piwo,gorzej że,czeka mnie cala noc na nogach :x no ale to nie pierwsza i nie ostatnia nocka :mrgreen: jakoś to przeżyje,aby do 6:00.I tak calutki tydzień 8) Lubie nocki,tylko świąt nie lubie,pewnie już kartki świąteczne przychodzą błeeee....bedę stac i dzielic te paskudy fujjj :x
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Nie gru 09, 2012 19:51 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - urodziny Glusia

zabers pisze:
moś pisze:Jessu, ja jutro po tygodniowym lezeniu w łózku plackiem , jutro na rano do pracy- nawieś! Białą, bezkresna wieś...przytulcie :roll:

To szacun. To przytulam. Dzielność mośkowa + nieprzejednanie + czujność rewolucyjna - 10/10

Zabers, wlalas mi miod w moje skołatane serce siłaczki :mrgreen:

moś

Post » Nie gru 09, 2012 19:56 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - urodziny Glusia

vivien pisze:Ja tam na wsi byłam już dzisiaj, w pracy - film dzieciom puszczałam, w ramach ukulturalniania wsi polskiej.

W niedzielę? Obrazek

Berenika pisze:U mnie póki co nic nie pada, ale ja przespałam 2 godziny z kotai pod kocem, to nie mam pojęcia, co na świecie słychać :wink: Dochodzę do siebie, bo trza Darmozjady ogarnąć, nakarmić, pomyć i do łóżek odstawić... :roll:
-8 pokazuje termometr. Na myśl o porannej wyprawie do szkoły już mi zimno.
Zabersik - gorąca kąpiel, a potem herbata z prądem albo aspirynka poitya czymś ciepłym i do wyra, najlepiej z kotami! O skarpetach nie wspomnę, bo już wiesz ;) Poże pódzie se precz choróbsko, czego Ci życzę :piwa:

Nie pada, mówisz... Dobrze, ze dodałaś "póki co" :twisted:
Prądu niet, ale koty są .Wsyskie csy! Zaraz zagonię do roboty, darmozjady jedne :twisted:
kotka doroty pisze:Padający śnieg to małe piwo,gorzej że,czeka mnie cala noc na nogach :x no ale to nie pierwsza i nie ostatnia nocka :mrgreen: jakoś to przeżyje,aby do 6:00.I tak calutki tydzień 8) Lubie nocki,tylko świąt nie lubie,pewnie już kartki świąteczne przychodzą błeeee....bedę stac i dzielic te paskudy fujjj :x

Ja Ci kartek świątecznych nie dorzucę. Od paru lat już nie wysyłam. Dzwonię z życzeniami (Boszsz, jakie to wygodne - zawsze miałam problem co napisać, żeby nie było AŻ takie prostackie i oklepane)

zabers

Post » Nie gru 09, 2012 19:57 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - urodziny Glusia

moś pisze:
zabers pisze:

Obrazek
(ile? ile tego miodu? 8) będzie tak z pół kwarty? )

zabers

Post » Nie gru 09, 2012 20:06 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - urodziny Glusia

Ja tez nie wypisuję i nie wysylam kartek światecznych,jak się ich nadzielę przez całą noc to potem mam tego po kukardkę :x fuujjj i nie piszę.Na czas świąt dostaję wtórnego analfabetyzmu i literek zapominam :twisted:
Obrazek

Obrazek

kotka doroty

Post » Nie gru 09, 2012 20:17 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - urodziny Glusia

zabers pisze:
moś pisze:
zabers pisze:

Obrazek

Moge machniom na te slynne konfitury :roll:

moś

Post » Nie gru 09, 2012 20:20 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - urodziny Glusia

kotka doroty pisze:Ja tez nie wypisuję i nie wysylam kartek światecznych,jak się ich nadzielę przez całą noc to potem mam tego po kukardkę :x fuujjj i nie piszę.Na czas świąt dostaję wtórnego analfabetyzmu i literek zapominam :twisted:

tak się zastanawiam... coraz mniej (chyba) ludzi "kartkuje". sama widzę ile dostaję telefonów, sms, maili. chyba powoli kartki odchodzą do lamusa... sama nie wiem, czy to dobrze, czy źle...

zabers

Post » Nie gru 09, 2012 20:29 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - urodziny Glusia

moś pisze:
zabers pisze:
moś pisze:
zabers pisze:

Obrazek

Moge machniom na te slynne konfitury :roll:

aj tam zaras słynne :lol:

zabers

Post » Nie gru 09, 2012 20:32 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - urodziny Glusia

To nie jest tak że,coraz mniej...wracają ludzie do pisania kartek.Słowo pisane odręcznie jest cieplejsze w swojej wymowie niż taki sms czy mail.Parę lat temu rzeczywiście można było zauważyć zmniejszająca się ilośc kartek,teraz jest tego więcej,chociaż tak dużo jak kiedyś to już nigdy nie będzie.Pamiętam początki swojej pracy na Poczcie i pierwsze święta.....móój Boże ile tych wiązanek z kartkami w koszach poukładane było :roll: ledwie miejsca dla jednego ludzia zostawało,kosz na koszu a tam kartkowe wiązanki z czubkiem poukładane.To były prawdziwe żniwa świąteczne 8) a ilez pięknych życzen można bylo odczytac(szkoda że,nie było wtedy czasu na przepisywanie czy kserowanie tego :?)Eeech wspomnienia ...to już piętnaste moje święta na Poczcie....kiedy to zleciało :roll: a jak wyjeżdżałam do Poznania to moja mam stwierdziła że wakacje sobie robię...proszę coś długie te wakacje... :roll:
Obrazek

Obrazek

kotka doroty

Post » Nie gru 09, 2012 23:04 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - urodziny Glusia

cosik drobnego, białego sypie z nieba :mrgreen:
Anka-kocianka

Berenika

Od: Nie sie 20, 2006 19:30

[poprzednia][następna]