Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
_ogonek_ pisze:Dama Ya, dzięki, czyli może "mój Bączuś" to Julcia? Oboje mają taki zielonkawy odcień oczu
Nie wiem, to moje sugestie. Burasów nie ogarniam
EDIT:
Zapomniałabym!
Wiadomośc na FB:Jestem Prezesem Fundacji Kocia Dolina z Inowrocławia. Współzawodniczymy na forum Miau w wątku pomocowym Krakvetu i stąd dowiedziałam się o Arce. Nie pomożemy finansowo, ale sami byliśmy w podobnej sytuacji. Coś zatem chcę dla Was zrobić. Po pierwsze - macie mało lubiących na FB, a a ostatnio właśnie akcje tutaj robione przynoszą nam największą kasę. Czy mogę nagłaśniać Waszą sprawę we wszystkich mediach i an wszystkie możliwe sposoby w sieci? Po drugie - czy jest na podorędziu jakaś osoba, która potrafi pisac programy o dofinansowanie? Do 14 stycznia w Funduszu Inicjatyw Obywatelskich można zgłaszać wnioski o dofinansowanie. My dostaliśmy w 2008 roku kasę na karmę i sterylki. Potem już nie, bo program musi być innowacyjny. Można dostać naprawdę sporo pieniędzy. Dużo punktów dostaje się za innowacyjność i za partnerstwo z inną organizacją lub z jednostką samorządu. Szkoły są jednostką samorządu, a możecie podpisać umowę ze szkołą - dzieciaki uczą się empati, opieki nad zwierzetami itp. a Wy robicie swoje. Wnioski do 40 tys. wymagają wkłądu włąsnego niefinansowego (tu np. wylicza sie pracę wolontariuszy), wnioski od 40 do 150 tys. wymagają wkładu finansowego. Nie trzeba jednak tych pieniędzy miec na koncie, one musza byc wpisane w projekt, a dobra księgowa i kreatywny zarząd zawsze da radę z rozpisaniem kosztów. Moge przysłac nasz wniosek z 2008 roku. Nieco inne kwoty, ale przynajmniej gotowe odpowiedzi do punktów opisowych będą. Kasa będzie dopiero w maju, jak wniosek przejdzie, ale będzie...
I mam pytanie:
Może zorganizować akcję adopcji wirtualnej?
Czyli darczyńca wpłaca miesięcznie określoną kwotę (proponuję 30-50 zł, licho jest z kasą i więcej może nie przejść..)
Albo wydarzenie, że zbieramy paczuchy świąteczne (karmy, żwirki?)
Trzeba myśleć, im bardziej szalone to więcej osób zajrzy, wiem z doświadczenia![]()
Np. ogłaszam psiaka który kocha piłeczki, tytył ogłoszenia: Baron i jego Pan Jeż szukają domu! a na przykład pies w typie amstaffa do adopcji już nie ma tylu wejść co Baron
Hanulka pisze:mój mail: plfranek@interia.pl
chyba możemy...nie wiem, czy prywatnie, czy jako organizacja? jako organizacja to chyba pozwolenie potrzebne... jak na allegro, no nie wiem????
slapcio pisze:a na FB w ogóle można handlować? Ja się z tym nie spotkałam, jedyne co widziałam to odnośniki do istniejących aukcji na służących do tego portalach. Trzeba najpierw sprawdzić, czy to dozwolone, żeby jakiegos kwasu z tym nie było
edit: transportowo mogę pomóc przed Sylwestrem jakoś, kiedy będę ze Śląska od rodziców wracać.
katipe pisze:słuchajcie, najprawdopodobniej będę jechała w środę do Warszawy.
Tyle że sama i pociągiem.
Jeśli ktoś mógłby odebrać koty w środę pod wieczór z dworca (jeszcze nie wiem na którym będę wysiadać) - to mogę je zabrać
Witam, w związku z przyjęciem na XXXI sesji RM Rocznego Programu Współpracy Miasta Radomsko z organizacjami pozarządowymi i zawartemu w nim zadaniu:
§ 14. 1. Zadania w zakresie ochrony środowiska i przyrody:
1) edukacja ekologiczna dzieci i młodzieży;
2) sterylizacja i kastracja bezdomnych kotów.
2. Cel realizacji zadania: kształtowanie postaw proekologicznych i prośrodowiskowych, zmniejszenie populacji
bezdomnych psów i kotów.
Pula tego zadanie 10 tys. zł
oraz pojawieniu się naboru do komisji orzekającej (artykuł na R24) chciałem się zapytać, czy Pani jako stale współpracująca z KAN wie coś o starcie tej organizacji w tym konkursie? Punkt 14.2 praktycznie napisany pod RTOnZ, ale uchwała odnosi się do "propozycji zgłaszanych przez organizacje" wpływających do 25 września. Nie wiem czy wtedy spływały propozycje "czym trzeba się zająć" czy już konretne oferty na pomoc. Może KAN już złożyło ofertę? Cóż, takie umiejscowienie razem z edukacją ekologiczną dzieci to jednak duża konkurencja. Sterylizacja zwierząt to mocno specjalistyczna dziedzina, a do działań pro-ekologicznych może byc dużo ofert.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue i 236 gości