;Koty p.Jadzi..potrzeba karmy..idzie zima!!dużo nowych kotów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 05, 2012 21:11 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

Bumiś pisze:
cypisek pisze:smarti, proszę nie śpij :wink: matko czekamy na imię. :)

imię jest, a nawet imiona, do wyboru do koloru, tylko cypiska chyba wzięli pod pachę i porwali w Rzaholeckim Lesie :(

Hehe, no ładnie,wczoraj to myślałam, że już nie wyjdę z tych zarośli, błocko jak diabel.
Dziś z kolei śnieg i ślisko...
Serce mi ściska, biedne te kociaki, wszystkie wolnożyjące. Boże i te nasze schroniskowe...woliera...parę zdechłych wilgotnych budek, bez zadaszenia.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Śro gru 05, 2012 21:27 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

cypisek pisze:Serce mi ściska, biedne te kociaki, wszystkie wolnożyjące. Boże i te nasze schroniskowe...woliera...parę zdechłych wilgotnych budek, bez zadaszenia.

czy jest na to jakiś sposób?
Obrazek

Bumiś

Od: Sob maja 12, 2012 8:17

Post » Śro gru 05, 2012 21:38 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

Raczej nie, gdy było gdzie upchać zabierało się i szukało im domów. Teraz domy tym. zapchane i trzeba je utrzymać. Najgorsze jest to ,że są i też prywatne koty p. kierownik...na wolierze , ala syjam i norweg....
Zabrana póki co, jakiś czas temu została tri kolorka persica/ podstępem, cud ,ze się udało = szuka domu/.
Była ponad rok w schronie jako prywatny kociak :twisted: ....Boże w jakim ona była stanie, uszy stan zapalny taki ,że zapchane miała po brzegi ropskiem.. zasmarkana , zap. oskrzeli..
Obrazek

cypisek

Post » Śro gru 05, 2012 21:47 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

Chyba źle zrozumiałam... p.kierownik trzyma w schronisku "swoje własne prywatne" koty? 8O
Obrazek

Bumiś

Post » Śro gru 05, 2012 22:24 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

Bumiś pisze:Chyba źle zrozumiałam... p.kierownik trzyma w schronisku "swoje własne prywatne" koty? 8O

Cóż, dobrze zrozumiałaś.

W Teleexpresie był pokazywany kot Klemens, co kradnie..
w TVN,, tylko ,że nikt dalej nie powiedział w jakiej gehennie kot siedzi..
poszukam linki to wkleje.

o tu artyk. zwróćcie uwagę na ,,testy z psami,,.. :strach:

http://www.wykop.pl/ramka/1298459/w-sch ... l-sie-kot/
Obrazek

cypisek

Post » Śro gru 05, 2012 22:39 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

znalazłam sama w tzw międzyczasie, to i inne wiadomości np.o nowej super wolierze - tekst z maja 2012, z tych tekstów wynika, że koty mają tam super warunki. Tekst o Klemensie jest z października 2012. Jak to jest możliwe, żeby pisać takie bzdety, na zasadzie bajeczki dla przedszkolaków o nieustraszonym kotku co piesków się nie boi Co za ludzie tam pracują, chyba uważają, że nikt tego nie zweryfikuje, no ale po tym co przeczytałam wyżej chyba nie powinnam się dziwić.
Obrazek

Bumiś

Post » Śro gru 05, 2012 23:04 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

Latem jeszcze jak cię mogę...

tu jest ta kotka ze schroniska do adopji.

http://sioz.pl/Details.aspx?BID=1&IDG=2 ... e=&Page=11

tu jest trochę ...str. 2

http://tnij.org/i76h

tutaj fragment z innego wątku Dzisiaj odwiedziłam schronisko,
tu na zdjęciu to część dla piesków...

Obrazek

Obrazek

kociarnia jest troszkę dalej,jednakowo zaśnieżona , jednakowo siatka i niebo nad nimi.

Cud miód........ :evil:
Obrazek

cypisek

Post » Czw gru 06, 2012 9:30 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

Zastanawiam się...jeśli kot siedzi w schronisku, co świadczy o tym, że jest "prywatnym kotem p.kierownik" chyba to, że kompletnie nie ma szans na adopcję, bo jeśli ktoś chciałby go wziąć to usłyszy, że nie jest do oddania. Tak jak kot Klemens, mimo, że wiele osób się o niego pytało /tak jest w artykule/ siedzi ciągle w schronisku bo...on tam mieszka. Gdyby pani kierownik pracowała w domu dziecka albo w więzieniu to zapewne tam wychowywałyby się jej dzieci :evil:
Obrazek

Bumiś

Post » Czw gru 06, 2012 9:51 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

czytam to wszystko i nadziwic się nie mogę...

dlaczego takiego np. Klemensa nie wydać skoro ludzie go chcą :?: 8O
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw gru 06, 2012 11:25 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

fajny pomysł na budki na zimę dla kotów
http://kotylion.pl/budki-dla-kotow-woln ... na-budowe/
Obrazek

Bumiś

Post » Czw gru 06, 2012 23:19 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

Kochani - przychodzę dziś na ten wątek ze smutną wiadomością... Niestety mój Pawełek odszedł za TM. W piątek wieczorem nie chciał jeść, wymiotował jakąś pianą, w sobotę rano był jakiś obolały i otępiały... Poleciałam do pracy, zwolniłam się i do weta... Dostał zastrzyki, kroplówkę, zrobiliśmy wyniki... Miał już zaburzenia neurologiczne... Walczyliśmy do wtorku, kroplówki, zastrzyki, próby zachęcania do jedzenia. Niestety późnym wieczorem we wtorek przegraliśmy tą naszą wspólną walkę... Jest mi bardzo smutno bez niego, inne kociaki chodzą po domu i go szukają... To był naprawdę cudowny kot i choć był u mnie zaledwie 1,5 roku to zawsze będę go miała w sercu... Proszę pamiętajcie o Pawełku/Perełku...

Obrazek

Obrazek

:placz: :placz: :placz:
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Czw gru 06, 2012 23:31 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

O kurcze, miałam pytać co u pana Perełki,Pawełka. Bardzo , bardzo mi smutno. :cry: :cry:
Obrazek

cypisek

Post » Pt gru 07, 2012 1:13 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

Tak smutno... :(
[']
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt gru 07, 2012 9:28 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

[']
ile lat miał Pawełek?
Obrazek

Bumiś

Post » Pt gru 07, 2012 10:59 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

Pawełku piękny [']

tak jakby się zatruł czymś ?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]