Morelowo-migdałowo..:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 06, 2012 14:13 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Alienor pisze:Niestety nie wybieram się do Opola - wtedy bym Ci pomogła z jednym lub drugim, bo ręce/dłonie mam silne a i doświadczenie w ścisłym okręcaniu sznura spore (namioty średniowieczne dają popalić w tym zakresie). :mrgreen:

Dobrze, że dodałaś to pogrubione, bo to:
Alienor pisze: bo ręce/dłonie mam silne a i doświadczenie w ścisłym okręcaniu sznura spore
brzmi strasznie :strach:
:smiech3: :smiech3: :smiech3:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw gru 06, 2012 15:34 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Revontulet pisze:
Alienor pisze:Niestety nie wybieram się do Opola - wtedy bym Ci pomogła z jednym lub drugim, bo ręce/dłonie mam silne a i doświadczenie w ścisłym okręcaniu sznura spore (namioty średniowieczne dają popalić w tym zakresie). :mrgreen:

Dobrze, że dodałaś to pogrubione, bo to:
Alienor pisze: bo ręce/dłonie mam silne a i doświadczenie w ścisłym okręcaniu sznura spore
brzmi strasznie :strach:
:smiech3: :smiech3: :smiech3:

:ryk: :ryk: :ryk:

morelowa pisze:Broszka, dzięki za link. Na Skype jest taki emot co się nisko kłania - to sobie go zwizualizuj :D . Nie umiem tu wstawiać 'obcych' emotów.

Mi tu bardzo brakuje emotek które mam na innym forum, czasem niektóre tu wstawiam ale zwykle mi się nie chce biegać tam po linki. Trzeba sobie pobrać link do danej ikonki i wstawić tu jak fotkę: [img]link[/img]
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw gru 06, 2012 16:48 Re: Morelowo-migdałowo..:)

A daleko masz? Bo nie pamiętam - o ile wiedziałam :mrgreen: - gdzie mieszkasz.. :?
A średnowieczne namioty gdzie ostatnio rozbijałaś?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw gru 06, 2012 17:11 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Ostatnio rozbijałam namioty na Lubiążu gdzie nie dojechałaś - potem były imprezy zamkowe, więc nie było okazji. Ale przez te kilka lat trochę się nabyło wprawy :ok: .
Chodzi o to, że większość namiotów średniowiecznych ma maszty drewniane łączone z 2 lub więcej części i dla pełnego bezpieczeństwa miejsce połączenia jest owijane ciasno sznurem, związanym w bardzo sprytny sposób. Ponieważ jedna osoba nie postawi sama namiotu pomagamy sobie nawzajem, więc pomagałam w stawianiu naprawdę wielu namiotów 8) .
Sosnowiec- Opole to nie jest zawrotnie długa trasa, ale dojechać z mojego Zagórza do centrum lub do Katowic, stamtąd do Gliwic, przesiąść się na pociąg do Opola, nie wiem jak dalej... To jest kawałek, kupę przesiadek a ja nie jestem ostatnio w rewelacyjnej formie tak ogólnie.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw gru 06, 2012 17:20 Re: Morelowo-migdałowo..:)

przesiąść się na pociąg do Opola, nie wiem jak dalej...

Dalej już nie trzeba - Opole jest docelowe :mrgreen:

Wiem, gadałam o Lubiążu .. I chyba ostatnio gdzieś w radiu jakoś słyszałam o jakichś 'bitwach' czy innych zlotach rycerskich..i myślałam czy się wybierasz, ale sie nie złożyło zapytać.

Oczywiście, że się zabierz przede wszystkim za swoje zdrowie - to priorytet.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw gru 06, 2012 20:59 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Kiedyś w W-wie byłam na jakimś turnieju rycerskim :mrgreen: .
Lali się aż miło.
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt gru 07, 2012 21:02 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Lali się aż miło

Udawali :mrgreen:

Zimno :(

A, zoo+ odpisał na drugi mail, że pierwszego nie otrzymali, i że też im przykro, i że wsadzą te saszetki do następnego zamówienia, żebym zaznaczyła. No, dobra, tylko raz - to co najmniej miesiąc albo lepiej. Po dwa - ciekawe czy będę pamiętała :?
A nim wysłałam drugi to dostałam info, że paczka u konwojenta i może nie mogli dopakować. W sumie tak dla zasady sie wykłócam.

Obrazek

morelowa

Post » Sob gru 08, 2012 8:02 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Rano - temperatura spada.. :twisted: Teraz jest -13 i bardzo gęsta mgła :(

Fotela nadal nie mam, nie takie były w komisie i nie w takiej cenie, która by mnie satysfakcjonowała. Nie mam sie w czym zagrzebać :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Sob gru 08, 2012 8:10 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Biedactwo - w Będzinie jutro targ staroci, pewnie jakieś fotele będą, ale to za daleko. Ale może rozejrzyj się w Twojej okolicy - też powinny być takie. :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Sob gru 08, 2012 9:21 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Oj, Alienor dzięki za współczucie :mrgreen:
U nas jest takowy w niedzielę, znaczy ten bazar jakiś, na ktorym jest wszystko. Ale meble to nowe na ogół. I ogólnie to w Opolu jest drogo - takie środowisko.
Trudno - będę się zagrzebywać na łóżku jeśli się jeszcze ochłodzi.

W radiu powiedzieli, że w okolicy Sosnowca jakieś trakcje kolejowe popękały :roll:

Obrazek

morelowa

Post » Sob gru 08, 2012 10:41 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Z wątku "oddam za darmo" : viewtopic.php?p=9444059#p9444059

Możesz sprecyzować jakiego fotela szukasz?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Sob gru 08, 2012 13:10 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Takiego do zagłębienia się :mrgreen: Najlepiej całego miękkiego, tapicerowanego.
Te też ładne, bo i tak mam zamiar to czymś nakryć, a wyglądają na takie, na których można siąść z nogami - inne opcje siedzenia odpadają :wink:
Ale żeby nie wiem jaki piękny był , to z Łodzi sobie nie ściągnę.
Zaglądam na takie rożne portale oddam/przyjmę, ale musi być w Opolu.
Ten wątek mi umknął - pomijając fakt małej ilości osób w O.

A miałam w życiu różne ładne fotele... wyjechały :wink:

Będę się wyrażać - Niech to szlag!!
Zmierzyłam temp. w domu - po całej nocy grzania się pieców akumulacyjnych [2,a są nadal oczywiście ciepłe] w tych pomieszczeniach [duży pokój i duża kuchnia ] mam po 20 st. Po przekątnej w małym [tym do oddania :mrgreen: i łazience] po 18, ale tam włączam na chwilę rano c.o., żeby móc w ogóle się trochę ogarnąć.
Dla mnie to Syberia. Na pocieszenie obejrzałam po raz setny 'Himalaję' - zawsze mnie stawia do pionu :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Sob gru 08, 2012 22:16 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Kurka...
Naprawde zimno!

A moj fotel / lozko czeka.

Zawadza mi.

A trzymam toto (choc wygodne jako fotel, mozna nogi podwinac
i sie wykokosic :)), bo jak ktos przyjedzie, to musze miec miejsce
do spania... Mialam 2 lozka polowe, ale pozyczylam. Nie wroca, niestety :evil:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob gru 08, 2012 22:26 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Morelowa, to powinnaś taki koc z rękawami sobie sprawić: http://www.wnetrza.webzine.pl/koc-z-rekawami/. Jakby co to u mnie w Bidze są takie tylko bez frędzli - i są super. A na wagę to niewiele wyjdzie - jakbyś chciała to rzeknij tylko koniecznie z rana :ok: :ok:

Alienor

Post » Nie gru 09, 2012 8:00 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Dorotko - to ja do tej Łodzi miałabym bliżej :D , nie mam miejsca na taki wielki fotel to dwa. No, chyba, że jak będziesz jechała z Ogonem... :mrgreen:

Alienorku - koc jest super, ale wyobrażasz sobie jakbym się musiała zrywać do kota po coś tam? :roll: A poza tym nie mam fotela, żeby się na nim zagrzebywać :? . O kominku nie wspomnę :mrgreen:
Mam pełno ciepłych okryć, nakryc i innych ubranek - nie w tym rzecz. Chciałam trochę przyjemności ! I rzeczywiście nie mam takiego miejsca, żeby usiąść z książką, na chwilę np., a nie wwlekać się na łóżko - tak se przemeblowałam :?
Zrobię zdjęcie w jakimś momencie.
W nocy było ok.-10, teraz tylko -6 8O . Ale budynek już przemarzł i do wiosny się nie nagrzeje. Temp. mimo dłuższego grzania [taryfa weekend.] i włączania na chwilę wentylatorów w piecach, prawie bez zmian :twisted: A i jeszcze gorąca, naprawdę gorąca ściana od komina, dzięki paleniu w kominku na dole. To sobie można wyobrazić jaki ten budynek jest.

Przy okazji - IKEA ma się zacząć budować w O. w 2014 R. :!: Jeśli w ogóle.

Przeżyłam znowu wczoraj w związku z Morelą chwilę grozy :strach: . Ale to później bo mam sprawy inne teraz.

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]