megan72 pisze:To mnie pocieszyłaś. Gackowi wyniki nerkowe poleciały we wrześniu, ale stabilnie trzymają się na tym samym poziomie (kreatynina ok. 2,5, mocznik ok. 90). Może to u kotów w tym wieku taka prawie norma? Ja właśnie wyszukuję w miarę chude puszki. Niestety ulubiona Gackowa surowizna na razie odpada ze względu na niedawną wirusówkę - jelitówkę. Po surowym dostaje teraz biegunki, a że grymaśnica jest od zawsze, to gimnastykę mam niezłą ze znalezieniem jej czegoś do jedzenia.
Tak a propos jeszcze tej kreatyniny, to moja prawie 17letnia sunia miała tez ok.2,5 (a u psów ta norma jest bardziej rygorystyczna niż u kotów) i powiem Ci po cyklu kroplówek i codziennym 2 razy dziennie braniu Enerealu już miała ze 3 razy badania i kreatynina jest piękna w normie. Enereal jest zalecany ludziom jako lek osłonowy dla nerek przy cukrzycy a także przy leczeniu nadciśnienia. Zwiększa przesączanie kłębuszkowe nerek a to bardzo pomaga. Zapytaj weta czy mała dawka Enerealu by też nie pomogła u Was.