VVu pisze:Taka działalność w ogóle jest potrzebna. Ale powinna się odbywać w sposób cywilizowany. Obiecywanie, że się usunie z sieci wszystkie negatywne komentarze („całkowite usuwanie negatywnych wpisów w Internecie /portale, fora, blogi, itp./” – cytat z ich strony), to obiecywanie gruszek na wierzbie wg mnie. Bo nie widzę, nie znam – legalnej – możliwości realizacji tego. Przecież nie wszystkie negatywne wpisy są niezgodne z prawem (zwłaszcza jeśli oparte są na faktach i są na to dowody).
Taką obietnicę – usunięcia wszelkich komentarzy zewsząd - można spełnić w jednym tylko przypadku – gdy się jest autorem wszystkich tych wpisów. No, ale to byłoby już grube oszustwo.
:
To jest ich najprostszy sposób działania :
A.......... O..... zbierają informacje dotyczące forów, serwisów społecznościowych, blogów
- monitorują sieć i gwaratują swoim Klientom blyskawiczną reakcję na ewentualne próby naruszenia ich wizerunku,
-to projekt, który monitoruje poziom agresji w Internecie ( niech wejdą na "Opinie" po jakimkolwiek artykule i przeciwdziałają

-Jeżeli jesteś administratorem lub właścicielem forum, portalu lub blogu internetowego i dostałeś nasze wezwanie .. (najszybciej tylko tu dotrą

-Jeżeli jesteś osobą pokrzywdzoną to po prostu zgłoś się do Nas, a my postaramy Ci się pomóc !

Dajcie spokój tym AO - wykorzystali niewiedzę adm. posiłkując się artykułem kodeksu karnego

Można było w druga stronę , jak pisałam wcześniej - krótkie zawiadomienie o nękaniu , bezpodstawne nakłanianie do określonego zachowania jeżeli nie były zachowane wymogi prawa przez owych opiniozbiorców

Punkt 1 Regulaminu Forum :
1. Użytkownik Forum miau.pl, zwanego dalej Forum, publikuje swoje komentarze i opinie wyłącznie na własną odpowiedzialność. Administracja Forum nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności za treści zamieszczane przez uczestników na łamach Forum.
powinien znaleźć się na widocznym miejscu