Moje koty - moja miłość, radość, moje troski i kłopoty

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 05, 2012 12:29 Re: Moje koty - moja miłość, radość, moje troski i kłopoty

agula76 pisze:IWONKO DOBRA WIADOMOSC DLA KOTECZKÓW Z DZIAŁKI...CZUJĄ SIE DOBRZE :1luvu:

CatAngel :1luvu: :1luvu: :1luvu: zaoferowała ,ze zrobi dla nich budkę dziękuję

Tak się cieszę :D ale tam również trzeba zrobić porządek, bo strach pomyśleć co będzie wiosną, kiedy zaczną się rozmnażać.
CatAngel dziękujemy za pomoc :1luvu: :D

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Śro gru 05, 2012 17:28 Re: Moje koty - moja miłość, radość, moje troski i kłopoty

agula76 ile potrzebujesz takich budek 2-3 ? :)
Jedna jest już gotowa nie jest jakaś wypaśna, ale patrząc jak moje wolnożyjace śpią w nich codziennie :) wnioskuje że są zadowolone :) Budka jest z kartonu, naokoło jest obklejona czarnymi workami na śmieci żeby nie było jej widać za bardzo. Jest w niej dużo sianka żeby było ciepło. Oczywiście obicie budki także chroni przed zimnem.

Mali i duzi testerzy sprawdzili budki także melduję że są dobre i nadają sie do zamieszkania :D
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Właśnie w tym momencie jeden w niej śpi :lol:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro gru 05, 2012 17:44 Re: Moje koty - moja miłość, radość, moje troski i kłopoty

CatAngel :1luvu: :1luvu:

budki super...nawet bym na takie nie wpadła:)...

tam jest dorosła matka i 3 kociaki -5 miesieczne:) mysle ze dwa sie zmieszcza do jednej budki....a 3 takie mogłabym poprosic???jak one sie sprawdzaja w sniegu i deszcu???
agula76

Post » Śro gru 05, 2012 17:51 Re: Moje koty - moja miłość, radość, moje troski i kłopoty

Budki wspaniałe, ale koty jak fajnie w nich wyglądają. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Dobrze by było je ocieplić styropianem i dopiero sianko włożyć. Od wiatru będzie kotki chronić folia. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Super pomysł.
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Śro gru 05, 2012 17:54 Re: Moje koty - moja miłość, radość, moje troski i kłopoty

Cat Angel zeby Cie juz nie narazac to ja styropian moge kupic moze taki cieńszy??? ale na co to przykleic???
agula76

Post » Śro gru 05, 2012 17:55 Re: Moje koty - moja miłość, radość, moje troski i kłopoty

No no zapomniałam :oops: styropian także jest :) pod workami :)

CatAngel

Post » Śro gru 05, 2012 17:57 Re: Moje koty - moja miłość, radość, moje troski i kłopoty

agula76 pisze:Cat Angel zeby Cie juz nie narazac to ja styropian moge kupic moze taki cieńszy??? ale na co to przykleic???

Ja bym proponowała klejem od środka przykleić do kartonu :lol: , budki można robić większe, z większego kartonu.
Obrazek

jasia0245

Post » Śro gru 05, 2012 19:13 Re: Moje koty - moja miłość, radość, moje troski i kłopoty

CatAngel pisze:No no zapomniałam :oops: styropian także jest :) pod workami :)

super:) !!!!!!! Iwonka .....spokojniejsza juz jestes o dzikuski????....
agula76

Post » Śro gru 05, 2012 19:44 Re: Moje koty - moja miłość, radość, moje troski i kłopoty

dziewczyny, styropian nie może być w środku tak żeby kot sie z nim stykał, będzie sie kruszył,
ja mam na działce w werandzie dwie budki z kartonu, gdzie pomiędzy kartonami jest styropian, też są oklejone folią,
koty korzystały w zeszłym roku, spały po dwa w budce, myślę, że w tym roku też skorzystają jak przyjdą większ mrozy,
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Śro gru 05, 2012 20:00 Re: Moje koty - moja miłość, radość, moje troski i kłopoty

spoko.....Cat Angel napoisła ze jest pod workami....
agula76

Post » Śro gru 05, 2012 20:06 Re: Moje koty - moja miłość, radość, moje troski i kłopoty

Można też jeszcze inaczej zrobić. Duży karton potem styropian i w środek mniejszy karton. Wszystko na zewnątrz owinąć folią. Zresztą widzę, że pomysły macie wspaniałe. Ja tylko tak podpowiadam. :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Śro gru 05, 2012 20:09 Re: Moje koty - moja miłość, radość, moje troski i kłopoty

wiesiaczek1 pisze:dziewczyny, styropian nie może być w środku tak żeby kot sie z nim stykał, będzie sie kruszył,
ja mam na działce w werandzie dwie budki z kartonu, gdzie pomiędzy kartonami jest styropian, też są oklejone folią,
koty korzystały w zeszłym roku, spały po dwa w budce, myślę, że w tym roku też skorzystają jak przyjdą większ mrozy,

Dlatego właśnie także styropian daje na zewnątrz, i z jeszcze jednego powodu.Styropian nie przepuszcza wody(deszczu, śniegu jak się stopi) jakby był w środku to na zewnątrz pudełko zrobiło by sie miękkie :(

CatAngel

Post » Śro gru 05, 2012 21:28 Re: Moje koty - moja miłość, radość, moje troski i kłopoty

Właśnie Tigrunia została pochowana na moim cmentarzyku kocim, obok ośmiu innych kociaków, które odeszły: śliczne kocięta po pp Tusia, Tosia, Kropcia, Myszcia, Rupercik, Urwisek - zarobaczony, Klarunia - odeszła na padaczkę i kocurek, któremu nie zdążyłam nadać imienia - śliczny tygrysek - FIP.
Miejsce jest ustronne i bezpieczne, tam mają spokój a ja mogę ich odwiedzać.
Tigrunia, spoczywaj już spokojnie, a w moim sercu będziesz na zawsze.
Nie ma Was
- ja jestem
i wiem, co to przekleństwo.
Rozpłynęłyście się w ciszy
przeszłyście między cienie,
a ja nadal pamiętam
A JA NADAL PAMIĘTAM
W mrocznych snach mnie nawiedza
Wasze odległe mruczenie.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Śro gru 05, 2012 21:45 Re: Moje koty - moja miłość, radość, moje troski i kłopoty

:cry: ...dzieki Iwonka....jestem o nią juz spokojna...godnie odeszła...i godnie jest pochowana:( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
agula76

Post » Śro gru 05, 2012 22:13 Re: Moje koty - moja miłość, radość, moje troski i kłopoty

CatAngel....sianko też zorganizuje pani karmicielka,która bardzo dziękuje również za budki..polary jakies dodatkowo zorganizowac???
agula76

[poprzednia][następna]