Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie gru 02, 2012 17:54 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

kamari pisze:Utłukę w końcu ciotkę Meg. Mój komputer nie uciąga filmów, domagam się fotków :twisted:

Maryś, będę sprawozdawcą: na tym ostatnim filmie Meg na golasa wypłynęła z kilometr w morze, no - może nie do końca na golasa, bo miała na stopach płetwy :D

Meg, a zażywa Pani magnez?
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Nie gru 02, 2012 18:19 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Wyczerpały mi się inteligentne komentarze - więc powtórzę .. ŁAAAAŁ!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie gru 02, 2012 18:35 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Maryś, no co ci poradzę? Obejrzyj se w pracy, no.
Iwonka, najpierw zeżarłam paczkę kakao, ale potem kupiłam se magnez w pastylkach. I jeszcze zamierzam nabyć inny, magnez skurcz, to się nazywa, koleżanka z pracy bardzo mi rekomenduje.
To takie malućkie płetewki, króciutkie.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie gru 02, 2012 18:39 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

tak jakby nie płetewkami żem się zachwycił 8)

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Nie gru 02, 2012 19:15 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Megana, wyślij TŻ na kurs operatorski.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie gru 02, 2012 22:54 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Iwonami pisze:
kamari pisze:Utłukę w końcu ciotkę Meg. Mój komputer nie uciąga filmów, domagam się fotków :twisted:

Maryś, będę sprawozdawcą: na tym ostatnim filmie Meg na golasa wypłynęła z kilometr w morze, no - może nie do końca na golasa, bo miała na stopach płetwy :D

Nie wiem, co powiedzą w pracy na taki filmik, ale na pewno obejrzę. Już się nie mogę doczekać jutra :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie gru 02, 2012 23:02 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Megana pisze:Maryś, no co ci poradzę? Obejrzyj se w pracy, no.
Iwonka, najpierw zeżarłam paczkę kakao, ale potem kupiłam se magnez w pastylkach. I jeszcze zamierzam nabyć inny, magnez skurcz, to się nazywa, koleżanka z pracy bardzo mi rekomenduje.
To takie malućkie płetewki, króciutkie.

Spróbuj może jeszcze Venoruton, usprawnia przepływ krwi przez żyły, w kończynach dolnych, of course.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Pon gru 03, 2012 8:34 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Widziałam film i NIE ROZUMIEM jak zdrowy facet może spokojnie stać na brzegu widząc TAKĄ kobietę, która najwyraźniej się od niego oddala.
I kamyczki filmować.
No nie rozumiem i już.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon gru 03, 2012 9:51 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Facet ćwiczy samokontrolę :lol:

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Pon gru 03, 2012 10:22 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Chyba jest miszczem!
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Pon gru 03, 2012 11:45 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Musi być miszczem. W końcu to plaża, gdzie same gołe baby dookoła. I NIE same niemieckie suche emerytki. :mrgreen:

Megana

Post » Pon gru 03, 2012 19:42 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Nawet pięciu minut w pracy nie miałam, żeby obejrzeć filmik :(

Na krążenie dobry jest jeszcze kasztanowiec.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pon gru 03, 2012 19:44 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

TŻ mówi, że operator jest miszczem, bo udało mu się nie skierować obiektywu... zbyt nisko :mrgreen:
Obrazek

babajaga

Post » Pon gru 03, 2012 20:12 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Megano zrób sobie badanko na poziom magnezu, sodu i potasu... suplementy bywają za słabe. Ja jakiś czas temu zaliczyłam magnezowe zastrzyki tak mi spadł magnez....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon gru 03, 2012 22:49 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Z PAMIĘTNIKA
STAREGO FILOZOFA

Drogie ciocie, jestem niewinny, jak zawsze. Pańcia kazała. Mam wyprodukować porządny wpis na forum, bowiem pańcia się podlizuje jednej cioci z Poznania. A podlizuje się, bo w przyszłym listopadzie zamierza się załapać na paczkę z prawdziwymi rogalami marcińskimi. Ot co.
Taka to pańcia jest podstępna i interesowna.
Sama odmawia pisania, bo – co za niespodzianka, doprawdy! - czasu twierdzi, że nie ma. Też coś.
A nie ma bo:
po pierwsze, oczywiście – ciągle Sherlock. Fanficki, czytanie, dyskusje, komentarze, o matko. Ostatnio pańcia nie nadąża z czytaniem nawet.
po drugie, sam Cumberbatch, który okazuje się, nakręcił całą masę filmów. Pracuś cholerny. :evil:
Po trzecie – idą święta i pańcia wzmogła działalność decoupagową. Na razie maluje podkładem jakieś pudełka i butelki.
Po czwarte – idą święta i pańcia nerwowo myśli o konieczności wyprodukowania uszek do barszczu i w ogóle czegoś na wigilijny stół.
Po dalsze – idą święta i jakieś prezenty trzeba by nabyć. I bombki ewentualnie, bo po zeszłorocznej katastrofie, którą część ciotek pewnie pamięta, pańci zostały ze dwie sztuki.
Po kolejne – pańcia lubi większość sportów zimowych a sezon właśnie ruszył. Oczywiście, przede wszystkim skoczkowie skaczą, a pańcia jak zwykle kibicuje swojemu ulubionemu ciasteczku, zwanemu pieszczotliwie Schlierim.
Po następne – w kolejny weekend pańcia wspólnie z przyjaciółką zaplanowała dwudniowe pieczenie pierdyliona pierniczków. Ploteczki są przewidziane również. Póki co, pańcia nabywa rozmaite rzeczy do ozdabiania wypieków, a pańcio otrzymał polecenie by dostarczyć zgrzewkę mąki.
Po kolejne, pańcia lubi czytać ulubione fora a także blogi, zwłaszcza takiego zwierza popkulturalnego. Ale zwierz potrafi jeden wpis zilustrować kilkunastoma filmikami, trwającymi od dwóch do dziesięciu minut, w związku z czym, czytanie takiego jednego wpisu to zajęcie na pół wieczoru. Żeby nie być gołosłownym:
http://zpopk.blox.pl/2012/11/Tancz-nie- ... z2Dp13vXTO
Po kolejne kolejne, pańcia nie rezygnuje z basenu, co wyrywa jej dwa popołudnia tygodniowo, natomiast w piątkowe wieczory państwo słuchają listy Trójki, popijając wino i pogadując o tym i owym. A zwłaszcza o tym, o czym nie mieli czasu w tygodniu.
Dalej, jako wielbicielka Petera Jacksona pańcia z dużym przejęciem czeka na „Hobbita.” Na razie ogląda filmiki z kręcenia, trailery, bajery a tu na forum niejaka zuza wrzuca ff o krasnoludach, co natchnęło pańcię by przyjrzeć im się dokładniej i co pańcia odkryła? No a cóż pańcia mogła odkryć, hę??
Obrazek
I jeszcze dalej, pańcia tropi kałuże kociego moczu. Ponieważ dom zaczął wonieć troszkę za bardzo, i to bynajmniej nie świątecznie niestety, pańcia szuka wyschniętych źródełek woni. Ostatnio nie chciała się szarpać z przesuwaniem małżeńskiego łoża, więc wczołgała się pod ów mebel, co znienacka skończyło się małym atakiem klaustrofobii. Ciocie usiłowały kiedyś w panice czołgać się do tyłu pod łożem...?
Po któreś tam, pańcia jako osoba uspołeczniona i obowiązkowa, udziela codzienne przynajmniej kilku porad na forum winiarskim, nie tyle może publicznie, choć oczywiście też, co zwłaszcza tym wszystkim spryciarzom, którzy piszą do pańci peemki. Miętkie serce pańcia ma, więc odpowiada.
Po któreś tam kolejne, pańciowe wina wymagają mnóstwa interwencji. Ostatecznie cały zeszły rok bywały silnie zaniedbywane.
A po wszystkie – pańcia wcale nie jest na urlopie, tylko normalnie pracuje. I dom ktoś prowadzić musi, a pięć godzin snu na dobę przestaje pańci wystarczać.
I to najbardziej się pańci nie podoba. :evil:

Megana

[poprzednia][następna]