25 kotów żadnego pana,Potzrebna kasa na sterylki ;(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob gru 01, 2012 10:26 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

Igulec, nie ma kasy :cry:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Sob gru 01, 2012 14:39 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

Igulec pisze:Pani Lidko, jeśli młode można ciachnąć, znaczy dadzą się złapać i jest kasa, a problemem jest goły brzuch, to ja mogę po dwie przetrzymać jakiś czas, kilka tygodni, ale w Inowrocławiu, więc nie wiem, czy to urządza...
Ale gdzieś Pani pisała, że do weta do Inowrocławia Pani jeździ, więc może się uda...

Nie dziękuje nie chce współpracy z waszą Fundacją ..tu mozna poczytac..
http://www.kociadolina.pl/aktualnosci,2 ... erza-.html

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob gru 01, 2012 21:57 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

Pani Lidko, może z pozostałymi osobami zrobilibyśmy zrzutę na jakieś 8-10 domków??
Ja wyłożyłbym 100 zł. a pozostali powiedzmy 30 zł. Wystarczy 8 osób :!:
Tak na ok. 3 koty w każdym?? koszt styropianu 10 cm na tyle domków to ok 250 zł. Czyli w ok. 330 zł zmieścilibyśmy się (dojdą polary z lumpeksu, folia, taśma klejąca pianka montażowa itd)
Jestem tu pierwszy raz i chciałbym wiedzieć ile osób mogłoby się dołożyć???

Odpowiadać ludzie! Czas nagli, idzie śnieg! :( Czekam na odzew...
Ostatnio edytowano Nie gru 02, 2012 10:21 przez gmx83, łącznie edytowano 1 raz

gmx83

Od: Sob gru 01, 2012 21:49

Post » Nie gru 02, 2012 0:04 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

alab108 pisze:Igulec, nie ma kasy :cry:

i chęci do współpracy...
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Nie gru 02, 2012 11:40 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

gmx83 pisze:Pani Lidko, może z pozostałymi osobami zrobilibyśmy zrzutę na jakieś 8-10 domków??
Ja wyłożyłbym 100 zł. a pozostali powiedzmy 30 zł. Wystarczy 8 osób :!:
Tak na ok. 3 koty w każdym?? koszt styropianu 10 cm na tyle domków to ok 250 zł. Czyli w ok. 330 zł zmieścilibyśmy się (dojdą polary z lumpeksu, folia, taśma klejąca pianka montażowa itd)
Jestem tu pierwszy raz i chciałbym wiedzieć ile osób mogłoby się dołożyć???

Odpowiadać ludzie! Czas nagli, idzie śnieg! :( Czekam na odzew...

dziekuje za zainteresowanie kupilam styropian na dwa domki pan Tomek tutaj obecny przekazał pieniądze 200zł na domki kasy jeszcze zostanie bo p.Hania z fb wysyła mi pudła styropianowe z instrukcją jak je zrobić ..Dziś zawoże jeden duży domek wielkosci styropianu nie zmniejszałam mam nadzieje ze do auta wejdzie bo nie sprawdzałam , ide jeszcze go okleić taśmą ...Bo czekałam aż klej sylikonowy wyschnie ...Kupiłam w lumpeksie jakieś kożuszki pokłade do srodka ..Bedą miały schornie tylko problem z zawożeniem .bo auto małe i po dwa małe domki wchodzi albo jedn większy .pozdrawiam musze uciekać

lidka02

Post » Nie gru 02, 2012 12:05 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

Rozumiem Pani Lidko.
Jeśli ma już Pani 200 zł to może dołożę te 100 i będzie na domki dla reszty zwierzaków :?: :piwa:
Wczoraj policzyłem - na 8 domków o wymiarach wewnętrznych 80 x 40 cm (wejdą ze 3 sierściuszki) wystarczą 2 paczki styropianu o wymiarach każdej płyty 10 x 100 x 100 cm. Czyli 20 takich płyt. Po 10 w paczce. Takie 2 paczki to łącznie 2 metry sześcienne. Koszt około 250 zł.
A kleić najlepiej klejem polimerowym (dragon, śnieżka...)
Wyściółka tylko polar! W lumpeksach bluzy z polaru można dostać dosłownie za kilka zł :!:
W jaki sposób najlepiej ciąć płyty tak, aby nie było odpadów i aby wydało jak najwięcej to mógłbym dokładnie opisać na priv.

Wczoraj wysłałem na konto Kociej Doliny na sprawę tych kotów 100 zł więc powinno też coś pomóc. Sterylki są bardzo ważne, bo to oznacza mniej kociąt a zarazem mniejsze późniejsze koszty na karmę, budki etc... (no ale to wiecie)

Tak już przy okazji trochę mnie boli ta cała Wasza nagonka na Kocią Dolinę :| Ludzie którzy pracują w takiej fundacji nie robią tego dla pieniędzy, bo są one tam marne. Oni też kochają koty, tak samo jak my. A nie działają tak sprawnie jak inne fundacje dla tego, że mają dość poważne problemy finansowe... jak wszyscy wiemy. A jeśli tak jest, to zamiast ich ganić za coś, na co nie mogą nic poradzić, należałoby ich jakoś wspomóc.
I nie wierzę, że jest taka osoba na tym forum, która nie mogłaby przelać choćby 30 zł czy to na ich konto, czy prosto do Pani Lidii :| To mniej niż wypad do kina...

Pozdrawiam wszystkich!

gmx83

Post » Nie gru 02, 2012 21:18 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

Witam wszystkich.

Też się zapisałem na forum podobnie jak gmx83 żeby odpowiedzieć w tym wątku. Znam część tych kotów bo sam mam domek w Przyju.

Również wraz z żoną mogę coś pomóc. Jak widzę kwestia domków jest już (chyba?) rozwiązana. Ja jestem skłonny kupić "coś" za kwotę powiedzmy 100-130 zł, najlepiej w takiej formie że kupię na allegro, zrobię przelew i wybiorę przesyłkę na adres docelowy osoby która się tymi kotami zajmuje. Napiszcie co by było najbardziej potrzebne, może te 20kg karmy suchej?

l0co

Od: Nie gru 02, 2012 21:01

Post » Pon gru 03, 2012 10:51 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

l0co pisze:Witam wszystkich.

Też się zapisałem na forum podobnie jak gmx83 żeby odpowiedzieć w tym wątku. Znam część tych kotów bo sam mam domek w Przyju.

Również wraz z żoną mogę coś pomóc. Jak widzę kwestia domków jest już (chyba?) rozwiązana. Ja jestem skłonny kupić "coś" za kwotę powiedzmy 100-130 zł, najlepiej w takiej formie że kupię na allegro, zrobię przelew i wybiorę przesyłkę na adres docelowy osoby która się tymi kotami zajmuje. Napiszcie co by było najbardziej potrzebne, może te 20kg karmy suchej?

Witam serdecznie :1luvu: jak ma pan domek w Przyjezierzu to w którym miejscu , chodzą tam koty ....moze u pana by można też było ze dwie budki na zime tylko postawić .Bo bede jeszcze je robić ,,,,,co do karmy to może lepiej puszki by kupić jakieć nie drogie choćby Wiskasa , bo wczoraj zostawiłam um suchego a w nocy mróz i woda im teraz zamarzła , nie będą mogły się po suchym napić ...A teraz ciocia będzie jutro a nikt miejscowy im wody nie uzupełni .Latem to wygoda...Cieszę się że pan tu dotarł :1luvu:

lidka02

Post » Pon gru 03, 2012 15:16 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

Domek mam dopiero od tego roku, parę razy byłem tylko to było parę kotów, zwłaszcza podczas grillowania, ale to było latem. Jak będą domki to mogę napisać na PW konkretnie gdzie to zobaczy Pani czy tam warto domek postawić. Koty raczej wydaje mi się że będą chodziły po bukowej.

Co do karmy to nie ma problemu, mogą być puszki, aczkolwiek radziłbym się zastanowić bo żarcia z puszki na mrozie się nie zostawi, bo zaraz zamarznie. Natomiast za chwilę pojawi się pewnie śnieg więc wody będzie pod dostatkiem.

Jeśli chodzi o puszki to my dokarmiamy dzikiego kota TEO http://swiatzwierzaka.pl/Teo-karma-dla-kotow-z-wolowina-850-g(3,6316,2957).aspx. Ma niby 35% mięsa i wychodzi najlepiej cenowo - puszka 850g, a whiskas chyba 4% mięsa i 2x drożej. Te puszki są w kauflandzie w inie więc można by tam kupić, mógłbym kupić 30 puszek to wychodzi 25kg karmy, tylko pytanie co z dowozem. Może ktoś się wybiera jeszcze z ina do przyja w tym miesiącu?

l0co

Post » Pon gru 03, 2012 16:29 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

l0co, cieszę się bardzo, że nie tylko ja chcę wspomóc Panią Lidię! :D
Im nas więcej, tym więcej zdziałamy :piwa:

Podczas rozmowy z Panią Lidką dowiedziałem się, że jednym z większych problemów poza brakiem domków i jedzenia jest/będzie ich usytuowanie :/
No ale wierzę, że skoro znalazła się osoba posiadająca tam domek, to już ten problem choćby w części zniknie :) A kotki będą miały dach nad głową! Jeśli nie na Mikołaja, to już na Święta Bożego Narodzenia!!! W najcieplejsze i najwspanialsze święta w roku :kotek: :s1:

Pozdrawiam Lidkę i l0co! :)

gmx83

Post » Pon gru 03, 2012 17:41 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

Ogólnie to najlepsze miejsce na domki to byłby moim zdaniem ośrodek izch. Duży teren i tamte domki są bardzo wysoko więc pewnie dałoby się nawet wcisnąć domki kocie pod tarasy dla dodatkowej ochrony. Ale by trzeba się z nimi dogadać w tej sprawie. Pewnie jest tam pustynia w zimę więc może nie będą robić problemu.

Druga możliwość to dogadać się też z gminą, jak nie chcą pomóc finansowo to niech chociaż udostępnią jakiś fragment terenu na domki. Powinny być tam tereny zarówno gminy jak i miasta Strzelno i część jest też Jeziora Wielkie więc można popytać. A o pomoc dla zwierząt do której gminy się zwracaliście? Strzelno jest dość pazerne a jak mają coś zrobić co do nich należy to nic nie zrobią, chcą tylko brać kasę. Podobno lepiej jest na terenie Jeziora Wielkie, przynajmniej jeśli chodzi np. o stawki.

Pozdrowienia dla wszystkich!

l0co

Post » Pon gru 03, 2012 18:08 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

l0co pisze:Ogólnie to najlepsze miejsce na domki to byłby moim zdaniem ośrodek izch. Duży teren i tamte domki są bardzo wysoko więc pewnie dałoby się nawet wcisnąć domki kocie pod tarasy dla dodatkowej ochrony. Ale by trzeba się z nimi dogadać w tej sprawie. Pewnie jest tam pustynia w zimę więc może nie będą robić problemu.

Druga możliwość to dogadać się też z gminą, jak nie chcą pomóc finansowo to niech chociaż udostępnią jakiś fragment terenu na domki. Powinny być tam tereny zarówno gminy jak i miasta Strzelno i część jest też Jeziora Wielkie więc można popytać. A o pomoc dla zwierząt do której gminy się zwracaliście? Strzelno jest dość pazerne a jak mają coś zrobić co do nich należy to nic nie zrobią, chcą tylko brać kasę. Podobno lepiej jest na terenie Jeziora Wielkie, przynajmniej jeśli chodzi np. o stawki.

Pozdrowienia dla wszystkich!

Jeziora Wielkie dali 500zł na karme na rok i dali na sterylki na wiosne ...A Strzelno nie dało nic ...Dobrze myśleże lepiej niech pan kupi co pan uważa koty zjedzą wszystko :) Tak myslałam że ze Strzelnem pogadać najlepiej jak by koty miały swój kawałek miejsca na stałe na domki i karme tam , zimą i latem ..Ale Strzelno olewa te koty jak i te które są tu na miejsu w Strzelnie ..Zobaczymy może z ciocią coś wymyslimy ......

lidka02

Post » Pon gru 03, 2012 18:16 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

Na facebooku jest fajna strona jak zrobić prosty domek ze styropianu :)

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 104&type=1

gmx83

Post » Pon gru 03, 2012 18:28 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

lidka02 pisze:Jeziora Wielkie dali 500zł na karme na rok i dali na sterylki na wiosne ...A Strzelno nie dało nic ...Dobrze myśleże lepiej niech pan kupi co pan uważa koty zjedzą wszystko :) Tak myslałam że ze Strzelnem pogadać najlepiej jak by koty miały swój kawałek miejsca na stałe na domki i karme tam , zimą i latem ..Ale Strzelno olewa te koty jak i te które są tu na miejsu w Strzelnie ..Zobaczymy może z ciocią coś wymyslimy ......

No, w Strzelnie nic nie ugracie, czyli potwierdza się co pisałem. O teren bym się zapytał zarówno w Strzelnie jak i Jeziorach. Może coś dadzą - nic nie kosztuje, a będą mieli jakiś frazes do wpisania w dokumenty sprawozdawcze.

Co do karmy to pomyślę zatem bo te puszki to by wyszło więcej karmy, ale muszę pomyśleć jak zorganizować transport. A gdzie by to trzeba dowieźć - do Przyja czy do Strzelna? Poproszę o nr tel na email to się jakoś umówię.

l0co

Post » Pon gru 03, 2012 21:26 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

Obrazek
Obrazek

lidka02

[poprzednia][następna]