Nasza kocia rodzinka. Prośba o pomoc dla Lolusia z FIP:(((

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 28, 2012 15:07 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Kubuś ['] Myszka [']:(

Tak, ja wiem, że mocz na posiew to podstawa, ale nie przy Kasi-dziczku, a lekarz jest przeciwny nakłuwaniu.
Krwi w moczu nie ma teraz, ale siku jest małe i częściej niż powinna.
W piątek po obiedzie jedziemy do lecznicy na usg i zobaczymy co lekarz zdecyduje ale zapytam o ten lek shi lin tong dla Kasi.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro lis 28, 2012 18:47 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Kubuś ['] Myszka [']:(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw lis 29, 2012 15:32 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Kubuś ['] Myszka [']:(

U nas jest teraz kichająco-smarkająco, ale najbardziej Kasia i Wituś, pozostałe sporadycznie kichną. :(
Dodaję wszystkim do karmy beta glukan i poczekam na rozwój sytuacji, bo nie chciałabym z Witusiem do lecznicy jeździć, bo wiadomo, że stres przy białaczce jest niewskazany, ale jak będzie mus to mus.
Dziwi mnie tylko, że Kasia coś takiego podłapała gdy jest w trakcie leczenia Convenią, i widać, że ją to kichanie raz za razem męczy. :( zaraz jej zakroplę wodę morską do noska, aby jej się lżej oddychało.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw lis 29, 2012 17:31 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Kubuś ['] Myszka [']:(

Convenia nie leczy kataru kociego, przeziębień itp. - to cytat z ulotki Convenii:

Leczenie ropni skóry i tkanek miękkich oraz ran na tle infekcji Pasteurella multocida, Fusobacterium spp., Bacteroides spp., Prevotella oralis, β-hemolitycznymi szczepami Streptococcus i/lub Staphylococcus intermedius.
Leczenie infekcji układu moczowego na tle Escherichia coli.

Cały czas :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw lis 29, 2012 18:26 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Kubuś ['] Myszka [']:(

Skoro nie leczy to zobaczymy co jutro powie lekarz.

Kasia dostała wścieklicy jak jej do noska psiknęłam wodę morską.
Teraz jak jej chciałam tylko wytrzeć oczka które łzawią, to zwiała.
Pięknie, rewelacyjnie, no wręcz super.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw lis 29, 2012 19:21 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Kubuś ['] Myszka [']:(

Anna61 pisze:Kasia dostała wścieklicy jak jej do noska psiknęłam wodę morską.
Teraz jak jej chciałam tylko wytrzeć oczka które łzawią, to zwiała.
Pięknie, rewelacyjnie, no wręcz super.

Identycznie to samo miałam kiedyś z moją Kasia i z Bisią, kiedy spróbowałam im psikać raz sprayem do noska, a innym razem - sprayem do higieny jamy ustnej.
Bisia uspokoiła się szybko, ale Kasia była w szoku przez 2 dni.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt lis 30, 2012 15:03 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Kubuś ['] Myszka [']:(

Anna61 pisze:Tak, ja wiem, że mocz na posiew to podstawa, ale nie przy Kasi-dziczku, a lekarz jest przeciwny nakłuwaniu.

A dlaczego jest przeciwny nakłuwaniu ? :| jakieś przeciwskazania zdrowotne??
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pt lis 30, 2012 15:41 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Kubuś ['] Myszka [']:(

Byłam z Kasią w lecznicy i po kolejnym usg jest nadal kamień wielkości 8x4milimetry i niestety, Kasia musi mieć operację jego usunięcia bo się męczy, a termin wyznaczony na piątek 7 grudnia.
Dzisiaj z powodu kichania dostała zastrzyki Euphorbium i coś podobnego do Immunodolu i dlatego musimy się wstrzymać z zabiegiem aby katar i to kichanie przeszło jej, gdyby nie przeszło to mam odwołać zabieg.

Proszę o pomoc, bo nie udźwignę sama wydatku 200 złotych, tylko za sam zabieg. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob gru 01, 2012 15:01 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy-Kasia idzie na operację:(

Bardzo dziękuję Iza_ za wpłatę 70 złotych. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob gru 01, 2012 23:50 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy-Kasia idzie na operację:(

trzymam ogromne kciuki za Kasię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie gru 02, 2012 10:37 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy-Kasia idzie na operację:(

Myszolandia pisze:trzymam ogromne kciuki za Kasię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dzięki Sylwiczka :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie gru 02, 2012 20:03 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy-Kasia idzie na operację:(

Kasia widać, że jest bidulka.
Kicha, choć już mniej, ale się przylepa zrobiła, bo nawet do męża poszła na mizianki. 8O
Apetyt ma, ale futerko trochę zmierzwione i oczka załzawione.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie gru 02, 2012 20:03 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy-Kasia idzie na operację:(

I ja mocno za Kasię trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie gru 02, 2012 21:05 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy-Kasia idzie na operację:(

Trzymam też mocno :ok: :ok: :ok:
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Pon gru 03, 2012 15:44 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy-Kasia idzie na operację:(

Dołączam kciuki :ok:

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

[poprzednia][następna]