PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 02, 2012 19:27 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

basia111 pisze:pod nim była niewidoma buraska. Ślepaczek siedział całe życie w szpitaliku. Brzuszek ma duży i twardy - jakby połknął piłkę. Apetyt mu dopisuje, bawi się trochę, nie ma gorączki ale w badaniu krwi wyszło 42 tys. leukocytów. Reszta w normie. Dostaje póki ci jakieś zastrzyki przeciwzapalne. Wet też mi mówił, że może się okazać, że to nie FIP ale martwi mnie ten brzuszek.

Też miałam brzdąca schronowego z takimi wynikami ( testy wszelakie ujemne) . Objawy takie same brzuszek jak piłka, twardy itd. Lekarze do końca nie wiedzieli co mu mogło być ale antybiotyk + trilac osłonowo pomogły. Teraz Cencik jest już w nowym domku, zdrowy i rozpieszczany :D
Trzymam kciuki i nie trać nadziei że i u was tak będzie :ok:
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

Post » Nie gru 02, 2012 19:55 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

bubula pisze:
basia111 pisze:pod nim była niewidoma buraska. Ślepaczek siedział całe życie w szpitaliku. Brzuszek ma duży i twardy - jakby połknął piłkę. Apetyt mu dopisuje, bawi się trochę, nie ma gorączki ale w badaniu krwi wyszło 42 tys. leukocytów. Reszta w normie. Dostaje póki ci jakieś zastrzyki przeciwzapalne. Wet też mi mówił, że może się okazać, że to nie FIP ale martwi mnie ten brzuszek.

Też miałam brzdąca schronowego z takimi wynikami ( testy wszelakie ujemne) . Objawy takie same brzuszek jak piłka, twardy itd. Lekarze do końca nie wiedzieli co mu mogło być ale antybiotyk + trilac osłonowo pomogły. Teraz Cencik jest już w nowym domku, zdrowy i rozpieszczany :D
Trzymam kciuki i nie trać nadziei że i u was tak będzie :ok:

Dziękuję. Mój też ma felv i fiv ujemne. Myślę, że jutro będzie już coś wiadomo. I oczywiście pomyliłam nazwisko lekarza od USG - dr Marciński miało być.
A kotka przynajmniej chęć do zabawy i apetyt nie opuszcza jak narazie.
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Nie gru 02, 2012 20:42 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

Jest mi niezmiernie miło ogłosić otwarcie funduszu na karmę dla Paluszków pod hasłem :
PEŁEN BRZUSZEK MA PALUSZEK :catmilk:

Osoby zdeklarowane do comiesięcznych wpłat :
alareipan 10pln
Revontulet 10pln
jamkasica 10pln
MalgosiaZ 10pln
MissJoas 10pln
smarti 40pln
gaota 40pln
I&S 30pln+10pln=40pln
JoannElle 50pln
patkazal 50pln
Marta_od_Kropeczki 15pln
strongbaby 20pln
bubula 20pln
EdytaB_a 10pln

ef25 30pln
basia111 10pln
Marlena:) 10pln

Moha 30pln
Hikiko 10pln
key_west 10pln

Ostatnie osoby z listy kwot jeszcze nie podały , ale uzupełnią :wink: . Jeśli coś pomyliłam proszę o poprawienie mnie.
Lista jest cały czas otwarta i serdecznie zapraszam do jej wydłużania :mrgreen: . Miejsca na niej starczy dla wszystkich.

W imieniu wolontariuszy paluchowych chcę wyjaśnić , iż nasze wpłaty są skromne ,ponieważ i tak co najmniej raz w tygodniu niezależnie od deklaracji , zawozimy coś od siebie (suche , mokre lub świeże mięso).

Wpłaty proszę kierować na :

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt-Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok.42a
03-772 Warszawa
59 1370 1109 0000 1706 4838 7317
W TYTULE:GPK MRAU-Puszka dla Paluszka

I z tej radości tak sobie zatańczę :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: , a co :!:

Dodam ,że oprócz promocyjnych stawek u Jus87 , mamy zniżkę w Zooplusie w wys.10% za zakupy od kwoty 400pln i 2% za przelew.Zbierane u nich punkty także będą wymienione na karmę :D .

Życzmy sobie i Paluszkom , aby się kręciło, aby przybyło ochotników do podzielenia się z Paluszkiem i..............ustawiamy zlecenia stałe :ok:
DZIĘKUJĘ !!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Śro gru 05, 2012 8:10 przez MałgosiaZ, łącznie edytowano 5 razy
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie gru 02, 2012 21:50 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

Szylkretowa Morwa, oprócz 1 maluszka, jako jedyny dorosły kot została dziś adoptowana (tzn. jak wychodziłam ze schronu, to pani jeszcze czekała na wizytę u lekarza, więc mam nadzieję, że wszystko dobrze poszło) :)
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Nie gru 02, 2012 22:01 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

ja nie dam rady. prawdopodobnie od stycznia tracę pracę :(
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Nie gru 02, 2012 22:02 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

MissJoas pisze:Szylkretowa Morwa, oprócz 1 maluszka, jako jedyny dorosły kot została dziś adoptowana (tzn. jak wychodziłam ze schronu, to pani jeszcze czekała na wizytę u lekarza, więc mam nadzieję, że wszystko dobrze poszło) :)

:piwa:
Mam nadzieję, że przeszła wizytę u lekarza i już grzeje doopkę w domu :P .

Basiu, olbrzymie kciuki za ślepaczka :ok: :ok: :ok: I przesyłam dużo ciepłych myśli.
Pochwal się jak ma na imię :wink: .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie gru 02, 2012 22:07 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

Revontulet pisze:
MissJoas pisze:Szylkretowa Morwa, oprócz 1 maluszka, jako jedyny dorosły kot została dziś adoptowana (tzn. jak wychodziłam ze schronu, to pani jeszcze czekała na wizytę u lekarza, więc mam nadzieję, że wszystko dobrze poszło) :)

:piwa:
Mam nadzieję, że przeszła wizytę u lekarza i już grzeje doopkę w domu :P .

Basiu, olbrzymie kciuki za ślepaczka :ok: :ok: :ok: I przesyłam dużo ciepłych myśli.
Pochwal się jak ma na imię :wink: .

Kot...się nazywa
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Nie gru 02, 2012 22:56 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

Też mam taką nadzieję , podobno domek bardzo świadomy stanu kotki . Oby tylko wet ją "przepuścił" :roll: .
A maluszek to ten wystraszony z wczoraj ?
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon gru 03, 2012 8:29 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

ustawiam zlecenie stałe :ok: .
dobrze byłoby dozbierać do tych 400 zł żeby co miesiąc móc zamówić Paluszkom z tą 10 % zniżką..-to byłoby coś wspaniałego !!

z moich obliczeń wynika że brakuje jeszcze ok 100-130 zł..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon gru 03, 2012 8:33 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

MalgosiaZ pisze:

Też mam taką nadzieję , podobno domek bardzo świadomy stanu kotki . Oby tylko wet ją "przepuścił" :roll: .

Dzwoniłam właśnie do schronu - Morwa została wczoraj adoptowana :ok:

Ludzie, którzy ją wzięli mają chyba już sporo zwierząt, z resztą wczoraj oprócz kotki adoptowali też piesia. Powiedziałyśmy z Olą o wszystkich złych rzeczach, które może mieć kotka i mimo to ją wzięli, więc mam nadzieję, że była to świadoma adopcja.
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Pon gru 03, 2012 8:39 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

oby kotusia wyzdrowiała i długo cieszyła się życiem :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon gru 03, 2012 8:45 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

ustawiam zlecenie na 20 zeta :)
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

Post » Pon gru 03, 2012 10:42 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

Przy mnie 20zl możecie wpisać. Na który dzień miesiąca ustalamy wpłaty ?

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Pon gru 03, 2012 11:15 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

MissJoas pisze:
MalgosiaZ pisze:

Dzwoniłam właśnie do schronu - Morwa została wczoraj adoptowana :ok:

Ludzie, którzy ją wzięli mają chyba już sporo zwierząt, z resztą wczoraj oprócz kotki adoptowali też piesia. Powiedziałyśmy z Olą o wszystkich złych rzeczach, które może mieć kotka i mimo to ją wzięli, więc mam nadzieję, że była to świadoma adopcja.

:piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Pon gru 03, 2012 13:08 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

PEŁEN BRZUSZEK MA PALUSZEK
10 zł (narazie skromnie )
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

[poprzednia][następna]