Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUSIA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 30, 2012 19:29 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Zofia.Sasza pisze:
wat pisze:Ten kot, widziany tydzień temu przez 2 niezależne osoby wygladał na odpasionego, aż pojawiły się wątpliwości, czy to naprawdę Maciuś. Pani karmicielka, która sie o niego troszczy bardzo dobrze go karmi.
Sprawa zlapania kota (czy to Maciek, czy nie) jest nagrywana, ale informacje pojawią się na miau jak będą konkrety czyli po fakcie.

Byle nie było po kocie zanim te fakty się pojawią :?

Basia była i chciała kota rozpoznać.O ile by się pojawił.Zaryzykowała. Tylko pani karmicielka nie raczyła stawić się na miejsce mimo wcześniejszych uzgodnień.Chora baba poleciała kota oglądać i nikt tego nie uszanował.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lis 30, 2012 21:07 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Widać jak im zależy na tym kocie, a już zachowanie karmicielki, delikatnie powiedziawszy, niekulturalne.
Jeśli się człowiek z kimś umawia, to przychodzi na spotkanie. Dziwna karmicielka, której nie zależy na dobru kota...... 8O
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Sob gru 01, 2012 1:18 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

meksykanka pisze:Dziewczyny,
ale to jest BARDZO ważne, żebyście cokolwiek napisały na ten temat...
Nikt nawet nie skomentował oferty domu tymczasowego dla Maciusia...
Powiem uczciwie, że spodziewałam się jeśli nie radości to chociaż jakichś pytań oraz kontaktu i próby skoordynowania działań...
Nawet nie wiemy czy to OK, czy mamy czekać, czy mamy organizować transport...

Bardzo proszę, odezwijcie się, bo zostałam postawiona w bardzo niezręcznej sytuacji...

Oczywiście jesteśmy bardzo wdzięczne DT za chęć tymczasowania Maciusia, a Tobie za zorganizowanie tego.
Okrzyków radości na wątku nie było nie dlatego, że propozycja DT mnie nie cieszyła, tylko dlatego, że zanim zdążyłam o DT przeczytać, wątek już był pełen wymówek wobec nas za niezłapanie kota mimo deklaracji DT.

Oczywiście chętnie z Twojej propozycji DT skorzystamy. Transportu na razie nie ma co organizować, bo kot jest wciąż na wolności. Zrobimy to jeśli będziemy mieć kota w transporterze. Mam dla niego bardzo tymczasowy TDT na 2-3 dni.

Złapanie kota zależy w dużym stopniu od karmicielki, a ona ma swoje życie i nie ma co jej wymyślać, że jej na Maćku nie zalezy, skoro z tego "niezależenia" chodzi go dwa razy dziennie karmić.

Osobom piszącym, jak to łatwo złapać kota w łapkę wyjaśniam, że może i tak, ale lapkę trzeba najpierw mieć. Osobom sugerującym, by ktoś skoczył do Olsztyna przed pracą i złapał kota wyjaśniam, że najwcześniejszy autobus do Olsztyna mamy o 4.55 więc przed pracą zdążyłybyśmy najwyżej gazetę kupić i już trzeba by było wracać.

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Nie gru 02, 2012 18:51 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Joanna była wczoraj w Olsztynie, spotkała się z karmicielką, widziała kota i TO JEST MACIUŚ! A właściwie, jak powiedziała, trzy Maciusie naraz. Wyglada bardzo ładnie, ma tam budkę styropianową bardzo dobrze ukrytą, pokazała Joannie. Pani karmicielka ucieszyła się, że chcemy Maćka zabrać bo on zajął najlepsze miejsce w okolicy i przegania wszystkie koty na gorsze tereny.
Chciałyśmy spróbować łapać go ręcznie ale okazało się że pani specjalnie nigdy Maćka nie dotykała ani nie głaskała, żeby nie przyzwyczaić i on się boi. Ale podchodzi do niej bliziutko. Do obcych nie podchodzi. Pani ma w przyspieszonym tempie Maćka oswajać albo wymyślimy inny sposób.

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Nie gru 02, 2012 18:53 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Super Dziewczyny! :ok:

Trzymam :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Nie gru 02, 2012 18:55 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Aaaaa, w razie czego, będę we wtorek w Olsztynie. Jadę koło 11.00, wracać będę koło 16-17 myślę.
Gdyby udało się go złapać, mogę go do Szczytna komuś przywieźć...
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Nie gru 02, 2012 20:34 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

No to za łapankę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pon gru 03, 2012 8:02 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Proszę o informację na kiedy będzie zorganizowany transport dla Maciusia :!:
Obrazek

dzikak

Od: Wto wrz 04, 2012 14:07

Post » Pon gru 03, 2012 8:08 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Jestem do dyspozycji prawie przez cały tydzień (oprócz środy), jakby była potrzebna pomoc to piszcie.

AnnyLee

Od: Czw maja 12, 2011 10:16

Post » Pon gru 03, 2012 8:09 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Dziewczyny pewnie zaraz potwierdzą, ale na szybko mogę napisać, że ja go mogę odebrać we wtorek z Olsztyna (tylko czy będzie go gdzie przetrzymać w Szczytnie do weekendu?), a transport docelowy będzie w weekend (sobota lub niedziela).
Szykuje się transport zbiorczy kilku kotów, więc na pewno będzie to najbliższy weekend.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon gru 03, 2012 8:10 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

No to super dziewczyny, że jesteście i takie zdeterminowane :P :P :P :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon gru 03, 2012 8:18 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Z tego co ustalałam w sobotę, mam złapać Maciusia w tym tygodniu i przewieźć do miejsca, gdzie będzie oczekiwał na transport. Chyba, że coś się zmieniło od soboty?
Obrazek

dzikak

Post » Pon gru 03, 2012 8:19 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

To poczekajmy, aż Dziewczyny się odezwą.
Jak pisałam wcześniej, jutro będę w Olsztynie, więc mogę go do Szczytna przywieźć :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon gru 03, 2012 8:20 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Czekamy.
Obrazek

dzikak

Post » Pon gru 03, 2012 10:27 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

dzikak pisze:Czekamy.

Tiaaa... Ten wątek polega głównie na czekaniu :? (To oczywiście nie do AnnyLee, dzikak, Nowa_Sztno i innych obecnych)
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]