Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po co?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 02, 2012 17:24 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

alab108 pisze:A jakie dziewczyny mają się zgodzić? Fan Club Szczytno? Malwinka jest śliczna, taka puchata czy mi się wydaje? Teraz na zimę wszystkie koty maja mocniejsze futro, ale? A w jakim wieku jest Malwinka?

:ryk:

Malwinka nie jest puchata, może tak wyszła ;)
Futerko ma zimowe po prostu - to dobrze akurat.
Malwinka może mieć jakieś 5-6 m-cy? Szczylek jeszcze, baaaardzo miziasty...
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Nie gru 02, 2012 17:25 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

Jak jest fanclub... to może być i fanclub. :kotek:
Mnie tam chodzi oczywiście o wolontariuszki szczycieńskie oraz pisząc górnolotnie "dysponentki" funduszy na badania i ew. leczenie kociastych.... z Panią szanowną pytającą również, a jakże....

Zdjęcia malutkiej są piękne. :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie gru 02, 2012 17:28 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

Pani sie zgadza na wszystko żeby tylko kotom było lepiej :ryk:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Nie gru 02, 2012 17:33 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

:ok: :1luvu:

Na razie i tak musimy czekać na jakiś znak od Anety...
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Nie gru 02, 2012 17:34 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

O toto :ok:
Ale profilaktycznie tak na WSZYSTKO to się Szanowna Pani nie zgadza, bo na tem kociem forum to same podstępne ludzie som... i nawet jako nagrodę w konkursie zaraz kotecka pakujom i wysyłajom do zwycienzcy :wink:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Nie gru 02, 2012 17:35 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

Wracając do poważnego tonu... Tak, trzeba czekać.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Nie gru 02, 2012 17:35 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

a nawet kilka kota :ryk:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie gru 02, 2012 17:44 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

meksykanka pisze:O toto :ok:
Ale profilaktycznie tak na WSZYSTKO to się Szanowna Pani nie zgadza, bo na tem kociem forum to same podstępne ludzie som... i nawet jako nagrodę w konkursie zaraz kotecka pakujom i wysyłajom do zwycienzcy :wink:

Dobrze, będę bardzo uważała na co się zgadzam :P
Obrazek

alab108

Post » Nie gru 02, 2012 17:50 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

To co prawda wątek księżniczek, ale skoro już o Malwince rozmawiamy, to ja tylko dodam, że nie będziemy czekać aż Aneta się odezwie, tylko dziś porobię jeszcze małej jakieś ogłoszenia.

Zaczynam... http://tinyurl.com/brkuypb
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie gru 02, 2012 23:01 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

Aneta odpisała! Oczywiście podtrzymuje chęć przyjęcia Princeski na DT :piwa:
Napisała też, zacytuję "Rozumiem, że kot to kot, może się przeziębi, może będzie przestraszona. Postaram się jej pomóc najlepiej jak potrafię. Mam nadzieję, że moja kotka mi pomoże w socjalizacji nowego lokatora." :1luvu:

Napisałam, że Princeska pojechała do Olsztyna na sterylkę (chociaż i Aneta zobowiązała się do sterylizacji Princeski), i że nie wiemy kiedy wróci, przez co też nie wiemy, czy uda nam się nam ją przebadać i zrobić testy. Zapytałam, czy jeśli się nie uda, przyjmie na DT Malwinkę. Czekamy na odpowiedź, ale myślę, że tak czy inaczej, któraś panna zostanie przyjęta przez Anetę z otwartymi ramionami :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie gru 02, 2012 23:02 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

Nowa_Sztno pisze:Aneta odpisała! Oczywiście podtrzymuje chęć przyjęcia Princeski na DT :piwa:
Napisała też, zacytuję "Rozumiem, że kot to kot, może się przeziębi, może będzie przestraszona. Postaram się jej pomóc najlepiej jak potrafię. Mam nadzieję, że moja kotka mi pomoże w socjalizacji nowego lokatora." :1luvu:

Napisałam, że Princeska pojechała do Olsztyna na sterylkę (chociaż i Aneta zobowiązała się do sterylizacji Princeski), i że nie wiemy kiedy wróci, przez co też nie wiemy, czy uda nam się nam ją przebadać i zrobić testy. Zapytałam, czy jeśli się nie uda, przyjmie na DT Malwinkę. Czekamy na odpowiedź, ale myślę, że tak czy inaczej, któraś panna zostanie przyjęta przez Anetę z otwartymi ramionami :ok:

Dobre wieści, ale ja i tak dalej trzymam :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Nie gru 02, 2012 23:03 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

Trzymamy, trzymamy :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie gru 02, 2012 23:15 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

Oczywiście, że trzymamy i denerwujemy się nadal.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon gru 03, 2012 13:07 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

Princeska jest w Olsztynie na sterylce. Nie wiadomo czy do weekendu wróci, wiadomo jednak, że nawet jeśli wróci, bez szczepienia nam jej nie dadzą. Czyli raczej nie uda się jej zabrać do DT.
Proponuję w takim razie przebadać Malwinkę pod kątem pójścia do Anety na DT - Aneta jak najbardziej wyraziła zgodę, napisała m.in.: "Czekam już z niecierpiwością na tę kotkę :-) "

Zrobiłam dziś badania Bezikowi, który mógłby przy okazji pojechać do Wwy - niestety test wyszedł FIV+
Poniżej wklejam jego test i ogólny opis - wrzucę to też na wątek schroniskowy, kilka tych wątków jest, a chciałabym, żeby w każdym było pełne rozliczenie badań. Na razie do zapłaty jest za Bezika 80zł za test + 34 za advocata.
Nie ustalałam z Dziewczynami co prawda, czy zgodzą się na te wszystkie badania płacić z "funduszu zapomogowego schroniska", ale w razie czego, wzięłam to rozliczenie na razie na siebie "na kreskę" i pomyślimy nad jakimiś bazarkami, żeby je opłacić :)

Tu dzisiejsze badania Bezika:
https://www.dropbox.com/s/wuznz5rw4el2v4i/test.jpg
https://www.dropbox.com/s/5zygd1zw5cavn6r/opis.jpg
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon gru 03, 2012 13:13 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

I co teraz z Bezikiem będzie? :(
Obrazek

alab108

[poprzednia][następna]