Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 01, 2012 11:26 Re: Dwie Dziewczyny i Trzej Chłopcy...Muszelka za TM, Część

Obrazek
Kropeczko :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i spełnienia kocich marzeń :)
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Sob gru 01, 2012 11:40 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Żuczek niedługo będzie ja Żuk ,tylko na mniejszych kołach :mrgreen:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob gru 01, 2012 13:13 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Toż to duża zapomniała o Kropeczki urodzinach :ryk:
:dance: :birthday: :balony: :dance: :birthday: :balony:

Za karę porcja smakołyków :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Nie gru 02, 2012 0:34 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Baaaaadzooooo dziękuję Ciociom za serdeczne życzenia urodzinowe :1luvu: :1luvu:
Zrobiło mi się tak miło na serduchu, że przez cały dzień nawet nie przeszkadzał mi Rambo :D

Rano nie chciałam wyjść na dwór, napadało dużo śniegu, a ja go nie lubię...
Kropcia

Obraziłam się na śnieg...
Obrazek
Ale Duża mnie wygoniła więc po powrocie musiałam odreagować...
JEEEŚĆ!!!

Obrazek
A potem pełny relaks...
Obrazek
Obrazek
Przepraszam,że pokazuję majtasy, ale Duża powiedziała, ze są świeżo wyprane, wiec mogę... :wink:
Obrazek
Prawda, że piękne?
Obrazek

Muszelko...1.09. kochamy...to już 3 miesiące bez Ciebie...
Obrazek
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Nie gru 02, 2012 1:04 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

dorcia44 pisze:Żuczek niedługo będzie ja Żuk ,tylko na mniejszych kołach :mrgreen:

Wiesz, może się tak zdarzyć :mrgreen: , ech...gdybym to ja miała sobie wybrać jamnika, chciałabym mieć gładkiego, takiego jak poprzedni ....ale...dostaliśmy prezent, więc pokochaliśmy szczotka :mrgreen: ...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie gru 02, 2012 8:07 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

:torte:

Kropeczko, jesteś śliczna, a białe majtasy są do pokazywania :lol:

To dobrze, że już koteczka wyluzowana bez .... poprawiaczy nastroju :)
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Nie gru 02, 2012 8:50 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Majtasy zawsze są do pokazywania,szczególnie te kocie :mrgreen:
Kropciu spóżnione ale serdeczne życzonka ode mnie :balony: :balony:

Ja to bym chciala Zuczka obejrzec mam słabość do jamniorków-szczotek :1luvu:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Nie gru 02, 2012 11:43 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Dzień dobry :)
Kropeczko :1luvu: :1luvu: :1luvu: jakie masz piękne majteczki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Wto gru 04, 2012 20:14 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Majtasy zawsze mile widziane :mrgreen:
Witamy wieczorowo :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto gru 04, 2012 20:30 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

I my się witamy wieczorową porą :1luvu:
Byliśmy u weta na kontroli Rambusiowego ogonka, a raczej tego co zostało...diagnoza: kikutek zdrowy, ale to co zostało jest bardzo lużne, wet powiedział, że musimy być cierpliwi, to młody kociak więc jeszcze jest szansa na zasklepienie się tej ruchomej części...siu robi prawidłowo, qpki gubi...ale nie w całości, poprostu siada sobie do kuwety, zrobi część i kiedy jest pewny, że już skończył, wyskakuje ze zwirku, a tymczasem końcówka "odpada" jak kiciuś jest już poza kuwetą.
Ale ta sytuacja w niczym mu nie przeszkadza, apetyt ma, dobry humor na okrągło, mizianki przyjmuje bez sprzeciwu, można go "zagłaskać na śmierć", on tak kocha pieszczoty, jednym słowem Kiciorek jest super.
Wet był zaskoczony, "wielkością" Rambuśka, ponoć tak rośnie jakbyśmy go karmili 24 na dobę :wink: ja co prawda tego nie widzę, ale, że karmimy często to fakt :mrgreen:
Kiedy wet chciał wyjąc Cudaczka z kontenerka, ten zaparł się...przednimi łapami :ryk: i nijak nie mógł go wyciągnąć, trzeba było otworzyć górę kontenera i wtedy dopiero dał się wziążć na ręce.
Jeszcze dzielny koteCek został zaszczepiony i dostał "księgę" że on już jest nasz :wink:
Rambo nauczył się, że nie wolno podchodzić do dużych kociaków... wie, że one nie chcą z nim rozmawiać, więc jedynym kolegą, który go nie zawodzi, jest Żuczek...Jakoś się fajnie dogadali...ale dziewczyny chętnie obserwują te zabawy tylko, że one muszą być "w bezpiecznej odległości" wtedy wszyscy są zadowoleni :wink:

Żuczuś specjalnie dla Kotki Dorotki :wink:
Obrazek Obrazek

Dziewczyny się pospały...zimno na dworzu, w domu grasuje czarny łobuz...same nudy...
Obrazek
Obrazek
Fotki Cudaczka i Kacperka jutro :D
Martwi mnie Kacperek...mamy go poobserwować do końca tygodnia... :(
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro gru 05, 2012 13:47 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

A co dzieje się z Kacperkiem? :? On jest starszym panem kotem,więc szuka spokoju-może tylko niepokoić brak apetytu,jeżeli coś takiego jest.Z tego co wiem Kacperek raczej kocha jedzonko :wink:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Śro gru 05, 2012 22:14 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

rudy kociak pisze:A co dzieje się z Kacperkiem? :? On jest starszym panem kotem,więc szuka spokoju-może tylko niepokoić brak apetytu,jeżeli coś takiego jest.Z tego co wiem Kacperek raczej kocha jedzonko :wink:

To prawda, Kacperek bardzo kocha jeść, nawet muszę go pilnować, żeby nie wyjadał wszystkiego co zobaczy, on od czasu, kiedy do nas trafił, je tak jakby chciał się najeść na zapas...to mu zostało po ulicznej poniewierce gdzie o mało nie umarł...i ten jego apetyt nie jest problemem, on zaczął delikatnie mówiąc "śmierdzieć" siuśkami...wyczułam to w poniedziałek i tak sobie pomyślałam, że może posikuje w miejscach, gdzie przebywa Cudaczek, albo poprostu zaczął "przeciekać", bo przez te dni gdzie puchatek usiadł tam zaraz to miejsce musiałam wyczyścić bo cuchniało...dzisiaj to się co prawda nie powtórzyło, ale obserwuję...

Biedny kocio, jest od początku takim kotkiem "przepraszam, że żyję", bezkonfliktowy, trochę furczał na jamnisia, ale tak wypadało :wink: , Cudaczkiem się nie przejmuje, nie wdaje się w żadne kocie"awantury", woli zejść z drogi i usadowić się w miejscu gdzie nikt mu nie będzie przeszkadzał...byle blisko michy...

Więc tak sobie myślę, że może Kacperek jest niezadowolony z obecności Rambusia, i podsikuje ze złości, albo zaczyna nie trzymać moczu z innych powodów...
Wczoraj, gdy pojechaliśmy z Cudaczkiem na kontrolę, powiedziałam o tym wetowi, powiedział, żebyśmy poobserwowali Gapcia do końca tygodnia, bo może, faktycznie Gapciu się tylko "buntuje" albo może być coś poważniejszego...oby nie...
Wczoraj obiecałam fotki, ale nie mogę zrobić, aparat mi "siama" baterie...nowe włożę, zrobi jedno zdjęcie i to jeszcze gdy zwalniam migawkę to zwierzorek mi się zdąży przenieść w inne miejsce, tak długo aparat się "zastanawia"...jutro kupię całą paczkę nowych baterii i będę "wabiła" futra...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro gru 05, 2012 22:25 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Kacperku, trzymaj się :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: pozdrawiamy cieplutko :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw gru 06, 2012 10:43 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Oby u Gapcia nie były to problemy z nerkami,bo u starszych panów kotów często to zdarza się :? niezmiennie za zdrówko całego stada :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Pt gru 07, 2012 22:24 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Ech.....wszystko mi się psuje...aparat nadal odmawia posłuszeństwa, zrobię jedno zdjęcie i muszę wymienić baterie, następne zdjęcie i znowu dwie nowe do wymiany, kupiłam 10 szt i zrobiłam 11 fotek, na dokładkę nie mam do jutra internetu, pożyczyłam modem do mobilnego, ale chodzi tak wolno jakby zaraz miał paść, no nic aby do jutra...
rudy kociak pisze:Oby u Gapcia nie były to problemy z nerkami,bo u starszych panów kotów często to zdarza się :? niezmiennie za zdrówko całego stada :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Kacperek się troszkę wyspokoił z tym posikiwaniem...dzisiaj nawet nie sprawdzał miejsc, gdzie przebywał Rambuś, ale i tak w przyszłym tygodniu pójdziemy do weta, nie zaszkodzi jakaś kontrola, w końcu Kacperek był w swoim życiu dwa razy przytkany...pierwszy raz jak go przygarnęliśmy i potem chyba po roku po raz drugi, chociaż w tej chwili nie ma żadnych objawów takich, jakie mu towarzyszyły w czasie zatkania to kontrola nie zaszkodzi...zresztą nam tak jakoś wypada, że nasze zwierzory bywają na przeglądach technicznych średnio dwa razy do roku, nie licząc wizyt pod wpływem mojej paniki :ryk:

Dwa słowa o Rambusiu
To jest najcudowniejszy kotek jakiego w ostatnich latach mogłam spotkać!!!
Kochani, jak on się cieszy życiem :1luvu: jaki on jest szczęśliwy, jak on biega za dużymi kotami z nadzieją, że wreszcie któreś zacznie go zauważać, chociaż robi to ostrożnie, bo wie, że one jeszcze go nie pokochały,
ale to już i tak wielki sukces, że go nie przeganiają i na niego nie furczą :1luvu:
A jak uwielbia głaskanie i tulenie! Gdy go wezmę na ręce, kocio prawie mdleje z zachwytu, łasi się, ugniata moją twarz, obwąchuje mi usta i ociera się ile ma sił w tych swoich łapciach, by za chwilę ułożyć główkę pod moją brodą i tak zasnąć...
I wszystko rozumie! Jak do niego mówię, to tak pięknie patrzy prosto w oczy i słucha!!!To moje stare sierściuchy z małżem na czele, tak mnie nie słuchają jak ten biedulek...a jaki jest we mnie wpatrzony kiedy daję mu jedzonko, i tak pięknie mruczy jak zepsuty młynek do kawy :mrgreen:
Zachowuje się tak, jakby z nami był całe wieki, no i naśladuje starszyznę, gdy Kacper usiądzie na stole, mały zaraz też się tam pakuje, gdy Lunka położy się na materacyku, mały też tam leci sobie poleżeć...(oczywiście Lunka w tym momencie zwiewa)...
Jest prześmieszny, ale i taki jakiś dorosły :D
Rozumie, że on Rambo, obojętnie w jakim miejscu na ogrodzie go zawołamy, zaraz przybiega i gna prosto do domciu...
I trzeba cały czas się z nim bawić, nie usiądzie na chwilkę, nie ma czasu...
Żuczek mu dorównuje w zabawie, tylko, że jamniś go za bardzo przyciska ciałem, jest dla niego za ciężki, ale kocio jest tak sprytny, że nie muszę w ich zabawy interweniować, tylko bacznie obserwuję i próbuję robić zdjęcia popsutym aparatem :evil:

Tyle co mi się udało natrzaskać fotek

Minka Lunki,
Kiedy on się uspokoi...
Obrazek

Przecież jestem grzeczny
Obrazek

Obrazek

Zdziwienie Kropeczki...
Ooo! Cudaczek nie biega, chyba chory :wink:
Obrazek
Obrazek