Broszka & Company cz.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 30, 2012 15:17 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Witamy w ten ohydny zimny i deszczowo-śniegowy piątek :evil:
Prosiaczek oczka wypatruje a cioteczki chyba ciężko pracują i nikt nie ma czasu na zaglądanie do naszego wątku :wink:
Obrazek

Cześć kochane Broszki, wpadłam na chwilę :)
Jak zorganizuję sobie więcej czasu, to nadrobię wszystkie zaległości w czytaniu, a teraz przesyłam gorące pozdrowienia dla Dużej Broszki i głaski dla Brosiaczka :1luvu:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pt lis 30, 2012 16:35 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:W pocie czoła skrzętnie przeleciałam wszystkie moje bazarki żeby wystawić wszystkim kupującym pozytywa w wątku komentarzowym - po dwóch latach dopiero odkryłam że jest taki wątek :oops:
No ale lepiej późno niż wcale :mrgreen:
Nie spodziewałam się że aż tak dużo bazarków wystawiałam 8O

U nas jest już biało, leży jakieś 3cm śniegu i nadal sypie :twisted:
Rano padał deszcz ze śniegiem a od południa bez przerwy mocno sypie sam śnieg. Jest lekko poniżej zera więc się nie topi... Ciekawe czy mój TZ będzie mógł dojechać dziś do domu :roll:

jasia0245 pisze:U nas wreszcie przestało padać, czas zmienić oponki na zimowe, bo będzie śnieg z deszczem i w nocy mróz. :lol:

Nie za późno z tymi oponami? U nas na letnich już byś dzisiaj nie pojeździła :twisted:
A teraz na pewno ustawią się kolejki do wymiany opon bo wszyscy na gwałt będą wymieniać :wink:

U nas nie było jeszcze zimy, dopiero od dzisiaj zapowiadają deszcz ze śniegiem. Zdążyłam zmienić oponki, trwało wszystko 50 minut i mam już zimowe. Wiem , że do Was zima już miesiąc temu zawitała. U nas cały czas były temperatury dodatnie, chyba tylko w jedną noc było troszkę poniżej minus. Pozdrawiam dwie Broszki i resztę towarzystwa. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pt lis 30, 2012 16:42 Re: Broszka & Company

Beasia pisze:Cześć kochane Broszki, wpadłam na chwilę :)
Jak zorganizuję sobie więcej czasu, to nadrobię wszystkie zaległości w czytaniu, a teraz przesyłam gorące pozdrowienia dla Dużej Broszki i głaski dla Brosiaczka :1luvu:

O, witaj Beasia :1luvu:
Daaawno Cię nie widziałam, co u Ciebie słychać? :P

jasia0245 pisze:U nas nie było jeszcze zimy, dopiero od dzisiaj zapowiadają deszcz ze śniegiem. Zdążyłam zmienić oponki, trwało wszystko 50 minut i mam już zimowe. Wiem , że do Was zima już miesiąc temu zawitała. U nas cały czas były temperatury dodatnie, chyba tylko w jedną noc było troszkę poniżej minus. Pozdrawiam dwie Broszki i resztę towarzystwa

Ostatnio u nas też było dość ciepło i sucho, ale teraz już zimowo... Przed chwilą widziałam w TV że w Czechach (rzut beretem od nas) straszny atak zimy, sparaliżowało ruch na drogach z powodu śnieżyc :evil: Przez okno widzę że u nas za chwilę będzie podobnie - sypie i sypie :strach:
Super że udało Ci się zmienić opony :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt lis 30, 2012 16:46 Re: Broszka & Company

Sama już bym nic nie zrobiła. Syn miał troszkę wolnego i wszystko wyniósł i letnie wniósł aby czekały do wiosny. Ja bym przy tej pracy padła mordeczką na ryjek. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Pt lis 30, 2012 17:06 Re: Broszka & Company

jasia0245 pisze: Ja bym przy tej pracy padła mordeczką na ryjek. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt lis 30, 2012 18:14 Re: Broszka & Company

Opony oponami, ale pociągi się zaczną jeszcze bardziej spóźniać i jak ja będę jeździła :roll: :?:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt lis 30, 2012 19:49 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:U nas jest już biało, leży jakieś 3cm śniegu i nadal sypie :twisted:
Rano padał deszcz ze śniegiem a od południa bez przerwy mocno sypie sam śnieg. Jest lekko poniżej zera więc się nie topi... Ciekawe czy mój TZ będzie mógł dojechać dziś do domu :roll:

jasia0245 pisze:U nas wreszcie przestało padać, czas zmienić oponki na zimowe, bo będzie śnieg z deszczem i w nocy mróz. :lol:

Nie za późno z tymi oponami? U nas na letnich już byś dzisiaj nie pojeździła :twisted:
A teraz na pewno ustawią się kolejki do wymiany opon bo wszyscy na gwałt będą wymieniać :wink:

Mąż kuzynki już zaciera ręce, że akumulatory będą kupować :wink:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt lis 30, 2012 19:56 Re: Broszka & Company

Jak widzę wg wpisów każdy myśli o sobie, to pociągi, to akumulatory. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Pt lis 30, 2012 20:59 Re: Broszka & Company

Broszka cudna, kominek kapitalny. Bardzo mi się podoba. Dużo fajniejszy niż obmurowywane kolubryny - sarkofagi, szczególnie w niezbyt przestrzennych wnętrzach - choć Twoje do takich nie należy.
A opony też dopiero dziś zmieniłam. Bo przecież wczoraj było jeszcze 11 stopni. Aż szkoda było zimówek.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Sob gru 01, 2012 7:57 Re: Broszka & Company

Najbardziej mnie rozśmieszyło jak facet zmieniający opony opowiadał że zdarzają się osoby które przyjezdżają mając w bagażniku komplet opon letnich a na kołach zimówki - na wiosnę zapomniało im się zmienić i całe lato jeździli na zimowych :lol: Jak ich uświadamia to robią takie oczy 8O
:ryk: :ryk: :ryk:

megan72 pisze:Broszka cudna, kominek kapitalny. Bardzo mi się podoba. Dużo fajniejszy niż obmurowywane kolubryny - sarkofagi, szczególnie w niezbyt przestrzennych wnętrzach - choć Twoje do takich nie należy

Pierwotnie też chcieliśmy budować sarkofag ale na szczęście nie mogliśmy dojść do porozumienia co do jego wyglądu :mrgreen: Teraz w życiu nie chciałabym takiej budowli, wolnostojące bardziej mi się podobają :P

Dzisiaj u nas piękna pogoda: mróz, biało, bezchmurne niebo i słońce, bez wiatru - piękne oblicze zimy :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Sob gru 01, 2012 8:19 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Pierwotnie też chcieliśmy budować sarkofag ale na szczęście nie mogliśmy dojść do porozumienia co do jego wyglądu :mrgreen: Teraz w życiu nie chciałabym takiej budowli, wolnostojące bardziej mi się podobają :P :ok:

Ja na działce mam 'sarkofag' - budowany wiele lat temu. Teraz na pewno zdecydowałabym się na wolnostojący.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Sob gru 01, 2012 18:41 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Dzisiaj u nas piękna pogoda: mróz, biało, bezchmurne niebo i słońce, bez wiatru - piękne oblicze zimy :ok:

Biało? 8O
Nie wierzę, no nie wierzę...
Na przedwiośniu pokazywałaś zdjęcia pierwszych kwiatów, a ja oglądałam je, w międzyczasie zmiatając śnieg z balkonu. Później pisałaś, że pocisz się przy pracy "w obejściu", a ja czytałam otulając się szczelniej swetrem. Dopiero to uświadomiło mi, jak różna może być pogoda w ramach jednego kraju...
Ale na moim biegunie zimna nie ma jeszcze śniegu, a i temperatura dodatnia.

Na ostatnim zdjęciu Broszeczki widać w tle bardzo ładną nóżkę od czegoś. Czy to dzieło męża? jeśli tak - warto było czekać :ok: .

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Sob gru 01, 2012 18:54 Re: Broszka & Company

U nas też dodatnia - 1 z plusem :mrgreen:

Ale to znaczy, że u Broszki musi być na minusie.

Jesuuuu, mam dość zgadywania na dziś :!: Nie mialam pojęcia jaki gniot językowy może wypuścić w świat szacowny Bosch z Siemensem 8O 8O Kompletnie nie rozumiem niektórych fragmentów, choć - na oko - są po angielsku :strach: Żeby tak choć obok zostawili wersją oryginalną, a tu kicha :twisted: :twisted:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob gru 01, 2012 20:10 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Witamy w ten ohydny zimny i deszczowo-śniegowy piątek :evil:
Prosiaczek oczka wypatruje a cioteczki chyba ciężko pracują i nikt nie ma czasu na zaglądanie do naszego wątku :wink:
Obrazek

Słodki, czarny pyszczek :1luvu: Czego on tak wypatrywał?
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie gru 02, 2012 12:00 Re: Broszka & Company

Śliczny jest Brosiaczek :1luvu:
W moim ulubionym kolorku :D :1luvu:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

[poprzednia][następna]