S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 29, 2012 19:12 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

charm- szkol się :ok:
bylebys nam całkiem nie zniknęła :kotek:
a czas jakikolwiek masz?bo miałabym prosbe komputerową o wstawienie na nasza umowe adopcyjna loga i tatkie tam ja się gubie w tych programach :oops: posłałabym na maila

i tak jeszcze do wszytskich-bardzo nam potrzeba chętnych do prac przy komputerze-tzn dodawania kotów itd, ale to zobowiazująca praca, często bardzo trzeba cos dodawac i w miarę nad tym panować

Jaaga- tez sie w nim zakochałam, jeszcze jeden taki fajny jest, tez wielki bury i miły

dzis do domku od razu poszła sliczna szara-nawet nie zdążyła miec fotki :wink:
domek znalazł tez biały Tejlon i Landrynka
:ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw lis 29, 2012 20:50 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

..a co ja mogę dołączyć...

Cieszę się, że Tejon znalazł domek, pamiętacie ten tulaśny białasek z Dugganem w klatce? Trafił w niespecjalnym stanie (oczka) do schronu i coraz lepiej z nim było i tu taka niespodzianka :1luvu: :1luvu:
Landrynko ciekawska dziewczynko tzn mamo :mrgreen: , poważna, dorosła i miziasta, na drogę kciuki :ok: :ok:

:arrow: mała 566/12 tak naprawdę jest ugniatającą, wpychającą się swoją prześliczną pysią w rękaw maluszką :D Przecudowna, mrucząca, wesoła :1luvu: Szybko znajdzie domek :mrgreen: A jak przyszła do nas to bałam się klatke otworzyć, tak syczała i się rzucała a teraz?? Miód, malina :P
Małe zapoznanie terenu i dłuższe na rękach miał dziś ponownie podrostek Tokaj 500/12 - ten z trójki dziczących, wcale nie taki dziki, on czeka na głaski i oswoił się. Nie burka, nie syczy, pogodnie wita człowieka, tylko boi się hałasu, a remont tego nie ułatwia.

Kociaste pojadły dziś dzięki dostawie Puskas :1luvu: :1luvu:
Była dziś też ta nowa Wolontariuszka znowu, mam nadzieję, że zostanie z nami dłużej. Ona ma m in naszą była niekochaną - Suri tą długowłosą czarną co przyszła do schronu z oseskami jakiś czas temu :wink: Kojarzycie Suri?
Przydałoby się więcej rąk do głaskania Wolontariuszy w miarę zorientowanych

PaniDemon super, że się ''wyrobiłaś'' na dzisiejszy wieczór do schronu :kotek:
przeglądnę zaraz i dodam do głoszeń Riko :wink:

Charm, cieszcie się, że załapaliście się darmo, wiadomo jakie czasy i jaki problem z pracą :roll: Szkoda, że nie dasz rady na Dzień Otwarty :( Może następnym razem :wink:

podopieczni nie mający imion:

-567/12 - bury, kocur - nie ma zdjęcia :|

-568/12 - czarna, kotka
Obrazek

-569/12 - bury, kocur
Obrazek
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pt lis 30, 2012 1:59 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

podopieczni nie mający imion:

-567/12 - bury, kocur - nie ma zdjęcia :|

VARYS

-568/12 - czarna, kotka
Obrazek

SALLA

-569/12 - bury, kocur
Obrazek[/quote]

DONEL
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pt lis 30, 2012 12:14 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Wlasnie przeczytałam opis riko na facebooku- fajny ale niewielkie pisze się RAZEM !!! :lol:
08.06.2012 Kasia [*] żyła 13lat...niby dużo ale i tak za krótko

PaniDemon

Od: Czw wrz 13, 2012 17:04

Post » Pt lis 30, 2012 16:07 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Może juz było ale i tak zapodam:))
Obśmiałam sie jak norka:))
http://www.youtube.com/watch?v=kDolQlZWSmw

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt lis 30, 2012 19:32 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

dzis ciacha miały Cerenna i bura koteczka ( zapomniałam imienia)
porobie porządki na 1 stronie w poniedziałek

najprawdopodobnej do domku do jakiegoś naszego byłego rudego podopiecznego pojechała Hester

dziewczyny, czyńcie powinnosci Wasze jutro :ok: :ok: :ok:
oby sobota była taka owocna jak poprzednia
byc może przyjada jutro ludzie w sprawie adopcji jakiegos młodego kotka, zalezy im bardzo na tym ,zeby był zdrowy
Mówiłam ze głowy sobie nie możemy za to dać odciąć :wink:
ale teraz pomyslałam o tym oddanym czarnym młodzieńcu-jest w króliczej klatce na górze
Donel tez fajny kot jest
Biało-czarna Meris też- tylko ona przed ciachem, ewentualnie z talonem-jak dom będzie odpowiednio madry :wink:
Tania-będa Ciebie szukali, mówiłam ,że najlepiej około 11ej

Mała1

Post » Pt lis 30, 2012 20:09 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Wreszcie się Hester jak widzę udało swój domek dorwać? Toż to szczyty coby ruda kotka tyle miesięcy w schronie czekała :roll: :mrgreen:

Mnie jutro nie będzie, z rana na 9 jedziemy z Felciem na kroplówkę.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt lis 30, 2012 23:24 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dzięki Tania za FB :D
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Sob gru 01, 2012 0:40 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Odnośnie dyskusji o wizytach przedadopcyjnych która nie tak dawno temu miała miejsce na naszym wątku
warto sobie to przeczytać :)

http://www.dziennikpolski24.pl/pl/magaz ... pag:1#nav0
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Sob gru 01, 2012 12:20 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:Pani Demon na 1 stronie masz link do wątku tymczasów- tam napisz opis
Tania go potem wklei na fb
poszukaj tez jego zdjęć-tych jak najlepszych i tam tez wklej-będzie jej latwiej

Gioia- ja mam umowe w torebce :wink:

...a w sxchronisku...

niestety dzis odszedł Lays- to kotek z niedowładem tyłu
:( W sumie nie wiadomo czemu, bo było jakby lepiej

domek znalazła dzis Asza, rudy podrostek 558/12 i nowa mała dziewczynka 561/12

są za to nowe koty

jest wielki piekny chyba dziki buras-okaze sie czy zostanie, czy po kastracji odzyska wolność
musial zniknąć z miejsca gdzie nagle siie znalazł

jest też nowa persiczka niebieska-
Obrazek

Obrazek

i odnalazła sie zguba-czyli kot , który uciekł z klatki kilka dni temu- puskas go usłyszała :ok: i juz wróci na swoje śmieci na koszutkę

i co z kotka, nadal w schronisku na kwarantannie czy już w dt/ds? na wątku dla niebieskich o nią pytają .
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Sob gru 01, 2012 16:15 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

......w schronisku dziś:

:arrow: zero adopcji i mało ludzi z ''zewnątrz''
Była wprawdzie babka z dziećmi ale nie byli przekonani co do naszej małej burasi i czarnego podrostka :( Chcieli malutkiego kotka, zdrowego, którego można wychować..bez kataru, oswojonego, sezon się kończy na maluchy jak na razie :twisted: Pojechali do innego schroniska, może tam kogoś wybrali fajnego? :wink:

:arrow: zakropiliśmy oczka tym co trzeba, serducha porozdawane, o Zarinie też nie zapomniano :wink:
wygłaskane i na rękach utulone, szczególnie klatkowce

Wszystkie w klatkach są miziakami. Jedynie Melkor - kocurek po zmarłym jest wystraszonym wredziolem, nasze sykacze czyli Wermut i Likier oraz Rudy Regal. Reszta nawet te nowe granie się do ludzia, mruczy i zagaduje, a jeśli się boi trochę to przynajmniej nie grozi łapką. Tak jak w przypadku Varysa tej burej w klatce co bała się i siedziała jak zaklęta cicho w koju (to chyba jednak kotka albo zapisana są źle w kilku kartotekach).

Andrzej780
z tego co wiemy niebieska przebywa na DT, jest ktoś chętny na nią tak słyszałam, ale to jeszcze nic nie wiadomo.
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Sob gru 01, 2012 16:18 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

bettysolo pisze:Odnośnie dyskusji o wizytach przedadopcyjnych która nie tak dawno temu miała miejsce na naszym wątku
warto sobie to przeczytać :)

http://www.dziennikpolski24.pl/pl/magaz ... pag:1#nav0

fajny artykuł, udostępnię :D
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Sob gru 01, 2012 18:26 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dziewczyny to sprawdźcie tego Varysa
To wyjątkowo męskie imię
Jeśli okaże się dziewczynka to zmienię na inne :wink:
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Sob gru 01, 2012 19:25 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

wiesz na kartotece z kilkoma jest wpisane tak a płeć podawana jest inna tu na forum a sama nie zaglądałam im pod sukienki etc ufając, że kartoteka ma prawidłowe dane :roll:

chodzi mi o
Salla ta czarna
Varys ta bura
i jeszcze jedna nie pamiętam

następnym razem będę zaglądać co pod ogonem kwitnie :mrgreen:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Sob gru 01, 2012 19:32 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

andrzej78- kicia juz po ciachu
jak ktos jest chętny niech do mnie napisze jaki chce dac kotce dom

jesli chodzi o burasie z ostatniej klatki przy tych wielkich to to na bank koteczka, wczoraj miała ciacha

jeśli duzy buras który jest miedzy czarnym kocurkiem, a czarno-białą Cerenną to to chłopak juz po ciachu
szkoda ze nie było dzis adopcji :(

poza tym dzięki za całokształt dzisiejszy :1luvu:

i dzięki dla żąbiartybcia za kolejną dostawę posłanek :1luvu:

568/12 to czarny kocurek, nie kotka-wiec brak imienia
563/12 to ta bura kotka co Tania pisała o niej Varys-w/g mnie nie ma imienia
Varys to dziki kocurek wypuszczony na wolność

imiona pozuzpełniałam na 1 stronie

aaaa
no i jest przeciez nowa piekna trikolorka dorosła
Ostatnio edytowano Sob gru 01, 2012 19:51 przez Mała1, łącznie edytowano 2 razy

Mała1