Maluszki już w DT - Bąbel i Czako w DS :) Alma czeka...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 30, 2012 8:32 Maluszki już w DT - Bąbel i Czako w DS :) Alma czeka...

Cała rodzinka wprowadziła się do garażu - niełapalna kotka i jej trzy maluchy (na moje oko 4-5 tyg.). Z pewnością do takiej decyzji zmusił ją chłód i ciągle padający deszcz. W końcu złapię tą mamuśkę :evil: ale co z maluszkami? Nie mogę ich zabrać, nie mam gdzie ich umieścić :( Mogę jedynie zapewnić im pokarm i kawałek zimnej podłogi w garażu :( Miejsce dla maluszków nieprzyjazne - przejeżdżające samochody, ludzie z psami bez smyczy. Nie wiem jak długo dadzą radę :(
Maluszki płci nieznanej, syczące i uciekające więc potrzebują oswojenia. Same jedzą i piją. Żadnych oznak choroby - oczka ładne, brak katarku, dwa z nich zrobiły przy mnie ładną kupkę. Radosne, chętnie się bawią. Mimo, że maja dostęp do trawki i piasku załatwiają się w kuwecie 8O

Jedyne co przychodzi mi do głowy to DT lub narażenie na ciągłe niebezpieczeństwa i być może śmierć :(

Dlatego mimo, że wiem, że wszyscy zakoceni próbuję szukać i błagam o pomoc dla nich.
Czy uśmiechnie się do nich szczęście?

Obrazek

Wydarzenie na FB - udostępniajcie proszę http://www.facebook.com/events/52604242 ... ext=create
(dziękuję WeraW za utworzenie wydarzenia :1luvu: )
Ostatnio edytowano Pt gru 28, 2012 12:56 przez nelka83, łącznie edytowano 7 razy
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt lis 30, 2012 8:42 Re: Błagam o DT dla trzech malutkich węglików/woj. zach-pom

Najlepiej byłoby je trochę oswoić i zrobić trochę ogłoszeń na popularnych portalach w necie. Zainteresowanie takimi maluchami jest w tej chwili ogromne.

mapi_

Od: Wto sie 07, 2012 22:17

Post » Pt lis 30, 2012 9:16 Re: Błagam o DT dla trzech malutkich węglików/woj. zach-pom

Wiem, że trzeba je oswoić, ale ja naprawdę nie mam jak tego zrobić :( Nie mam możliwości ulokować gdzieś te kuleczki, rozpytywałam już chyba wszędzie o kawałek miejsca w mieszkaniu. Ludzi po prostu nie rusza to, że maluchy marzną i mogą nawet do zimy nie dożyć nie mówiąc o jej przeżyciu :( Gdybym mogła, miała taką możliwość nawet bym się nie wahała. Moja sytuacja na tle rodzina-koty jest tragiczna dlatego proszę o pomoc, błagam...
Obrazek

nelka83

Post » Pt lis 30, 2012 10:28 Re: Błagam o DT dla trzech malutkich węglików/woj. zach-pom

Podrzucę maluszki :(
Obrazek

nelka83

Post » Pt lis 30, 2012 12:09 Re: Błagam o DT dla trzech malutkich węglików/woj. zach-pom

:!:
Obrazek

nelka83

Post » Pt lis 30, 2012 13:48 Re: Błagam o DT dla trzech malutkich węglików/woj. zach-pom

Podrzucamy sliczne maluszki :ok: - nie przezyja zimy :cry:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Pt lis 30, 2012 19:43 Re: Błagam o DT dla trzech malutkich węglików/woj. zach-pom

Maluchy są. Idąc z daleka widziałam jak maluszki wchodzą pod samochody, a jeśli jakiś ruszy i one nie zdążą uciec... :(

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

nelka83

Post » Pt lis 30, 2012 19:53 Re: Błagam o DT dla trzech malutkich węglików/woj. zach-pom

Na moje oko to one mają więcej niż 4-5 tygodni.Niebieskie oczki mają?
Co nie oznacza,ze nie potrzebują pomocy.
Zrób im ogłoszenia na już.Może sie uda tak znaleźć dom.

Podrzucę wątek
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lis 30, 2012 20:08 Re: Błagam o DT dla trzech malutkich węglików/woj. zach-pom

Nie mają niebieskich oczek, ale są tak małe i nieporadne, że naprawdę myślałam, że mają coś koło 5 tyg. :roll: Chyba muszę się jeszcze doszkolić.
Myślisz, że warto robić im ogłoszenia, tak bez oswajania? Nie wiem czy to dobry pomysł wydać takie dzikuski do domków, ale może się mylę.
Obrazek

nelka83

Post » Pt lis 30, 2012 20:38 Re: Błagam o DT dla trzech malutkich węglików/woj. zach-pom

:cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob gru 01, 2012 0:06 Re: Błagam o DT dla trzech malutkich węglików/woj. zach-pom

ASK@ pisze:Na moje oko to one mają więcej niż 4-5 tygodni.Niebieskie oczki mają?

Podrzucę wątek

Nie pisz nawet, ze nie potrzebuja pomocy 8O
Teraz wszystkie bezdomne koty potrzebuja pomocy, a szczegolnie takie malenstwa :1luvu:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Sob gru 01, 2012 6:09 Re: Błagam o DT dla trzech malutkich węglików/woj. zach-pom

marysienka pisze:
ASK@ pisze:Na moje oko to one mają więcej niż 4-5 tygodni.Niebieskie oczki mają?

Podrzucę wątek

Nie pisz nawet, ze nie potrzebuja pomocy 8O
Teraz wszystkie bezdomne koty potrzebuja pomocy, a szczegolnie takie malenstwa :1luvu:

Nie bardzo wiem o co ci chodzi.Nic takiego co sugerujesz nie napisałam.
Prowadząc spory DT wiem ile jest bezdomności.

Co do ogłoszeń.Zawsze warto spróbować.Zawsze to dodatkowa szansa na dom.Teraz o DT trudno.Te co chcą pomóc są zawalene po kokardki.Ci co mogą pomóc zasłaniają się często posiadaniem...kotów :roll: Często w strasznej ilości np 2 których nie będą narażać na niebezpieczeństwo.A te zawalone to co innego robią?
W ogłoszeniach trzeba zaznaczyć,że koty są płoche ale maleńkie i pomocy potrzebują.Tak mały kot szybko docenia uroki domowego ciepła i głaski,że szybko się oswoją. Nie pisz dzikie tylko nieśmiałe lub płoche. Możesz w ogłoszeniach zaznaczyć,że DT też jest potrzebny by koty w bezpiecznym miejscu na dom poczekały.
Poproś o fb.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob gru 01, 2012 7:34 Re: Błagam o DT dla trzech malutkich węglików/woj. zach-pom

marysienko, ASK@ napisała, że maluchy potrzebują pomocy, źle ją "przeczytałaś" :wink:
Dzięki, że podrzucasz maleńtaski :)

ASK@, większość z Was ma ten przywilej, że sami decydujecie o swoim domu/mieszkaniu. Ja, mimo, że mam swoje lata takiego przywileju nie mam :( Nie stać mnie na wynajem mieszkania więc nie mam wyboru - mieszkam z rodzicami, którzy decydują o sprawach mieszkaniowych.Wzięłabym te koty, które mają szansę na dom, ale rozumiesz dlaczego nie mogę? Nie mam problemu z tym, że mój kot może coś złapać. Jest to kwestia przemyślenia, zabezpieczenia i zaplanowania wszystkiego. Owszem, zawsze jest ryzyko, ale czy nie ma go np. na butach? Dlatego nie zawsze rozumiem tych, którzy "nie mogą bo moje koty...".
Co do ogłoszeń - dziękuję za podpowiedzi :) Za chwilę wezmę się za pisanie tekstu i zacznę wrzucać. Czy mogłabym wysłać Ci gotowy tekst abyś rzuciła na niego okiem?
Obrazek

nelka83

Post » Sob gru 01, 2012 10:20 Re: Błagam o DT dla trzech malutkich węglików/woj. zach-pom

Podrzucę biedne maluszki :(
Obrazek

nelka83

Post » Sob gru 01, 2012 10:46 Re: Błagam o DT dla trzech malutkich węglików/woj. zach-pom

a ja nie mogę spokojnie o nich czytać ,ale jestem w sytuacji w jakiej jestem i trzech wziąć nie mogę :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

[następna]