ODDAM ROCZNĄ, STERYLIZOWANĄ, PRZYJAZNĄ DZIECIOM KOTKĘ KRAKÓW

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 30, 2012 11:45 ODDAM ROCZNĄ, STERYLIZOWANĄ, PRZYJAZNĄ DZIECIOM KOTKĘ KRAKÓW

Witam

Do oddania, w dobre ręce, mam nieco ponad roczną (urodzoną w sierpniu 2011) kotkę Julkę.
Kotka jest rasy "europejskiej" (dachowiec), szara, pręgowana, o nieco rudawym podbiciu futerka z białą plamką pod pyszczkiem.
Jest wysterylizowana, czyściuta (kuwetkowa), niewychodząca, lubi dzieci - jest cierpliwa a jak dziecko już za bardzo się narzuca to ucieka.
Kotek bardzo towarzyski i spokojny ale lubi zabawy. Nie wiem jak reaguje na inne koty gdyż była w domu tylko jedna.

Zjada suchą karmę Royal Canin, bardzo lubi mokrą karmę Felix.
Razem z kotką oddam suchą karmę dla niej (ok 10kg).

Niestety mój mąż jej bardzo nie lubi więc muszę szybko znaleźć jej dom bo nie chce jej oddawać do schroniska.

proszę o pilne, konkretne odpowiedzi może na święta będzie miała nowy dom

pastusia@wp.pl

pastusia

Od: Pt lis 30, 2012 11:21

Post » Pt lis 30, 2012 13:00 Re: ODDAM ROCZNĄ, STERYLIZOWANĄ, PRZYJAZNĄ DZIECIOM KOTKĘ KR

Witaj,
tutaj wszyscy zakoceni po kokardę.
Wstaw zdjęcia kici, może spodoba się komuś, kto na miau.pl będzie szukał sobie kota.
ALE to nie wystarczy.
Zr.ób jak najwięcej ogłoszeń w sieci (Gumtree, Tablica, itd), koniecznie ze zdjęciami.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt lis 30, 2012 18:59 Re: ODDAM ROCZNĄ, STERYLIZOWANĄ, PRZYJAZNĄ DZIECIOM KOTKĘ KR

Tak, zdjęcia to podstawa!

id4

Od: Nie cze 19, 2005 12:30

Post » Pt lis 30, 2012 22:59 Re: ODDAM ROCZNĄ, STERYLIZOWANĄ, PRZYJAZNĄ DZIECIOM KOTKĘ KR

Nie rozumiem tego. Po co Ci był potrzebny kot , jeśli mąż taki dziwny?

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Pt lis 30, 2012 23:13 Re: ODDAM ROCZNĄ, STERYLIZOWANĄ, PRZYJAZNĄ DZIECIOM KOTKĘ KR

Nie rozumiem tego. Po co Ci był potrzebny kot , jeśli mąż taki dziwny?

Lepiej chyba nie zadawać takich pytań. Trochę za bardzo wkracza w życie prywatne.
Życie się zmienia, okoliczności się zmieniają. Różnie to bywa.
I ostatecznie nie każdy musi lubić koty.

mapi_

Od: Wto sie 07, 2012 22:17

Post » Pt lis 30, 2012 23:23 Re: ODDAM ROCZNĄ, STERYLIZOWANĄ, PRZYJAZNĄ DZIECIOM KOTKĘ KR

Tym bardziej jak ktoś z rodziny , a tym bardziej mąż -pan i władca dla niektórych uległych kobitek nie lubi kotów to po co je brać.

Nie wchodzę w życie prywatne bo nie muszę. Jest jasna sytuacja , facet nie lubi kota. Dziwię się kobiecie , że wcześniej nie myślała.

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Pt lis 30, 2012 23:32 Re: ODDAM ROCZNĄ, STERYLIZOWANĄ, PRZYJAZNĄ DZIECIOM KOTKĘ KR

Dziwię się kobiecie , że wcześniej nie myślała.

W większości przypadków miałabyś rację.
Nie wiemy jednak, czy przypadkiem tutaj nie miała miejsca jakaś mniej typowa sytuacja.
Dlatego chyba lepiej tak nie pytać.

mapi_

Od: Wto sie 07, 2012 22:17

Post » Pt lis 30, 2012 23:52 Re: ODDAM ROCZNĄ, STERYLIZOWANĄ, PRZYJAZNĄ DZIECIOM KOTKĘ KR

ja tylko dodam ze moj maz tez nie znosi moich dwóch ukochanych kociaków:(....walka non stop...wiec rozumiem...pracuje nad nim non stop ale to bardzo trudne....

a na dodatek w suszarni znaleziony kociak chory na panleukopenie...teraz to dopiero TŻ szaleje ....zycze dobrego domku.....kazdy ma inna psychike ,inne relacje rodzinne...ja nigdy bym nie oddała moich stworeczków ale rozumiem..czasem sił brakuje do walki:(
agula76

Post » Sob gru 01, 2012 20:44 Re: ODDAM ROCZNĄ, STERYLIZOWANĄ, PRZYJAZNĄ DZIECIOM KOTKĘ KR

To niestety było tak, że mężowi spodobał się kot znajomych, który miał dość długą sierść szczególnie na ogonie. Okazało się że mama tego kota ma małe kotki z tego samego ojca. Niestety jak wiadomo matka znana a z ojcem różnie bywa no i nasz kotek ma krótką sierść.

Ja nie oddam Julki do schroniska bo jak już wzięłam to nie na zmarnowanie lepiej już w dobre ręce przekazać.

Napisałam więc ogłoszenia tu i na innych stronach (tam ze zdjęciami) i cały czas ryczałam bo lubię kotkę.

I wiecie co? Mąż stwierdził że jak oddam Julkę to będę mu to wypominać do końca życia ( i miał rację) i w związku z tym kotek ZOSTAJE!!!

Muszą się jakoś razem dogadać.

pastusia

Od: Pt lis 30, 2012 11:21

Post » Sob gru 01, 2012 20:57 Re: ODDAM ROCZNĄ, STERYLIZOWANĄ, PRZYJAZNĄ DZIECIOM KOTKĘ KR

No to trzymam kciuki za happy end! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob gru 01, 2012 21:19 Re: ODDAM ROCZNĄ, STERYLIZOWANĄ, PRZYJAZNĄ DZIECIOM KOTKĘ KR

Ja też trzymam kciuki za dogadanie się. :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob gru 01, 2012 22:13 Re: ODDAM ROCZNĄ, STERYLIZOWANĄ, PRZYJAZNĄ DZIECIOM KOTKĘ KR

:ok: :ok: za to zeby mąż nie zmienił zdania:)
agula76

Post » Nie gru 02, 2012 21:15 Re: ODDAM ROCZNĄ, STERYLIZOWANĄ, PRZYJAZNĄ DZIECIOM KOTKĘ KR

pastusia pisze: I wiecie co? Mąż stwierdził że jak oddam Julkę to będę mu to wypominać do końca życia
No! Chwala Bogu, zmądrzał chłop wreszcie! Kicia na pewno mu się odwdzięczy.
Mruczeniem, udeptywaniem... Patrzeniem mu prosto w oczy...
Koty potrafią czarować wzrokiem. Wiem coś o tym :twisted:
Oczarowany W.

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Pon gru 03, 2012 15:22 Re: ODDAM ROCZNĄ, STERYLIZOWANĄ, PRZYJAZNĄ DZIECIOM KOTKĘ KR

Uwielbiam takie zakończenia! :D
Widzisz, Pastusiu, nie taki zły ten Twój chłop! 8)

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Pon gru 03, 2012 17:15 Re: ODDAM ROCZNĄ, STERYLIZOWANĄ, PRZYJAZNĄ DZIECIOM KOTKĘ KR

Obrazek

brawo :ok: faceci powinni takie bukiety do domu przynosić i tych kwiatków nie wyrzucamy :wink:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51